Sandra990

Član
  • Broj odgovora

    608
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Sandra990


  1. Moja Lara sedi lepo bez podupiranja i to me ne brine,desi se da se prevrne pozadi ponekad ali me brine to što se ne prevrće sa stomaka na leđa i obrnuto... Stavljam je još od kad je bila malena na stomak i volela je tako da se igra...A sad bi samo da sedi kad se desi da se prevrne na stomak,ona samo počne da kenjka da je vratim da sedi,neće lenja da se mrdne,samo mlatara nogicama gore-dole... :unsure:

    To da puzi mi izgleda tako daleko... mada možda i neće puzati jer joj ni mama ni tata nisu puzali već su odmah na noge... :D


  2. Jao zene kada citam vase postove prosto pozelim da imam i ja problem sa viskom kilograma. Ja ni u jednoj od tri trudnoce nisam dobila vise od 3-4 kg (naravno poslije porodjaja u odnosu na pocetnu tezinu,prije trudnoce). Visoka sam 170 a teska 56kg i svako mi kaze da super izgledam i da nemam ni trunke salca , ali ja sam skroz nezadovoljna, cini mi se da sam premrsava i da mi hvali 8-10 kg. A jedem kao da imam pantljicaru ali nista se ne prima. Nalazi svi u redu, bila kod specijaliste i kaze nema sta jedi i uzivaj, svaka zena bi ti na tome pozavidjela, a ja ocajna ni ljekar me ne razumije :(

    Pre svega,Srećan vam Rođendan! :rolleyes:

    Ja sam se 3 i po meseca nakon porođaja vratila na staru težinu od 50kg... Sad vagam 50-51kg... I taman mi je,mada ja ni sada sebi ne izgledam kako treba,svi oko mene se krste i kažu da super izgledam...ali šta ću,to je moje mišljenje... Isto jedem kao da nisam normalna... :rolleyes: Treba samo da vežbam,da se zategnem... ali juče nešto na podu sa Larom,i probam špagu da uradim(inače sam trenirala gimnastiku 8 godina i iz prvog puta sam je uradila... što je super... :rolleyes:


  3. Joj kako volim sto si opustena. Ne meris, ne vagas...sve ide svojim tokom. :wub:

    Cicana, Sandra nista nije pitala. Ja sam nju pitala jer nisam ispratila sve. Ustvari, ona zena, nije toliko ni pisala vec je procitala i sve po redu isla. Sad je samo napisala dokle su stigli. Cisto je mene interesovalo!

    Hvala što me razumeš i ne moram više ništa da objašnjavam! ;):rolleyes:


  4. Sandra problem nije da li ces da das meso sa bataka ili belo ,vec je problem sto pojedine clanice nece da prelistaju temu i procitaju nesto sto pise vec 100 puta.A ako vec kazes da je to tvoj problem zasto onda ovde ista pitas.Ima mnogo sajtova o namirnicama pa tamo citaj,ako vec smatras da je to samo tvoj problem.Cim nesto javno iznesem ovde ocekujem i da ti zene komentarisu,sto je i normalno,pa tako i ti.

    Ja nisam pitala ništa,ja sam samo rekla šta sam uvela,nisam uopšte pitala kako i šta dajem,koje meso itd...Yelena me je samo posavetovala šta je zdravije belo ili meso sa bataka.. A naravno da je moj problem šta ću ja dati mom detetu... što,ti se svega pridržavaš strogo kako ovde piše...važi... Nije ni bitno,pronašla sam se u tvom postu,jer si ispod mene napisala kako žene neće da prelistavaju teme nego ispituju po 100 puta... ja nisam TA,zato imenuj ljude... No,nebitno,uživaj! ;)


  5. ;) dobro rece, moja ce se pretvoriti u krilce i odleprsati jedan dan :lol: pa naravno ne moze stalno ni od bataka, malo kombinacije nekad, batak, nekad krilce, nekad belo pa u krug, kao sto vec sigurno i radite :)

    Pa naravno,niti joj forsiram samo belo,niti samo batak.... uvek joj nešto drugo dajem,i ja nisam neko ko meri sve na gram,ja otprilike stavim čega ja mislim da treba... Ona uglavnom sve hoće da proba i jede,a to što brljavi je druga priča...uvek bi da se igra s nečim sa čim inače neće kad je stavim da jede... :rolleyes::D


  6. A jeste jeli zumance? Jedite radije mesance sa bataka nego belo meso. Ima vise gvozdja u bataku. ;)

    A jel' ste uveli masnoce pre mesa?

    Izvini ako si pisala...ne pamtim sve...godine :lol:

    Jesmo,žumance sam joj uvela pre mesa a naravno da sam joj davala meso sa bataka... tako sam joj prvo i uvela piletinu. ;)

    Cicana,u čemu je problem?!Yelena me je samo posavetovala šta je zdravije i bolje,a ja sam prelistala temu lepo,niti sam pitala nešto u vezi mesa,a ti prelistaj malo prethodne postove... ;) I moj problem je da li ću ja da dam meso sa bataka ili pileće belo,ne znam zašto tako reaguješ... <_<


  7. Mi smo uveli i meso,piletinu belo i pileću džigericu... lepo mi je jela da kucnem u drvo... i da uveli smo i jogurt...... :) Ja ubacujem njoj plazmu mlevenu u voće... ne uvek ali ponekad da.


  8. Ja sam joj danas kuvala supicu sa batakom,i dodala povrće...sve sam to izblendala i ubacila meso... oduševila se,baš joj se sviđa... :rolleyes:


  9. Stvaaaaaaaaaaaaaaarno??? Sve to vec mozemo?????

    A mi nismo ni meso jos klopali, a citala sam da prvo meso pa zumance??? Cekam da napuni 6 meseci pa da joj dam mesce.

    A ladno i palentu i pavlaku vec mozemo?!?!?! A koja pavlaka, ona najmasnija imlekova?

    Mi smo uveli prvo žumane pa tek ćemo meso... Tako nam je i doktorka rekla,pa smo je i poslušali,nije ni bitno šta ćeš prvo od to dvoje...

    Ona meni ništa novo još ne jede,slane kašice mi baš slabije jede nego ranije,od kada je bila bolesna neće slane,a slatke jede... :unsure: I ne uspevamo da zamenimo jedan obrok,uzme par kašičica i buni se,neće više... :(


  10. Ma ne nije u tome stvar.Imam ja mog doktora,a u bolnici biram onoga ko saradjuje sa mojim privatnikom,a to je Stamenic.Kad sam se poradjla stamenic je bio na odmoru mesec dana,pa sam onda slucajno naletela na drugod dr. Ne zelim ja na carski posto poto,ali razmisljam ako je to sa najmanje rizika onda bih.Mada kod nas doktori koliko znam uvek govore jednom carski uvek carski. ;)

    Jel to onaj Vlade?!Ako jeste,on je jedini ok,i Mira Paunović.Znam da i ona Ljlja radi najčešće carski a ostale doktore neću ni da pominjem,sve ih znam i ne želim da ih se sećam... Tako da... ne znam,ti odluči,otiđi ranije kod Stamenića i dogovori se sa njim da znaš na vreme na čemu si...


  11. Jesi se i ti ono porodila na carski ili ne?! Pa ne znam,mislila sam da krenem tamo na proleće,sad mi nije hitno... pa reko da vidim šta vi mislite... Inače sam išla pre trudnoće redovno u solarijum... mada ja ne sunčam lice jer imam pegice koje ne podnosim i koje mi se još više rašire u solarijumu i na suncu... S druge strane,ne izlazim iz kuće bez pudera tako da izjednačim boju kako okreneš... :D Ali ja ni u solarijumu ne mogu da pocrnim ne znam koliko,taman onako dobijem bojicu.. :rolleyes:


  12. Strašno!Ja čitam i ne verujem... Cicana,verujem da ti je tražio pare kao i svi kod nas doktori a i šire! Kad bih ja ostala trudna,bez razmišljanja bih opet išla na carski samo zbog toga jer sam se baš namučila prvi put. Ma platila bih koliko god ali da me porodi kako ja želim!Ne kapiram,zašto oni neće da te porode na carski ako ti to želiš,lakše i njima i tebi?! :D Ali ozbiljno... ja sam bila uska i znali su da neće uspeti da me porode prirodno i eto pokušavali su satima a ja se nisam otvarala više od prst i po 9 sati... Otiđi ti kod Marke,on će te jedini poroditi na carski ako hoćeš... :)


  13. Da li neko može da mi kaže da li smem da idem u solarijum,prošlo je 6 meseci nakon porođaja ali pitam zbog reza jer sam se na carski porodila,da li to ima veze ili sad mogu da krenem bez problema?!


  14. :lol: :lol: :lol: Joj kako mi je ovo smesno, zamisljam ti facu dok postavljas ovo pitanje. A sto je najbolje ne znam kako izgledas. :)

    Hahahahha,pa samo možeš zamisliti... :D Upoznaćemo se nije problem,ali ovo je strašno! :D:wacko:


  15. koliko ste dugo krvarile posle carskog? meni po dva dana ide samo braonkasto, pa onda krene krv i sve tako?

    Joj mislim oko 30-ak dana,malo jače možda... i to sam baš dosta krvarila...i posle krvi mi je išli to braonkasto do 40-45 dana....

    Mene zanima jedna informacija ako neko zna... kada može da se krene u solarijum posle porođaja,zbog reza i svega toga?


  16. Ma jok bre! ;) Uopste mi nije bila namera da pisem nesto kako bi tebe nagrdila. Naprotiv!

    Moja jedina namera da ako neko procita moj post u tvom postu ne ispadne da je pravilo da se bebama pravi uvek kasica sa mlekom.

    Jasno je da si i ti u tvom postu stavila pod navodnike "tovila" kao i ja, zato sam i napisala ono u zagradi jer znam da si mislila na druge 'dusebriznike."

    No, no, draga moja...nisam stvarno nista lose mislila. sorry!

    Ma opušteno... tako sam shvatila tvoj post... nismo se razumele... Nemoj mi se izvinjavati bre! ;)


  17. Sandra, moj savet se odnosio na bebe koje odbijaju mleko, a imaju 5 meseci. To nije savet za sve bebe generalno. Drugo, bebe se ne "tove" (mada nikad ne bih upotrebila izraz za svinje za decu, al neka!) mlekom, pogotovo ne majcinim, ali i inace. Bebe mogu da dobiju visak kilograma samo ako im se daje previse ugljnih hidrata.

    O plazmi i ostalim industrijskim stvarima ti nista necu reci. To sama odlucuj.

    Maslinovo ulje, puter, meso, zumance je neki logicki redosled uvodjenja masnoca.

    I, po ko zna koji put: nemojte decu da lisavate masnoca- jako su vazne za razvoj, ali samo zdrave masnoce: ne margarini, industrijsko obicno ulje i druge biljne masti koje se nalaze u industrijskim proizvodima kao keks, na primer.

    Samo ti sad meni objasni zašto ti meni ovo objašnjavaš... nisam ja to tebi lično pričala nego uopšte govorim kako naši doktori kažu,jer se ja uopšte ne slažem sa njima i ovo sam napisala TOVIŠ jer se oni tako izražavaju... Ne razumem zašto se nađete prozvanim,kopirala sam tvoj text jer mi je zapala za oči ta rečenica na koju sam htela da dodam šta su meni lično rekli.Svašta,ispade da sam ja neka debilka koja svoje dete tovi i ne znam šta radi. <_<

    Nebitno,u svakom slučaju hvala na savetu!


  18. Ma kakav OT?! Pricamo o svim problemima koji se javljaju kad se uvodi nemlecna ishrana.

    Naravno da bi trebalo da pije mlekce jos uvek i to dosta. Moguce je da je muce zubici (vreme im je!) pa da joj vucenje kroz cuclu predstavlja muku i onda popije koliko da je zasiti malo i odustaje. Moze da bude i faza u smislu da sporije vari nemlecnu hranu, pa je osecaj sitosti mnogo duzi. Ako se to ponavlja 3 dana za redom, ja bih joj izbacila popodnevni obrok i videla da li pije vise mleka pred spavanje i ujutro. Ako je situacija ista, vratila bih obrok i taj obrok bih uvek spremala sa mlekom. Odnosno oba obroka bih spremala uvek sa mlekom.

    Hmmm.... ovde se kod nas zgranjavaju ako mešaš kašice sa mlekom svojim mlekom ili formulom,jer kako oni kažu "toviš" previše dete... <_<

    Ja retko kad mešam formulu jer ona lepo jede kašice ali još nismo uspeli da zamenimo jedan obrok...ona ne konta da je kašica ustvari obrok već pojede par kašika i onda plače,hoće mleko... Slatke naravno da hoće,mada i njih nešto kilavi... :unsure:

    Nisam joj još uvela meso,samo žumance smo uveli još odavno ali meso nisam,sve odlažem,ne znam ni zašto,zadnjih par dana je bila prehlađena pa je uopšte kilavila sa kašicama... ali vreme je već da joj uvedem...

    Jedno pitanje,da li smem da joj uvedem plazmu?!


  19. Nisam lično za to...prvo porodila sam se na carski rez,prvu noć sam bila u šok sobi,sledeći dan sam prebačena na odeljenje gde su mi doneli odmah bebu.Prvo što me je rana strašno bolela,dok siđem sa onog visokog kreveta prebrojim sve zvezde....drugo što mi mleko nije krenulo,i što sam upalu grudi dobila već prvu noć....Imala sam temperaturu 39 sa 5 a dan i noć sam se izmazala(između ostalog da kažem da sam PLATILA U BOLNICI BABICU DA ME IZMUZE,a plaćene su inače za to a neće da te pogledaju,povuku te kao kravu i kažu,evo ovako se to radi).No,da se vratim na prethodno,pošto ne smem da dojim kad imam tako visoku T na svaka 3 sata je dolazila sestra sa prihranom da nahrani dete,mislim,trebala je da dolazi.Jednu noć,deca vrište po sobama,gladni,nema sestre za bebe da ih nahrani,pitam sestru za nas žene gde je sestra za bebe(imaju posebno sestre za žene i sestre za bebe),ona mi mrtva hladna kaže "Ona je otišla hitno za Bg"... Ima li koja druga sestra-NEMA!!!!! Reko možete li vi da napravite prihranu pošto znate gde se pravi itd... Ona mi opet mrtva hladna kaže "Ja nemam ništa s tim!" :angry::blink:

    Ja zgranuta i sve žene oko mene...izašla na hodnik i počela da se derem da mi neko nešto ni slučajno ne kaže kada ja unesem prihranu i napravim svom detetu!!! I posle nekih sat vremena je došla srećom sledeća smena pa je nahranila decu,a da nije smena bila verovatno bih čekala ovu da se vrati iz Bg-a za nekih 4 sata... Ma strašnooooo.... Nemam komentara!Gledam tu svoje dete kako se zacenjuje zbog debila koji rade za novac a ustvari ne rade ništa... Ova jedna ljuta zaboga kad sam je probudila u trećoj smeni da mi da toplomer,još se svađa sa mnom... ajooooj... :angry: televiziju sam htela da zovnem da snime ono... Ne znam,ja nisam za to...ko je sposoban i ko se porodio prirodnim putem ok... ali smatram da je bolje da dete donesu na podoj na svaka 3 sata ko se porodio na carski... Moje mišljenje...