zcurcic

Član
  • Broj odgovora

    26
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici zcurcic

  • Rođendan 12/25/81

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Pol muški
  • Lokacija chenej

Aktivnosti člana/članice zcurcic

  1. zcurcic je dodao/la post u temi Aktuelna igracka - uzrast 1. godina   

    Mojoj bebici od 13 meseci su najinteresantnije neke kantice, prebacuje ih, ponekad složi dve jednu na drugu, ali su mu iz dana u dan interesantne. Naravno da najviše voli mobilne, daljince od TVa, muvalice, lopte. Ima i reket s kojim solidno barata, gura sa njim balone i lopte.
  2. zcurcic je dodao/la post u temi Vesele tate   

    To sam shvatio kada sam pročitao prethodne poruke.
    Inače kada mi je javila da sam dobio sina, odmah sam zaplakao. Deda je opalio par puta iz lovačke puške i otišao na klanje prasića.
  3. zcurcic je dodao/la post u temi Vesele tate   

    Ala ste vi žene zahtevne.
    Moja žena je izašla na dan proslave rođenja, pa je čak morala da mi donosi lavor tu noć da povraćam. Naravno proslava nije bila kući već na porodičnom salašu, 30tak prijatelja i tamburaši. Sreća pa joj je porođaj prošao normalno, nije bilo seckanja i pucanja. Inače skroz mi je bezveze da žene posle dva dana izlaze iz porodilišta. Porodila se u subotu oko 17 časova, a izašla u ponedeljak u 13 časova. Prvo sam išao po pečene prasiće pre podne, a posle po nju i bebca.
  4. zcurcic je dodao/la post u temi Voda za bebe   

    Hvala. Pročitao sam da od 1-3 godine mogu 4 g šećera na dan. Za mlađe nije ništa pisalo.
    Dobiće malo limuna u rosu ili ćemo razblaživati janu sa rosom, kako količina šećera ne bi prelazila 1 g dnevno u vodi, jer ovaj alapljivac popije sigurno 100ml.
  5. zcurcic je dodao/la post u temi Voda za bebe   

    Naša beba neće da pije običnu vodu. Pije janu sa raznim ukusima. Napunio je osam meseci pre deset dana, pa me interesuje da li je štetno piti ovu vodu, jer u sebi sadrži šećer i razne arome? Čitajući prethodne poruke shvatio sam da ukoliko odbijaju vodu dodaje se malo šećera. U 100 ml ova voda sadrži 2,5 g šećera. Maraću malo da istražujem na temu šećer i beba, da vidim koliko bi smeo da unosi u svoj mali organizam ovu materiju.
  6. zcurcic je dodao/la post u temi Ponašanje beba   

    Još 13 dana i punimo šest meseci pa da napišem šta sve moj mališa radi ovih poslednjih dana prvog perioda njegovog života.
    Mališa je vrlo napredan ima već 8.2 kg, rođen je sa 3.69 kg. Počinje glasno da se smeje i ispušta neke zvuke, kao da hoće nešto da kaže. Par puta se kikotao, ali to neće svaki dan da radi, inače to najviše želim da čujem. Svima se smeje i svi mogu da ga drže. Prati sve što se dešava oko njega. Okreće se i počinje da puzi. Juče se pomerao prema igrački na krevetu malo trapavo, ali uspešno, potpuno samostalno, nisam ga pridržavao. Stavljamo ga u sedeći položaj od pre mesec dana.
    Navikli smo ga na nošenje. Voli i u kolicima da bude i jedino u njima ima šanse da zaspi preko dana.
    Spava celu noć. Preko dana vrlo malo možda jedan sat ukupno, ali u cugu ne više od pola sata. Jedino može sa cuclom da zaspi, jer ga to valjda smiruje.
    Mama je samo jedno sisanje zamenila obrokom. Neće slane kašece ili bolje da napišem bljutave. Jede samo voćne. Vodu isto ne voli. Zato mu mama daje onu hrvatsku sa raznim ukusima.
    Voli sam da se zanima sa svojim igračkama, ali ne previše dugo. Kao i sve bebe stavlja ih u usta.
    Mrzi da nosi kapu na glavi i mršti se. Kada mu mama oblači bodić, buni se i moramo da mu skrećemo pažnju na stranu nekim pokretima ili igračkom, tako da slobodno rukom je dira ili prati pokrete. Skida čarapice sa stopala redovno.
    To bi bio moj izveštaj za prvih šest meseci.
  7. zcurcic je dodao/la post u temi Ponašanje beba   

    Наша бебица цуцлу држи у левој руци и вади је напоље и враћа назад у уста са том руком. Да ли то значи да ће бити левак?
    Од осталог понашања, мрзи капу, обожава да се гњави, руке мало мало па у устима. Воли да се купа и да буде голишав.
  8. zcurcic je dodao/la post u temi Igracke za bebe do 6 meseci   

    Хвала на одговорима. Имамо мало већу лопту, мораћемо да купимо неку мању.
  9. zcurcic je dodao/la tema Igračke   

    Igracke za bebe do 6 meseci
    Занима ме са којим играчкама се ваше бебе занимају у овом узрасту?
    Ми се за сада занимамо са звечкама, ћебетом за утеху (ако се то може назвати играчком), неком великом играчком испод које кад се легне има неколико звечки које висе и беба их удара, затим ту су летеће рибе изнад креветића које се врте у круг и свирају.
    Јел имате неку играчку за препоруку? Иначе данас бебац пуни четири месеца.
    Гледао сам пдф играчке, али тамо нисам нашао адекватну тему, бар за овај узраст.
    • odgovora
    • pregleda
  10. zcurcic je dodao/la post u temi Knjige   

    čitam svašta. najviše lagunina izdanja i klasike. volim istorijske romane.
    preporuka filipa gregori i trilogija vezana za tjudore i bolenove.
    rouz tremejn muzika i tišina, fantastična knjiga. od istog autora restauracija.
    kradljivica knjiga i lovac na zmajeve su me rasplakali. 1000 čudesnih sunaca nije ostavila tako jak utisak, kao lovac na zmajeve. možda zato što sam ih čitao u kratkom razmaku.
    od klasika omiljenje, slika dorijana greja, henri dzejms portret jedne ledi. poslednji klasik pročitan idiot od dostojevskog, i to prilično davno.
    pored kreveta mi stoji već mesec i po dana autostoperski vodič kroz galaksiju, od kog sam pročitao samo prvi deo. kada to pročitam onda moram u nabavku po nove knjige. isključivo kupujem knjige i u proteklih par godina kupio sam preko 100 knjiga. nažalost nisam sve pročitao.
    poslednje što sam dobio na poklon je hogar strašni, pa sam se sa njim zanimao par dana.

  11. zcurcic je dodao/la post u temi Spisak tata   

    hvala na dobrodošlici.
  12. zcurcic je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    dok su ga mucili grcevi, ovo je bilo resenje. sada ni pod razno nece da spava na meni.

  13. zcurcic je dodao/la post u temi Spisak tata   

    nisam baš našao nešto o tome u pravilima, u pitanju je politika.
    ono što tražim na forumu jesu strategija za popravljanje demografske slike u srbiji, koju bi uključili u program naše političke stranke koja se zove Nijedan od ponuđenih odgovora NOPO
    gledao sam emisiju da, možda, ne kada je bio gost mislim i jedan od tvoraca ovog portala, pa su pričali o načinima podrške za veći priraštaj, tipa ukidanje pdva na bebi opremu, davanje punih plata trudnicama na bolovanju i drugim merama, kojima bi popravili prirodni priraštaj u srbiji.
    namere su mi iskrene. najverovatnije ću ih kontaktirati preko telefona, ako su zainteresovani za takav vid saradnje, jer želimo da nas ljudi shvate ozbiljno, a to možemo samo sa konkretnim predlozima i idejama iz raznih oblasti, pa tako i ove po meni jedne od najznačajnijih u srbiji.
  14. zcurcic je dodao/la post u temi Spisak tata   

    preleteh ovu temu na brzinu. mislio sam da po broju strana ovde ima dosta tata, kad ono samo dvojica na ovoj temi.
    da se predstavim. zovem se zivko, imam sina novaka od 3 meseca, zena mi se zove natasa i zivimo na Čeneju, selo u blizini novog sada.
    inace bezuspesno sam pokusavao da se registrujem na forum nekoliko puta. da stvar bude jos gora, veceras sam poslao poruku na info@bebac.com da ne mogu da se prijavim na forum i posle nekoliko minuta, ponovo sam probao i uspesno se prijavio. inace prijavljen sam na mailing listu bebca jos dok mi je zena bila trudna.
    imam skrivene namere, koje cu vam otkriti kada se malo bolje upoznamo.