Marija85

Član
  • Broj odgovora

    38
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Marija85

  1. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Evo i mene,na brzinu da napisem ponesto. Prestala sam da pijem partusisten u 16.00 4.januara,bolove sam dobila u 03.00 05.januara,Znaci posle 11 sati.U bolnicu sam se javila u 9 ujutru,na ctg-u kontrakcije na 5 minuta,otvorena 2 prsta.Ponovljen ctg u 12.00,kontrak.na 2 minuta,3 prsta otvorena.Porodila se u 13.46-prva beba a druga 13.48. Radjen mi je carski pod spinalnom anestezijom i sve je proteklo u najboljem redu.Inace kod nas u Kraljevu se ne radi ni epiduralna ni spinalna ali je taj dan bio tu neki anesteziolog koji to radi pa se bas meni pogodilo.Pitao me je da li se slazem da radimo spinalnu i bez razmisljanja sam prihvatila.Toplo je preporucujem svima koji se poradjaju na carski.Devojke osecaj je divan,kad odmah ugledate svoje bebice.
    Toliko od mene za danas,pitajte sta god da vas interesuje.

    Ljubim vas sve puno i hvala na cestitkama.


  2. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Cim nadjem malo vise vremena kuckacemo se. :-)
  3. Marija85 je dodao/la post u temi U kom gradu zivite?   


    Komsinice evo i ja da vam se javim
  4. Marija85 je dodao/la post u temi Nedelje trudnoće i termini porodjaja   

    Moj termin je 22.januar, priblizilo se
  5. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Pozdrav devojke.Kako ste,kako su bebice? Bas mi je tesko da budem na forumu,posle onoga sto se desilo Bojani.Sve me je to puno pogodilo,dve noci nisam mogla uopste da spavam koliko sam se uznamirila.
    Inace se fino osecam,bila sam na kontroli pre par dana,radila ultrazvuk i ctg i sve je ok,bebe dobro napreduju.Razgovarala sam sa doktorkom oko porodjaja i ostalo je na tome da nece da mi zakazuje carski nego da ceka da dobijem bolove pa da onde uradi carski. Kaze da je bolje tako zbog bebica da bi porasle sto vise. Sutra ponovo idem na kontrolu pa cemo videti,mozda me i ostavi u bolnici.
    Veliki pozdrav
  6. Marija85 je dodao/la post u temi Mama bojanina prica   

    Strasno!!! Nemam reci :-((( Iskreno saucesce Bojaninoj porodici.
  7. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Super si Bojana,samo hrabro i bice sve ok. Ja sam takodje dobro,malo sam nervozna ali to je valjda normalno.U ponedeljak idem na kontrolu pa cemo da vidimo sta dalje.
    Veliki cmokic za sve :D
  8. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Pijem parusisten na 4 sata i nista vise.Sada sam kuci i uglavnom lezim i cekam da udjem u deveti,a to je 22.12.Meni se stomak nije spustio jos uvek ali i ja ponekad osecam bebe bas nisko.Sto se tice stezanja stomaka to mi se desava vec mesec dana,sigurno po 7-8 puta dnevno.Toliko se stegne i bas je neprijatan osecaj.Mada kad sam radila ctg nije pokazivao nikakve kontrakcije. Mislim da ce i mene da ostave u bolnici cim udjem u deveti,da bi mi pratili stanje. Ja jos uvek nemam tremu od porodjaja,i ne razmisljam o tome.Samo mi je bitno da izguram sto duze.Inace doktorka mi je rekla da sa punih 37 nedelja ako se porodim odlicno je, a ako nekim slucajem dodje do toga i pre nije nista strasno i da ne panicim. Tako da nemoj nista da brines negu uzivaj i odmaraj jos malo.A posle dolaze slatke muke
  9. Marija85 je dodao/la post u temi U kojoj nedelji ste saznali pol bebe   

    Mani je na 4D u 13 nedelji doktor rekao da su dve devojcice.Posle toga nisam vise ni pitala,bitno je da bebice budu zive i zdrave.
  10. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Mama Bojana da ne ponavljam vec receno,potpuno se slazem sa recima Ane Nikolic.
    Sto se tice unosa tecnosti dok si na partusistenu i mene to zbunjuje,mada i ja unesem sigurno 4 l tokom dana pa mi nista ne hvali.Moja drugarica se porodila 24 h posle prekidanja te terapije,dok je druga devojka koju sam upoznala u bolnici izgurala jos 3 nedelje.Znaci sve je individualno.
    Ja sam bila u bolnici 10 dana,juce sam izasla.Sve je ok,bebe su pre 10 dana(pune 33 nedelje) bile po 1900.Rekli su mi da je to sasvim ok za blizance,i da je najbitnije da ja izguram do ulaska u deveti.
    MamaBojana jel ti rade CTG i koliko cesto?U bolnici su mi radili 2 puta dnevno,a sada kad sam izasla doktorka mi je rekla da dodjem na kontrolu 22.decembra a do tada nista nije potrebno.Pa me to sada malo brine.
    Cmokic za sve drugare i drugarice na forumu :D
  11. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanci koji dele jednu posteljicu   

    Millar bas mi je drago da su rezultati dobri.Kao sto svi rekose sad se opusti i uzivaj koliko god je moguce. Kiss
  12. Marija85 je dodao/la post u temi Smrt nama dragih osoba / Gubitak roditelja   

    Moje iskreno saucesce
  13. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Moji rezultati na dabl nisu bili losi,postojao je neki mali rizik,ali je doktorka rekla da nije nista strasno.Zbog toga sam ja najvise i isla 4d uz,i posle sam bila dosta smirenija.
    Millar jesu li ti stigli rezultati?
    Ostale trudnice sta ima novo kod vas,kako napreduju bebice?
  14. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Ja sam posle dabl testa isla na 4d uz i pitala sam doktora koliko je merodavan dabl test.Rekao mi je da je skeptican po tom pitanju i da u srbiji samo dve laboratorije imaju licencu za radjenje dabl kod viseplodnih trudnoca. U svakom slucaju nemoj da se opterecujes puno oko toga,znam da nije lako i ja sam bila uplasena pa sam zato i isla na 4d.Kada mi je on tamo ispricao neke stvari bila sam mnogo smirenija.
    Po meni dabl test je statisticki nalaz i naravno da moze da bude greske.Pa mojoj drugarici je rezultat bio uzasan-rizik je bio 1:10 pa se na amniocentezi videlo da nema pojma ni o kakvom riziku,i hvala Bogu beba se rodila ziva i zdrava.
  15. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   


    Hvala secer,cmokic i tebi :rolleyes:
  16. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Millar samo misli pozitivno i bice sve ok.
    Bojana mene kad zaboli ni lezanje mi ne pomaze.A citala sam kad si piisala to o bubregu,i bas sam se toga setila kad me je ovo prvi put zabolelo.Ja se ne razumem ali pretpostavljam da bi pokazalo da nesto nije u redu sa bubrezima.Ili za to treba neko posebno ispitivanje?

  17. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    U pravu si Bojana za pojas,stvarno je spas.
    Ne idem na psihofizicke pripreme jer mi je doktorka rekla da moram da mirujem.Prva cetiri meseca sam gotovo prelezala jer sam imala stalno neka krvarenja zbog hematoma koji sam imala.A posle toga mi je rekla da mogu u setnju po pola sata ili sat dnevno,a sto se tice kucnih poslova da ih zaboravim.Do sada mi je bilo ok,setala sam dosta,cak i vise nego sto mi je ona dozvolila jer sam osecala da mogu. Sto kazes ti-imam frku i od prirodnog i od cr pa i ne razmisljam o tome.I lakse mi je da manje znam.
    Zadnja dva dana imam takve bolove u dnu ledja da ne znam sta cu sa sobom.Doktorka kaze da je normalno,stomak je vec veliki a ja sitna pa je to opterecenje za kicmu.
    Jel imao neko od vas ovakve bolove i sta vam je pomagalo?
  18. Marija85 je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Ma ne brini Millar,sve to dodje na svoje.Ja sam se cak i zabrinula sto prvih 4-5 meseci nisam dobivala na kilazi,ali zato se sada kilogrami samo gomilaju.Poslednjih mesec dana u proseku dobijem po 1 kg nedeljno.Mada na kraju to nije ni bitno,samo da nam se bebironi rode zivi i zdravi.
  19. Marija85 je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    31 nedelja-blizanacka trudnoca 8 kg vise
  20. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   


    Ja se nesto i ne razumem koliko treba da je dugacak grlic,ali kako ti kazes mislim da je 2.6 i dalje ok.Meni je od pocetka bio 3 cm,a sad mi doktorka nije ni merila.I moram reci da sam se sada zabrinula zbog toga.
    Bojana super su ti bebe,masala ala rastu
    Meni je rekla da cu lekove da prestanem da pijem ako dodjem do 36 punih nedelja,znaci ti bi trebala po tome da ih pijes jos 4 nedelje.Mada zavisi od doktora do doktora.Slusaj doktorku i ne brini nista,nego uzivaj.
  21. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Bila sam na pregledu i hvala Bogu sve je ok.Rekla mi je da napreduju bas dobro i da ne brinem nista.Inace jedna beba se okrenula pa sad obe prednjace glavom.Kad sam joj pomenula oko porodjaja samo se nasmejala i rekla 'vidim ja da si ti uplasena,ali nemoj jos da razmisljas o tome,najbitnije je da udjes u deveti pa cemo posle lako'.
    Bojana nemoj uopste da slusas te 'dobronamerne' imam ih i ja u okruzenju,a ima i onih koji me plase carskim rezom,kao to je uzas zivi-a da pritom nisu ni prosle kroz to.Ja jednostavno kazem-e ajde da promenimo temu

  22. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Dobro se osecam,danas idem na kontrolu pa cu da javim sta je bilo.Zadnji put kad sam vadila krv sve je bilo u granicama normale,osim gvozdja koje je malo snizeno,bilo je 11,mada ni to nije ispod granice.Ali mi je za svaki slucaj dala tablete gvozdja,da ne padne jos vise. Pijem partusisten i verapamil na 6 sati,to je neka najmanja doza.Nemam pojma sta cemo za porodjaj,verovatno CR,mada meni je sve jedno samo da je udjem u deveti pa posle kako god se porodim. Jedna beba prednjaci glavicom a druga karlicno,i mislim da i nemaju mesta da se okrecu. Kako su tebi okrenute bebe?Obavezno prati pritisak,zna da bude gadan ako se ne kontrolise.
  23. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Super si Bojana,imala si pravo kad si rekla da si lepa trudnica :-)
  24. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Hvala na komplimentu . Uglavnom svi tako reaguju kada me vide a i ja imam utisak da osim stomaka i grudi sve ostalo mi je mrsavije nego pre trudnoce,i lice,noge,ruke...Ja ponekad u sali kazem 'pojedose me ove moje devojke vec sada,sta li ce da mi rade kad se rode'.
  25. Marija85 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Ja sam dobro kao i moje bebe.Nemirne su samo tako,prave male nevaljalice :-).Sutiraju mamu i to najvise nocu kad treba da se spava

    AnaNikolic-ja sam okacila jednu slicicu,tamo je u galeriji 'trudnoca',pa pogledaj.

    Puno poljubaca od nas :D