dixy

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici dixy

  • Rođendan 04/05/82

Načini kontaktiranja

  • MSN dijanatolimir@yahoo.com
  • Website URL http://
  • ICQ 0
  • Yahoo dijanatolimir@yahoo.com

Aktivnosti člana/članice dixy

  1. dixy je dodao/la post u temi Doktori koji su vam vodili trudnoću   

    Prvi put kada sam bila trudna 2006. godine doktor koji mi je vodio trudnoću je radio i privatno i u kliničkom centru Banjaluka. Bio je divan i krasan, uvijek raspoložen, osmijeh na licu i uvijek dostupan na mobilni. Skoro svaki put mi je radio i vaginalni pregled i ultrazvuk i sve ostale potrebne pretrage. Ja sam bila prezadovoljna s njim i svim drugaricama sam ga toplo preporučivala. Kada je došao dan mog poroda on je došao od kuće u bolnicu da me porodi i sve je prošlo super. Naravno moj suprug ga je počastio finom kovertom, pićem itd.
    Sad sam ponovo trudna (već 8 mjesec), dvojna praksa je ukinuta tako da "moj" doktor radi samo u KC BL, gdje ja svaki put dođem uredno sa uputnicim na kontrolu, ali je on totalno drugačiji. Jedva da progovara, sve moram da izvlačim iz njega, postavljam mu milion pitanja kada mi nešto nije jasno, radi mi samo ultrazvučne preglede, nije mi ni jednom uradio papa test ni bris. Na mobilni telefon ga je nemoguće dobiti. Prosto mi dođe da ga pitam kolika je njegova tarifa Ostalo mi je još malo do kraja pa mi se iz tog razloga ne mjenja doktor. Sad se spremam kad odem na kontrolu da sama od njega tražim da mi uradi vaginalni pregled i bris ( jer ne bih željela da sa nekom upalom, koju trudnice često imaju u trudnoći bez nekih simptoma, odem na porod), a on nek misli šta hoće.
  2. dixy je dodao/la post u temi Vaginalni sekret   

    Danas je sekret već prestao .
    Hvala na podršci i savjetima
  3. dixy je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Evo i ja da vam se pridružim, juče ušla u osmi mjesec, valjda 32 nedjelja. pošto moram strogo da mirujem onda sam stalno za računarom, a vidim da se vi ovde odlično zabavljate
  4. dixy je dodao/la post u temi Vaginalni sekret   

    Hvala vam puno, u ovoj trudnoći sam već imala problema, tako da me sad hvata panika za svaku sitnicu . Sledeće sedmice idem na kontrolu pa ću to svakako da kažem svom doktoru. Valjda je sve ok
  5. dixy je dodao/la post u temi Vaginalni sekret   

    Drage moje, treba mi vaša pomoć. Naime ja sam u 32 nedjelji trudnoće i od juče imam smeđkasti sekret koji nema miris i nije previše obilan. Da li je neko imao sličnih problema i imam li razloga za paniku
  6. dixy je dodao/la post u temi Porodilište - Banja Luka   

    Da li neko ima iskustva sa porodilištem u KC Banjaluka i kakva?
    Ja sam se tamo porodila prije pet godina pa me zanima da li se nešto promjenilo na bolje od tada?
  7. dixy je dodao/la post u temi Da li ste radile tokom trudnoće?   

    Ja sam u trećem mjesecu morala da otvorim bolovanje jer sam prokrvarila i bila u bolnici pa su me onda poslali kući irekli da mirujem do kontrole.
    Kontrola mi je sutra i stvarno se nadam, a u svom srcu znam da je sve uredu.
    Ako mi doktor potvrdi da je sve uredu vratiću se još koji mjesec na posao jer mi na neki način fali i fale mi moje radne kolege. U firmi nije bilo problema kada su saznali da sam trudna, čak šta više direktorica mi je rekla da se nista ne brinem za posao već da se samo brinem za sebe i svoju bebicu (to mi govori žena koja ima 38 godina i nema djece jer kako ona kaže nema vremena za njih). Ali dobro nemaju svi sreću da rade u dobroj firmi.
    Ukoliko se vratim na posao radiću onoliko dugo koliko budem mogla, dok god se budem dobro osjećala.
    Obzirom na bijelu kugu koja vlada mislim da bi trudnice trebale da imaju povlašten položaj, da se na neki način žene motivišu da rađaju dijecu, a ne da budu u strahu da li će izgubiti posao, jer u današnje vrijeme, kad je životni standard jako loš vrlo je bitno zadržati posao.
  8. dixy je dodao/la post u temi Tata na porođaju   

    Meni će ovo biti drugi porod i za 4,5 god. koliko je prošlo od prvog poroda na Paprikovcu se nista nije promijenilo na bolje. Skoro sam ležala na odijelu konzervativne ginekologije jer sam imala krvarenje u 10 nedelji trudnoće i tretman prema trudnicama je i dalje isti( odnosno nikakav), a o higijenskim uslovima i da ne pričam. Žalosno je što su svi ti ljudi zaboravili da bi posao ljekara i svog medicinskog osoblja trebao biti human, da je njihova misija da pomažu, a ne da rade suprotno.
  9. dixy je dodao/la post u temi Tata na porođaju   

    Ja bih jako željela da je u mom gradu (Banjaluci) moguće pravo izbora na bilo šta kad je porod u pitanju. Na žalost kod nas, za razliku od većine zemalja, žena nema pravo da izabere na koji će se način porađati, da li će koristiti epidural ili ne, kao i to da li će suprug prisustvovati porođaju ili ne. Mislim da bi muževima trebalo biti omogućeno prisustvo porodu jer i oni na neki način prolaze s nama kroz trudnoću i na kraju to je i njihovo dijete.
    Neki dan je u jednim dnevnim novinama izašao članak o pravu izbora žene kada je porod u pitanju. Komentari načelnika ginekologije su bili otprilike ovakvi: Na pitanje zašto žene kod nas nemaju pravo da biraju na koji će se način poroditi on je rekao da oni kao ljekari znaju da je ženi najbolje da se porodi prirodnim putem ležeći na stolu ( ja znam dosta slučajeva gdje su žene dobro izmučili pokušavajući da ih porode prirodnim putem iako nije išlo, gdje bi ih u zadnji čas hitno vozili na carski rez, imam drugaricu koja i nakon 6 god. ima noćne more vezane za svoj porod).
    Na pitanje zašto žene nemaju pravo da biraju da li će se poroditi uz epiduralnu anesteziju ili ne on je odgovorio da nemaju za to dovoljan broj anesteziologa.
    A na pitanje zašto suprug ne može da prisustvuje porodu on je (zamislite samo) odgovorio da je ženama oduvijek bilo mjesto u rađaoni, a muževima u kafani
    I šta reći na ovo u 21 vijeku???