Perzefona

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Perzefona

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Perzefona

  1. Perzefona je dodao/la post u temi Matične ćelije - Seracell   


    Ja sam citala ugovor cryo-save, ali nigde nisam procitala da se cuvaju na razlicitim lokacijama.

    Pise "CRYO-SAVE skladišti Proizvod u bilo kojoj Jedinici CRYO-SAVE-a.
    Proizvod će biti podeljen i skladišten zasebno. Jedinica za obradu i
    skladištenje se nalazi u 19 Galileilaan, 2845 Niel, Belgija. "

    Jeste da pise da se odvaja i skladisti zassebno, ali opet pise da se skladisti u "19 Galileilaan, 2845 Niel, Belgija" a ime druge lokacije nije napisano. Malo mi je to cudno... Ako vec skladisti zasebno zasto ne napisu gde...poenta je da oni imaju obavezu da urade samo ono sto je precizirano ugovorom.
  2. Perzefona je dodao/la post u temi Matične ćelije - Seracell   

    I ja raymisljam o SERACELLU i citala sam ugovor ali imam jedno pitanje... preko sajta sam ih kontaktirala i kazu da se maticne celije mogu cuvati u dve kese, ali to NE PISE u ugovoru! A oni imaju obavezu da urade samo ono što je u ugovoru....
    Ima li neko informacije u vezi sa tim?
  3. Perzefona je dodao/la post u temi Lekovi u trudnoći   

    U sustini to i radim, utopljavam se i vezem nesto ispod stomaka, planiram da kupim i pojas ovih dana ali nikako da nadjme vremena. PRoblem mi je sto radim i na poslu sam poprilicno angazovana, a jos ne mogu na bolovanje. Uh videcu, ne volim lekove ni pre trudnoce ih nisam pila, a ne sada... Probacu da ih izbegnem koliko je god moguce. Samo dobro je ipak znati sta bih eventualno mogla da uzmem ako dodje stani pani.

    Ima li ko iskustva sa analginom u trudnoci? Ili nekim drugim lekovima protiv bolova?
  4. Perzefona je dodao/la post u temi Lekovi u trudnoći   

    Pozdrav svima, evo i ja da se javim,
    usla sam u sedmi mesec i za sada je kazu sve ok. Juce mi je doktorka napokon rekla da je 100% igurna u vezi pola. Kaze da nosim devojcicu. Presrecna sam. Dobro se osecam izuzev nenormalnih bolova u ledjima. Recimo juce i prekljuce skoro pa nisam mogla da hodam. I to cak ne mogu ni da nazovem ni bolom u ledjima, vec bas u delu, zadnjice sa leve strane i prenosi se na levu nogu. Dakle juce sam isla kod svoje doktorke i suprug mi je pomagao da hodem, trebalo mi je skoro 10 min da se popnem na drugi sprat (grrrr nemaju lift).
    To me je poprilicno uplasio, ali doktorka me je pregledala i kaze da je sve u najboljem redu i da su ti bolovi normalni. Rekla mi je da slobodno do 30-te nedelje koristim brufen i da posle toga predjem na analgin, kao da mogu i da koristim aspirin! Sokirala sma se jer sam mislila da nista od toga ne sme da se koristi, jos sam danas kupila aspirin i zena u apoteci je bila zblanuta jer ne koliko ona zna ne smem nista da koristim sem paracetamola, dok na uputstvu za Aspirin pise da trudnice koje su u trcem trimestru ne smeju da ga koriste... a ja sam tek usla u treci.
    Iskreno frka mi je da krenem sa lekova, pa posto me danas ne boli kao prethodna dva dana, odlucila sam da jos ne pocinjem, ali ako se bolovi nastave moracu....

    Svaki savet je dobrodosao


  5. Perzefona je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    U prva tri meseca sam skinula 3 kg, u toku cetvrtog dodala jedan. Sada sam pocvcetak petog 19-ta nedelja i nisam se merila nekih nedelju dana... mada vidim da stomak -pocinje da raste. Iskreno se nadam da cce ova dinamika dobijanja kilograma da sde nastavi i da se necu mnogo ugojiti.