priboj

Član
  • Broj odgovora

    56
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


1 Pratioc



o članu/ici priboj

  • Rođendan 04/29/77

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0
  • Yahoo kvadarkocka@yahoo.com

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice priboj

  1. priboj je dodao/la post u temi Astrologija   

    Radi sad?

  2. priboj je dodao/la post u temi Astrologija   

    Hmmmm, nešto sam pokarabesala! I ja vidim da nešto nije O.K. sa porukama, ali ne kapiram ŠTA! A joooooj

  3. priboj je dodao/la post u temi Astrologija   

    E Danka, Danka ne ide to tako, ali ko hoće neka proba.
  4. priboj je dodao/la post u temi Astrologija   

    Kristal, ja ne znam da li sam ti danas uspela da ti pošaljem poruku? Izgled da sam nešto ja tu zamrsila.....
    Napisala je jesam, a da li si je ti dobila.. e to je pitanje!!!!

  5. priboj je dodao/la post u temi Astrologija   

    NAtal možeš vrlo brzo i sama da uradiš, ali ako ne znaš da tumačiš ne vredi. Nekada se sve peške računalo i izrada natala je bila spora i naporna, ali danas u eri kompjutera to ide začas, ali u tumačenju je caka.
    Osoba sa Mesecom u Ovnu bi trebalo da bude hrabra, nezavisna, praktična,...ponekad impulsivna...(Ovnovi su lideri ali su i naprasiti i tvrdoglavi pa se tako i Mesec u tom znaku ponaša). Ukoliko je opterećen lošim aspektima može doneti agresivnost i probčeme sa psihom. U V kući daje ili rad sa decom ili popularnu i uspešnu decu (natusa). Pošto je V kuća kuća ljubavi pre braka - a Mesec simbolizuje mladje osobe - može doneti veze sa mladjim osobama , a pošto simbolizuje i mase (donosi širenej tamo gde se nadje ali manje nego Jupiter) onda može označiti i dosta veza pre braka. Ako je aflikovan - može da ukaže i na promiskuitet!

  6. priboj je dodao/la post u temi Astrologija   

    Pošto vidim da je FILIPA pitala kako da zna u kom joj je znaki Mesec (post je odavno napisan, ali ja sam tek danas videla temu!)-pa ako ti još niko nije odgovorio evo da ti ja kažem: Mesec je duša svakog natalnog horoskopa i veoma je bitno u kom se znaki nalazi i kakve aspekte pravi sa glavnim planetama. Tamo gde vam je Mesec u Natalnom horoskopu, podložni ste emocionalnim usponima i padovima. Pošto se Mesec jako brzo kreće - za pouzdano odredjivanje njegovog položaja u natalu presudno je TAČNO vreme (sat i minut) rodjenja. Na primer dobro je imati Mesec u Raku (jer je Mesec tu u sedištu ili u Biku jer je tu u egzaltaciji. Loše je , recimo , kad je u Jarcu jer je tu u izgonu ili u Škorpiji jer je u u padu, ALI svaki dobar položaj planete može biti narušen lošim aspektima, kao što i loše aspekte može ublažiti dobar položaj planete u znaku i kući.... Položaj Meseca u natalu muškarca ukazaće na to kakav tip žene ga privlači.... Komplikovano zvuči!
    Elem, FILIPA , položaj Meseca možeš videti ako imaš uradjen natal.

  7. priboj je dodao/la post u temi Astrologija   

    Naravno! JA ću imati vremena za sat vremena pa ako budeš tu - rado!
  8. priboj je dodao/la post u temi Astrologija   

    KRISTAL, ti se baviš astrologijom?
  9. priboj je dodao/la post u temi Astrologija   

    Ja skoknuh na forum da napišem nešto sasvim drugo ,kad ugledah i ovu temu i ... ne mogu da odolim. Nemam vremena da pročitam sve postove i da vidim šta je sve pisano na ovu temu, ali - pošto sam se godinama bavila astrologijom (poluprofesionalno) -moja preporuka svim majkama je da odu kod iskusnog astrologa (košta, ali se isplati) , jer je kod astrologije jako JAKO važno islustvo onog ko tumači natal (ili neku drugu astro kartu). Naime-što više natala vidite i tumačite to ćete svaki naredni da kapirate bolje i da vidite potpunije.
    Astrologija NIJE šarlatanstvo (ako imate posla sa vrhunskim astrolozima, a ne onima koji se samo tako predstavljaju) i može puno da vam kaže i o vama samima i o detetu. Natal nije nepromenljiv tj. nešto loše ili dobro što se vidi u natalu NIKADA ne mora da se desi ako natus (tj. vlasnik natala) to zna i izbegne (loše stvari npr. aspekti jasno kod nekoga ukazuju da mu preti opasnost od davljenja ili strujnog udara ili sudara u saobraćaju i sl. i tada je neko ko ima takve aspekte znatno oprezniji kada se nadje u takvim rizičnim situacijama....)
    Elem - astrologija je moja strast i velika ljubav bila godinama, ali sam shvatila da nemam dovoljno vremena da joj se posvetim, a ni uslova da se usavršavam i napredujem jer živim u provinciji i nemam mogućnosti da pohadjam kurseve i seminare ( uglavnom sam se sama snalazila za literaturu do koje sam jako teško i dolazila jedno vreme ) i prekinula sam sa tim hobijem.
    Ipak savet je da svako ko želi da upozna talente, mogućnosti, sklonosti i nivo do kog neko u nečemu može da napreduje - konsutuje astrologa i da na taj način izbegne da , recimo, tera da dete ide da trenira fudbal a ono , realno , ima dara za umetničko klizanje. (banalan primer ,ali razumećete šta sam htela da kažem).
  10. priboj je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Ja samo prenela mišljenjej stručnjaka! Nemam još mišljenje o onome što sam napisala u prethodnom postu jer još uvek nemam praktično iskustvo,pa sam zato i pitala za mišljenje mame koje imaju više iskustva.
    YelenaC , hvala ti što pitaš, moja beba sad bolje spava noću i desi se da ponekad prespava do jutra bez budjenja (od 20 do 6 ). Inače, Dora je jedna gladnica - odavno jede 180 ml Aptamila na 4 sata i čini mi se da je uvek gladna i da može još. Kad je vreme da muž i ja jedemo , a desi se da je ona u to vreme budna - stavimo je u kolica blizu stola (neće nikako da bude sama i kad je sama u sobi ili krevecu počinje da plače!) i primetili smo da pomno prati šta to mi radimo i da pruža ručice kao da bi i ona da proba. Mnogo žalosana scena (iako uvek najpre ona jede) pa smo hteli još prošli mesec da joj damo nešto što nije mleko, ali nas je rodjaka koja je pedijatar savetovala da sačekamo još malo i tako je sad došlo vreme da počnemo i nešto ‚‚konkretno" da ru;kamo pa pokušavam da vidim i kako misle duge mame (a ne samo doktori).
  11. priboj je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    E a vidite ovo : na simpozijumu pedijatara održanom (mislim) krajem prošle godine na temu "Ishrana dece" - lekari su istakli da je potpuno pogrešno davati detetu pirinčane kašice , griz i slično. Naime - ako dete nema probema sa kilažom tj. napreduje sasvim dobro za svoj uzrast nema potrebe" toviti" ga zitaricama , a kao najvažnije se ističe da se uvodjenjem kašica i sokića isključivo na bazi voća i povrća - kod deteta stvara navika da se zdravo hrani. Kažu da dete u periodu od 6 meseci do 1. godine stvara sklonosti ka određenim ukusima i vrsti hrane, pa da se kasnije podsvesno opredeljuju za voće i povrće pre nego za testeninu i sl. Šta mislite o tome?
    Moja Dora dobro napreduje za svoj uzrast (trenutno ima nepunih 9 kg, a rodjena je sa 4 kg 250 gr) i zato bih krenula sa voćnim sokićima i kašicama.
    FILIPA ako dajem bebi kupovne sokiće- da li da ih razblažim vodom?
  12. priboj je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Evo i mene! Kratko ću ,pošto imam problem sa kompom a i vremena je malo....
    Elem-moja Dora za 3 dana puni 5 meseci i ja planiram od sutra da počnem da joj dajem nešto što nije mleko. Mislim da joj je mleko već odavno dosadilo, ali sam se ja plašila da joj uvedem pre 6. meseca bilo šta dok mi nije savet dala rodjaka koja je pedijatar. Ona savetuje da počnem sa sokićima (jabuka, breskva, kruška, šargarepa) i to po pola bočice (znači oko 60 ml) u jutarnjim satima izmedju dva obroka kao neku vrstu užinice i to sokić od jedne voćke (čist) da joj dajem 3 dana pa da posle toga predjem na sledeću vrstu (zbog alergije), a kad isprobamo nekoliko vrsta da predjemo na mešane ukuse(jabuka+šargarepa itd.) Za kašice mi je rekla da joj počnem davati umesto jednog oborka u popodnevnim satima i to kad isprobamo sve sokiće. Ja sam zbunjena-pročitala sam da bebi treba davati po samo par kašičica sokića ili kaše za početak...a glupo mi je da više smaram rodjaku pitanjima (ispadoh glupa skroz). Da li bih ja smela da Dori dajem 3 dana u 2 navrata (prepodne i popodne) po pola flašice sokića, a da nakon toga uvedem kašicu od istog voća naredna 3 dana, pa posle opet tako sa sledećim ukusom? Možda da počnem da joj prepodne dajem sok a popodne kačicu odmah? Hmmmm, ne znam. Savet?

    P.S. Što se tiče pašteta - imala sam ( na žalost! ) prilike da se družim sa tehnolozima iz mesne industrije i da posećujem pogone u kojima se preradjuje meso. Oni kažu da se viršle i paštete prave od mesa najlošije kategorije i da se ukus poboljšava raznim začinima i aditivima, tako da baš nije dobro ni da odrasli jedu paštetu.....
  13. priboj je dodao/la post u temi Vaspitavanje beba od 6+ meseci   

    Sećam se da sam pročitala davno u nekim novinama pitanje jedne majke koje je postavila psihologu : Imama šestomesečnu bebu. Kada da poćnem sa njenim vaspitavanjem?
    Doktor joj je odgovorio : Zakasnili ste ravno 6 meseci!


  14. priboj je dodao/la post u temi Dečiji biseri   

    Moj bratanac kad je bio mali je često išao kod babe i dede u crnu Goru, a deo odmora je provodio kod moje tetke i teča (njegovi baka i deda). Mali je ozbiljan i neverovatno pametan tzv. starmali.
    Kad je imao 4 godine jednom prilikom posle boravka u CG došao je kod moje tetke i svako veče tražio da mu čita bajke. Tetka jedno veče nije mogla i pošalje ga kod teča:
    Idi kod dede da ti čita.
    Deda mrzovoljan , pa da nadmudri dete kaže da ne zna da čita, a Miloš trčeći sav zabezeknut viče : Bako, pa deda ne umije čitati!!!


  15. priboj je dodao/la post u temi Štetočine u domu   

    Mnogo mi drago sto sam naišla na ovu temu! I kod mene u kući su se pojavili crvi po plafonu, a ne znam odakle dolaze.
    Nema ih nešto mnogo -po 1-2 pojave se s vremena na vreme, ali se ja ježim od njih i čitav dan mi je loše kad ih nadjem. Mislila sam da se to samo meni dešava i već povezala sve sa nekim natprirodnim fenomenima...