Milentije

Član
  • Broj odgovora

    7
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Milentije

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Milentije

  1. Milentije je dodao/la post u temi Infanriks vakcina   

    Pa jos bolje(ustv-najbolje) je ishranom i prirodno. ja sam samo dala predlog/varijantu. Jer se tu poteze druga tema. Koliko je dobro to sto unosimo hranom? Posto danas, ako sam ne proizvodis hranu-ko zna sta je u marketima(pa i na pijacama)! U tim uvozima iz Spanije, Italije, Madjarske...sve zemlje u koje je gmo hrana usla. Muka mi kad pogledam one etikete, a nemas izbora! Pocela sam sa nekom basticom, al imam problem semena-koje je ok? i tako-muci nikad kraja
    A i to je deo te teme o 'teoriji zavere'. Ne moze toliko ljudi(pa jos u struci) da bude ludo i paranoicno. Mozes samo da budes neinformisan, pa samim tim u zabludi(kao sto sam i ja bila). Kad ti se jednom taj svet 'ukaze' sve ti se nekako kockice sloze.
    Zato i zelim da sto vise ljudi samo bar obavestim o tome. Svako ce uraditi sa tom informacijom sta hoce-ignorisati(nazivajuci me paranoikom), ili uci u tematiku(pa ce se tek onda shokirati).
    Porazavajuce mi je samo sto su ovi prvi cesci-veruju lekarima do besvesti. Ne razmisljaju da su i oni ljudi, koji grese. Na zalost, samo kad se nesto ruzno desi se osvestimo. Ja to zelim da sprecim.Bar pokusavam...
    Drago mi je andjelcicu sto se ti bar pitas, nema veze(sa mog stanovista) kako ces odluciti.
  2. Milentije je dodao/la post u temi Infanriks vakcina   

    Alergije nastaju kad padne imunitet.A od vakcina mu se imunitet jako oslabi.
  3. Milentije je dodao/la post u temi Infanriks vakcina   

    A sigurica varijanta(ako se bojis reci ne vakcini;mada samo se treba dobro informisati i strah nestaje) je da nadjes dobrog homeopatu. Ali su oni dosta skupi. jeftinija varijanta(mada to nisam proverila, al sestra je davala svojoj deci) je da uzmes Todoxin za decu, da im se pojaca imunitet. To se valjda pije samo 40 dana. Mada, proveri sastav sa njima tamo. Mozda cak najbolje da kontaktiras na sajtu Todora Jovanovica http://www.torexin.co.rs/ pa ih pitas za misljenje jer je na bazi meda(zbog alergije;iako mi je sestra rekla da su prilagodili za decu)
  4. Milentije je dodao/la post u temi Infanriks vakcina   

    Dobro, da je bar zavrseno sa tom. Za taj infanrix su i meni savetovali, kao bolji je od pentaksima(u smislu da nema reakcija). I sam pedijatar mi je rekao da nije imao reakcija na infanrix, vec samo pentaksim. Ja sam kao ukucala u google da 'proverim' firmu galaxo smit cline, i naravno nista negativno nije iskocilo na pretrazi! Tek sad kad sam saznala i druge stvari, vezano za imunizaciju uopste vidim u koliko afera je ta firma ukljucena! Mada, da sam tad to nasla samo kao informaciju bez opste slike, samo bih bila zbunjena sta da radim-jer nisam zelela da mi ga bodu dvaput(od domace varijante koja se ne placa), a i sam lekar kaze da mu je bolji od pentaksima. I na samoj vakcini pise da izaziva u 0.02% slucaja reakciju(ne znam kako su to izracunali, al necu o tome) i moj je imao temperaturu sa svakom vakcinom sve visu. Homeopata me ubedjivao da je to dobro, da ima reakciju organizma. A ja to nisam tad shvatala. Sad znam da je svaka temperatura dobra, kad se pojave neki virusi i bakterije jer se tako organizam bori sa njima(nista ne moze da opstane na visokim temperaturama, pa ni virusi/bakterije).
    Ne znam sta bih ti rekla. Sam alergo test ti nije resenje.Bar mislim. Ustv-ne znam kako izgleda test na alergijsku reakciju vakcine, ali je svakako reakcija na vakcinu. Pa sreca da ne moras vise tu da mu dajes. Probaj da insistiras bar u karton da ti napise(mada mislim da joj je to i duznost. onda oni to prosledjuju nekoj visoj instanci, koji prate imunizaciju; tako nekako mi je objasnila pedijatrica), a u krajnjoj varijanti promeni lekara. Na to bar imas pravo. Nemoj samo da dopustis da se nista ne sazna-strepeces kod svake sledece vakcine(ako ti je i dalje odluka da vakcinises), jer neces znati sta je uzrok otoku-koja komponenta vakcine.
    Evo ti u prilogu sastav vakcina. DtaP-IPV/Hib (Pentacel)mislim da je ta, il bar najslicnija. Pa izguglaj ako hoces da vidis sta su te komponente.
    excipient_table_2.pdf
  5. Milentije je dodao/la post u temi Infanriks vakcina   

    Ne, nego sam sad tek videla temu pa sam mislila da pomognem. Volela bih da je meni neko to rekao pre nego sto sam vakcinisala svoju bebu. Samo informacija, a ja cu odluciti sta dalje.Ne volim da se prikrivaju informacije od mene, a ni da mi neko kaze sta da mislim...

  6. Milentije je dodao/la post u temi MMR vakcina   

    NSsnja-mozes da ga ne vakcinises! Pogledaj zakon o zdravstvenoj zastiti, clan 31-35(pravo na samoodlucivanje i pristanak).
    Ja nisam ni za jednu vakcinu, ali posebno za MMR mogu da tvrdim da nema svrhu, posto je to vakcina za bolesti koje i nisu tako strasne-bolje je da ih prirodno preleze.
    Decaci, zato sto su njima zauske opasne posle puberteta(kada vakcina ne stiti, prodje dejstvo.Proverite sa pedijatrom ako meni ne verujete), a devojcicama je zbog rubele opasno davati. jer kasnije kada prodje dejstvo vakcine, moze dobiti u trudnoci relativno takodje blagu bolest kad se prelezi dok je dete.
    I moze dete preneti na majku(pa jos trudnu)virus!
  7. Milentije je dodao/la post u temi Infanriks vakcina   

    Jao, pa ne znam kako su mogli tako olako da zanemare simptom.Kad Milanu bude dobro, neka vam to upisu u karton, pa da ne mogu da kasnije da se izvlace. A nadam se da mu necete dati drugu i trecu dozu...
    http://www.facebook.com/groups/204234299684425/
    http://www.facebook.com/groups/121711667844908/
    Na ovim grupama cete naci dovoljno podataka, da ne pozelite vise nikad da vakcinisete dete (a i da pozalite sto ste dopustili i ovoliko da bude vakcinisano)!
    Oni jesu protiv vakcinisanja, ali argumentovano. Nisu tuzne price losih iskustava vakcinisanja, vec korisni linkovi radi informisanja o samim vakcinama.