Bubamara

Član
  • Broj odgovora

    297
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Bubamara

  1. Bubamara je dodao/la post u temi Kakav je osećaj postati majka?   

    Najlepsi osecaj na svetu!!! Meni je sve bilo normalno, u smislu snalazenja, kao da mi je peto dete, a ne prvo,a ponovo sve tako drugacije. Prosto ne znam kako sam do sada zivela bez njega!
  2. Bubamara je dodao/la post u temi Diastasias recti   

    Sad sam zbunjena drage moje, mada je moguce da je to moja dijagnoza. kad stojim sve je ok, kad legnem i malo sacekam izmedju trbusnjaka uzduzno se pojavi rupa, kao neki kanalic, isto kad stojim i krenem da se savijam unazad na tom mesto se pojavi ispupcenje koje nestane kad stegnem misice u tom polozaju. Ponavljam, da kad stojim sve je ok. Milar i ekipo, molim dijagnozu?
    Porodila sam se prirodno, 10 kg se ugojila, sve otislo u stomak, beba 4250g.
  3. Bubamara je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

    Jupiiiiiiiiiiii!!!Jako si me obradovala, idem da trazim te postove! Ko je sa njnom u kontaktu neka mi je puuuuuuuuuuuuuno pozdravi!
  4. Bubamara je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

    Obradujte me i recite da neko zna sta je sa jekom bekom!
  5. Bubamara je dodao/la post u temi Dojenje samo sa jedne strane   

    Hvala puno na odgovoru! Dacu sve od sebe!!!
  6. Bubamara je dodao/la post u temi Dojenje samo sa jedne strane   

    Jesam. Ali mi je zao da ga drzim gladnog i ne dajem adaptirano kad u dojci imam par kapi . kad napuni 4. mesec, a to je za koji dan, uvešću mu kašice pa onda mogu više insistirati sa dojenjem. Stavim ga ja svaki put da sisa, nekad povuče, a nekad odbije.
  7. Bubamara je dodao/la post u temi Dojenje samo sa jedne strane   

    Imala sam isti problem. Na levoj dojci mi je uvucena bradavica i na pocetku sam tu koristila silikonsku bradavicu. Sikio je lepo, bilo je mleka, cak sam mu par dana i davala samo levu jer mi se na desnoj stvorile regade pa sam se pažljivo izmuzavala dok nije prošlo. Odjednom iz leve počelo nestajati mleka. Počela sam prvo da ga stavljam na nju, ali nije pomoglo. Onda mi je služila da nakapam malo mleka u kasiku kad sam mu davala infant kapi ))))))) i na kraju presusila. U desnoj sam imala mleka i sad ista prica kao sa levom. Toliko bih volela da to dojenje povratim ali ne uspevam. Sikio je mali jače od tri meseca i evo vec 10 dana odbija (((. Dok sam dojila samo sa jedne strane dojka je bila veća, sad kako je mleko skoro nestalo i ona se vraca u prvobitan položaj.
  8. Bubamara je dodao/la post u temi Da li ste zadovoljni patronažnom sestrom?   

    Ovako... Što se tiče njenog odnosa prema bebi-u tome sam bila zadovoljna, a u svemu ostalom nisam. Prvo me smarala sa pričama o tome kod kojim porodilja je bila, jednu vara muž, drugu maltretira, trećoj dovodo drugove a ona još leži, a mora da služi itd. Nijedna ne živi lepo, ma katastrofa. Pored toga ono što mi je ona govorila se totalno razilazilo sa savetima od dr. Uvalila mi neku listu za ishranu po kojoj sam smela jesti krompir, hleb, burek, meso i jabuke. Jedan dan sam dobila temperaturi i ona mi rekla da ne dojim bebu nego kupim adaptirano mleko. Nisam je poslušala nego sam dojila. Pitam posle dr i ona mi kaže da se sme dojiti. Sve u svemu, da ne dužim, ima ih svakakvih. Ali najviše slušajte bebu i sebe, proroda je tu uradila veliku ulogu i mama najčešće najbolje zna šta treba njenoj bebi.
  9. Bubamara je dodao/la post u temi Menstruacija posle porođaja   

    Evo da i ja dam doprinos ovoj temi. Prvu menstruaciju sam dobila posle dva i po meseca i ponovo mi je redovna kao i pre trudnoce. Pre trudnoce sam prvog dana kad dobijem morala popiti tabletu protiv bolova, a sad mi ne treba. Pu, pu, da ne ureknem...
  10. Bubamara je dodao/la post u temi Prevara u braku ili vezi   

    I ja se nadam da je dobro. Jekooooooooooooooooo potvrdi nam to!!!
  11. Bubamara je dodao/la post u temi Porodilište - Sombor   

    Porodila sam se i sve je bilo ok. Nije kao u hotelu, ali je ok
  12. Bubamara je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

    I mene ovo zanima? Može li neko dame obraduje da je sa njom sve ok i da uživa sa svojom bebicom?
  13. Bubamara je dodao/la post u temi Prevara u braku ili vezi   

    Jao ljudi, ostala sam zapanjena... STA SE DESILO SA JEKOM? Porodila sam se pre 4 meseca i uopšte nisam svraćala na bebac. Sad mi je toliko zao. Nisam joj nijednu reč utehe pružila. Sta je s njom? Zna li iko nešto o njoj?
  14. Bubamara je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Hvala puno! Dacu sve od sebe!
  15. Bubamara je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Hvala puno! Dacu sve od sebe!
  16. Bubamara je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Pomagajte!!! Totalno sam zbunjena! Od samog pocetka sam želela da dojim, ali mi se mleko javilo tek drugi dan, tako da su ga u porodilištu hranili adaptiranim. Imala sam muke i sa upalom i sa bradavicama i nisam odustajala. Medjutim, nemam dovoljnu kolicinu mleka. Jasno mi je da svaka kap dohrane ynaci gubitak mog mleka, ali šta da radim kada je gladan? Uvek ga prvo stavim da sisa, on siki i onda se unervozi vrti glavom, place. Problem mi je dodatni i to sto u jednoj dojci skoro uopšte nema mleka, tek par kapljica, a druga je ok. Yaista bih volela da se rešim te dohrane i da moje dete samo sisa, ali ne znam kako. Za koji dan ce napuniti dva meseca.
  17. Bubamara je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Hi, hi... Izdrži još danas, ne toliko zbog bivšeg koliko zbog svekrve . Uf, bogami ja mogu i danas, samo neka izadje ali bolova nema...
  18. Bubamara je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Veruj mi da o tome jos razmisljam. Ovo mi je prva beba pa nemam iskustva. Cujem od mnogih da preko pampersa stave sirik povez jer pampers propusti sa strane. Onda mi nije jasno cemu uopste i stavljati ako propusta i tako u krug. Za sada sam kupila 30 tetra pelena i pakovanje pampersa za porodiliste i cekam momka da se rodi pa cemo videti...
  19. Bubamara je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Cestitam!!! Da joj ta dva andjela žive 100 godina, da je uvek uveseljavaju i čine ponosnom mamom!!!
  20. Bubamara je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Bravo za mamu i ta dva mala andjela!!! ČESTITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  21. Bubamara je dodao/la post u temi Porodilište - Sombor   

    Joj majko mila, kako li cu ja proci?! A ići dalje iz Sombora mi je glupo kad je porodilište već tu... Imam još par nedelja da razmislim...
  22. Bubamara je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Hocu, hvala! Pozz...
  23. Bubamara je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Drži se draga, mi , buduće septembarske mame, ćemo da slavimo u isto vreme!!! Dobro je da nema kontrakcija, valjda ih nece biti do septembra!
  24. Bubamara je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Hvala lepo na odgovoru! Bila sam kod dr ka že da nije to ništa, prošli put sam imala 0, a sad eto 3. Pozz...
  25. Bubamara je dodao/la post u temi Iskustvo sa babicama   

    Drago mi je da si dobro prošla, a da sam ja naišla na ovaj post pošto ja planiram tamo da se porodim, a dosta njih me plaše.