Bebolino

Član
  • Broj odgovora

    76
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Bebolino


  1. Tako sam i ja reagovala kada mi je to rekla :unsure: . Nije mislila da beba udara glavom jako, da se povredjuje, nego onako usput ali da to ponavlja. Navela je i uvijanje u ramenima kao jedan od tikova. Inace dr je izuzetan strucnjak.


  2. Isto radi i moj bebac koji ima deset i po meseci. Dr kaze da su to tikovi i da je to normalno. Neke bebe udaraju glavom o pod npr, neke cimaju ruku, nogu, sve je to faza u razvoju, bez brige. Pozz


  3. Dugacak snimak, ali sve je tako lepo objasnjeno...

    Bravo za snimak! Fenomenalan je,obavezno pogledajte


  4. Nemoj da ocajavas. To je fizioloski 'problem' sa nezreloscu ograna za gutanje. kao sto je nama muka i imamo nagon za povracanjem kada stavimo prst duboko u grlo, tako je bebama problem komadic necega. Kod nekih beba to sve sazri ranije, a kod nekih kasnije. Nema tu forsiranja. Gledaj da mu dajes nesto zabave radi u ruku da glodje umesto glodalice, a da je hrana. pocece da luci pljuvacku vise koju mozda ne zna jos da proguta kako treba, pa ce i tu da se zbuni. To je jedina dobra vezba za bebe.

    Hvala na odgovoru! Pokusacu sa koricom hleba... Veliki pozdrav


  5. Pozdrav mame, isti problem imam i ja. Moj sin ima punih 10 meseci i ne pada mu napamet da pojede nesto sto nije spremljeno u blenderu :o...Skoro sam mu dala minijaturno parce banane koje sam prethodno izgnjecila i on je poceo da se davi, taj prizor necu nikad da zaboravim :blink: . Pritom, to parcence mu je bilo na vrhu jezika, nije mu zapalo, znaci njemu je smetalo cak i to sto mu je u ustima. Ista prica je i sa bananom, koricom hleba, jabukom. Prosto me je strah da pokusam ponovo. Ocajna sam


  6. Cao drage mame, mom sincicu je pre 3 dana krenula donja jedinica (leva) medjutim, nikako da izadje, oseca se pod prstima. Interesuje me koliko je vremena potrebno da izadje ceo zubic? Pretpostavljam da je sve to individualno ali sam mnogo nestrpljiva :rolleyes: ... Inace on je danas napunio 8 meseci. CESTITAM svim vasim malisanima na novim zubicima :wub:


  7. mene oziljak ponekad svrbi...malo me zaboli na levoj strani al nista strasno..kolko da me podseti da ga imam..a doca mi nije rekao sta trea da mazem i da li uopste da mazem

    nego ono sto mene muci je to sto mi porasle dlake tj rastu bas gde je linija od reza i ne znam st da radim

    jednom sam probala da obrijem al je osecaj odvratan bio jer mi je jos uvek utrnulo..e sad valjda nije strasno sto mi te dlake tu rastu :o

    Pre koliko si se porodila? Meni je do skoro bilo utrnuto i nisam mogla lepo te dlacice da skinem, sto ti kazes-osecaj je grozan ali evo zadnjih nedelju dana mi se osecaj vratio, manje je utrnuto pa sam uspela da skinem dlacice bez problema. Inace,od cr proslo je 4,5 meseca. Pozdrav


  8. Zadnjih 2-3 dana osecam bol negde u dubini stomaka,nije konstantan ali ume bas jako da zaboli. Inace,porodila sam se pre 4,5 meseca. Bebac je tezak,na zadnjoj kontroli pre 10 dana imao je 7kg i 700g. Isticem njegovu tezinu jer ga nosim veci deo dana pa sumnjam da me zbog toga boli. Pre nekih mesec dana sam posle male nuzde nekoliko puta primetila koncic kratak,teget boje na toalet papiru :huh: , nisam tome pridavala neki znacaj, jer pretpostavljam da ispadaju unutrasnji koncic, vise se to nije desavalo, samo 3-4x. Da li je neka imala slicne probleme? Hvala unapred


  9. CESTITAM IVANA :-)!Neka je ziv i zdrav a ti da nam se sto pre oporavis! Ja sam jos u porodilistu,danas je tek 3.dan od carskog.Jedva cekam da idem kuci...Ooogroman pozz za sve!


  10. Hvala vam puno :-).Malopre je prvi put bio kod mene,ljubila sam ga i mazila i sve sam ga ugnjavila,osecaj je fantastican :-)..Ajde sad sledeca :-)


  11. Drage moje,da vam se javim.Porodila sam se veceras oko pola 10,carskim rezom u totalnoj(nije bio planiran ali je bebac lose reagovao na probnu indukciju,padali su mu tonovi).Mateja ima 3350g i 51 cm,jos ga nisam videla osim na slic.Mene sad rana mnogo boli ali procice i to.Puno pozdrava od nove mamice :-)


  12. Bila sam danas ponovo na kontroli (uz, ctg, pregled) sa sve stvarima i vratila se kuci naravno. Nema kontrakcija, na uz je sve ok, a pregled..... boleo me je jaaaaaaako, u jednom trenutku sam podigla guzu sa stola i pocela da stenjem :o ! Da li i Vas boli pregled :blink: ? Sutra idem ponovo, isto me ceka sto i danas i uopste mi nije svejedno... Rekla sam dr tacan datum kad sam ostala trudna tako da mi je termin tek sutra a do sad je bio 29-og :lol: .


  13. Pozdrav,

    Bila sam kod lekara, srecom, nije nista strasno!!!!!

    Dr se uplasila da se nisam pocela otvarati, al srecom nista od toga! Zakljucak je da moram malo vise da mirujem!!!

    Bebac je porastao ima 1500gr, i dugacak je 41cm.

    Lezi poprecno, sa nogama iznad glave!!! Jako je smesan!!!

    Super, bas mi je drago da je sve u redu! Odmaraj i uzivaj, pozzz


  14. Pozdrav svima!

    Ja sam u 30-oj nedelji, sad su pocele neke stvari da mi smetaju, do sad je sve bilo super i bez vecih problema. Valjda je vreme i ja da osetim malo tezinu trudnoce. Nocu ne mogu bas da se namestim u neki zgodan polozaj, pa se vrtim po celu noc, ujutro me malo spopadnu grcevi u nogama i ponekad u toku dana osetim da me ledja boluckaju. Madjutim imam divnog muza koji je uvek spreman da pomogne i da me izmasira kad god zatreba, najbolji je. Beba ja preko dana nemirna, samo se rita, neka tako i treba. Na UZ idem 24 maja, inace doktor je rekao da je decak.

    Sve su to slatke muke :rolleyes:


  15. Samo polako i uživaj... i ja jedva čekam da krene al kad malo bolje razmislim,bolje da se bebac što bolje razvije dok je još u stomaku nego da se rodi ranije... :rolleyes:

    U pravu si :rolleyes: mada moj bebac po ultrazvuku ima 3350 g tj. imao je toliko pre 5 dana a ja sam jaaako sitna i samo se pitam kako cu da ga rodim :lol:


  16. Meni je termin tek 10-tog jula. A tebi?

    Meni je bio juce... Nemoj da se plasis, mislim da nije nista strasno, pomeni doktoru kad odes sledeci put a do tada kad god osetis to probadanje ili pritisak, lezi, odmori. Meni je dr jos na pocetku trudnoce rekla da ako osetim bol ili nesto slicno da odmah legnem i da cesce pravim pauze ako nesto radim.


  17. E, i znate sta sam jos zapazila, nije mi jasno sta je: Kad stojim, ili hodam, javi mi se ostar bol u predelu najdonjeg stomaka-kao kada imate urinarnu infekciju, pa vas pecka-bode. Mene vise kao presece. I osecam, bas na samom dnu, kao neki vakum, i ume bas da zaboli. To osecam od prilike svaki dan, i to 5- 6 puta sigurno. Nekad u roku od pola sata, a nekad, kao sad u roku od 10 min. Ja sam u pocetku kontala da su one lazne kontrakcije, al' mi nekako cudno da budu tako zbijene. Da li znate i na tom polju da me utesite?

    Potpuno isto mi se desava vec nekoliko dana. Kada ti je termin? Ja kontam da se beba spustila i da je to zbog toga, jednostavno vrsi pritisak na donji stomak i u pravu si, ume da zaboli. Desava mi se da me toliko jako presece da bukvalno moram da stanem na par sekundi dok ne prodje.


  18. Vratila sam se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... Ctg ne pokazuje kontrakcije, bebini otkucaji su u redu, cak sam i bez pregleda prosla :lol: . Promenicu nick u Georgina :lol: