JejaM

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici JejaM

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice JejaM

  1. JejaM je dodao/la post u temi Ciste horioidnog pleksusa   

    Evo i ja da se javim za buduće trudnice koje se suoče sa ovim problemom. Za početak cista je nestala malo pre 24 nedelje jer na fetalnoj ehokariografiji nije je više bilo. Mozak im deluje u redu, i na daljim kontrolama samo su mi to i potvrđivali. Svi ostali organi su ok. Kad se bebče rodi ostaje da uradimo ultrazvuk glavice, i da je pratimo. Sve u svemu, mislimo samo pozitivno. Ono sto sam saznala od ginegologa, jeste da im je bitno i kada ciste nastaju, koliko ih je, da li su simetrične i kada nestaju. One mogu da ukažu i na to da nešto genetski nije u redu, zato sam išla i na cordocentezu, da se genetske anomalije isključe. Sama cordo je više neprijatna nego bolna, i nema čega da se bojite. (Inače ja sam iz NS, radila sam je u Betaniji, Kod prof. Belopavlovića, samo reči hvale) Bitno je da ih nema početkom trudnoće do 16 nedelje, jer je taj period najvažniji za mozak. Veličina i trajnost utiče na to šta posle njih ostaje. Jako ružno zvuči znam, ali nam ostaje samo da mislimo pozitvno. Uskoro ću držati malu Anju u rukama, pa pišem kako se sve završilo, naravno dobro. :-) Pozdrav svima!
  2. JejaM je dodao/la post u temi Ciste horioidnog pleksusa   

    I prođoše dve nedelje, i na ponovnom pregledu cista je još uvek tu, čini se da je manja... Tako da sam dobila uput za genetičara, pa onda na cordo verovatno. Inače su ostali parametri u redu, i beba mi je živahna, i srce je ok. Držim fige da sve bude ok!
  3. JejaM je dodao/la post u temi Ciste horioidnog pleksusa   

    Evo i ja sam sad stigla iz Betanije sa kontrole, I na ultrazvuku je doktorica nasla 1 cistu... Inace sam 22 nedelji(21 +6) Usledile si reci da se to desava, nije nista strasno, do 24 nedelje nestaje samo... Ali meni je naravno strasno jer moja beba u pitanju. Zakazala mi je kontrolu za dve nedelje, a zatim mi sledi i redovni ekspertni ultrazvuk. Ja sad kopam na netu da vidim i druge slucajeve, nema ih puno ali za sada sam procitala sve pozitivno, tako da i mojoj bebi drzim fige. Kao naredni korak u zavisnosti od ultrazvuka, je poseta geneticaru i vađenje krvi iz pupcane vrpce... Za dve nedelje cu cuti sta dalje. Volela bih da cujem kako su prosle prethodne dve devojke.