duskans

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici duskans

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice duskans

  1. duskans je dodao/la post u temi Tikeri???   

    uspela

  2. duskans je dodao/la post u temi Tikeri???   

    ne znam zasto ne mogu da namestim... ni fotografiju ni tiker...citala sam ovde po forumu uputstva ali nesto nece
  3. duskans je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    hvala na savetima,imamo vec 6 zubica..4 gore ,dva dole. probacemo i hranjenje iz ruke.Nema niko da me zameni za hranjenje..svekrva bas i nije nesto od pomoci,gleda sa strane i naravno,...ja sam kriva,pa kad ona proba ..beba naravno nece ni od nje. ali bez obzira snaja je ta koja je kriva i gresi suprug je na poslu po ceo dan,dolazi u 18h umoran,radi u kancelariji za kompom,pa ga sacekamo malo da prosetamo i kuci na kupanje,igraju se pred spavanje i to je sve,vikendom mi pomogne,ali nema pomaka,jedino sto smo provalila tada da hoce da gricka poneku vocku.Moja mama je u drugom gradi,pommogne mi kad odemo,ali sta moze..da ga nudi cesce pa ponekad uspe poneku kasiku da mu ubaci.Primetila sam da kad mu i ubacim neku kasiku,on pocne kao da se grci da izbaci to,ladno neki refleksni nagon za povracanje,pa moram da ga vadim iz hranilice i okrecem naopacke,da pljune. I tako to traje vec nekoliko meseci. dosta setamo,vozamo se,pa probam i u parku da ga nahranim ,ali sve zavrsi sa odbijanjem,mozda koju kasiku uspe da uzme nekad.pozdrav i hvala
  4. duskans je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Vec sam pisala ovde o problemu sa uvodjenjem cvrste hrane.Moja beba od skoro 9 meseci,nece da jede,samo hopce da se doji od samog pocetka imam problem sa uvodjenjem cvrste hrane.Po savetu pedijatra dojila sam ga 6 meseci,znaci sa 6 meseci sam pocela sa uvodjenjem kasica od krompira,sargarepe,tikvica...pa sve ostalo,pre toga jedno 10 dana sam uvela pirincanu kasicu,sto je lepo prihvatio,ali sa povrcem je od pocetka bilo problem.Nekako smo mi isprobali povrce,po jednu ..dve kasike,desilo se da nekad pojede i sve sto spremim(npr 10 kasika) uvela sam i voce,ali tesko,nekad hoce bananu,breskvu,kajsiju,sljivu...nekad ne.primetila sam da sad pre hopce da uzme bananu kad mu das da gricka nego kad spremim kasicu,sljivu hoce da uzme malo iz moje ruke onako svezu,ali na kasiku ispasirano sa malo keksa, ne.uvela sam ja i meso(pilece,teletinu,zumance) ali nece ...preskace rucak pravim onako kako mi je pedijatar rekao...skuvam ispasiram,cak malo dodam soli,maslaca,da ne bude bljutavo...ali nece.Nece ni da okusi...stisne usta i buni se...kmeci izvija se ,,bezi.i tako evo vec vise od mesec dana.Vadili smo krv,,,krvna slika je za sad ok.bila sam i kod drugog pedijatra,kaze da je sad to problem,da je beba u nekoj psihickoj opstrukciji(ako sam dobro razumela)kao...kasno je uvedena crsta hrana,trebalo je pre 5 meseca,pa ce sad to biti problem.Savetuje sve ispocetka....kasice povrca sa mojim mlekom,ja sam to vec probala,ali nije pomoglo,jer on cim vidi kasiku vristi.Probala sam i hranjenje u stolici,ali kad vidi kasiku bezi iz stolice.evo sad jede samo kasice milupine sa keksom za veceru,pirincanu kasicu milupinu,ponekad uspem da mu dam kasicu od bundeve(kupovnu)ponekad neko voce pojede ali iz moje ruke onako sveze (kasicu nece),vodu uzme jer su vrucine,sok nece ( bas ni jedan) dorucak nekad uzme( jabuka ili banana sa keksom) ali jako jako retkonudim ga po sto puta.rucak nije pojeo vec mesec dana) poludecu...zumance sam par puta u pirincanu kasicu stavila pa je pojeo ,ali sad je provali izgleda pa nece,,... u svemu tome njemu su izlazili zubici ,pa sam mislila da zato odbija ali evo izasli su odavno...ali i danlje nece da jede,,,samo hoce da sisa.Sve sam probala,.ne dam mu da sisa nego ga nudim sa hranom,ali bude samo jos gore...bude jos nervozniji i nece,hoce samo da se doji...to kao da ga smiruje.U svemu tome je izbacio i cuclu-varalicu,nece vise ni nju.nekad sam ga uz nju uspavljivala,sad nema sanse...samo uz dojenje zaspi,sve ostalo je vristanje,jednostavno mi se kida u rukama.Bas sam iscrpljena....budi se po noci,,da malo sisa.Trazila sam savete,citala svuda...isprobala puno toga,ali nista nije upalilo...jel imao neko slican problem...da me posavetuje.
  5. duskans je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    evo konacno moja beba jede..... uporno je odbijao 10 dana,mislim da sam za tih 10 dana uspela da mu dam sve zajedno 5 kasika,odbijao je cak i pirincanu kasu za vecericu.a sad evo vec dve nedelje jede za rucak kasice od povrca,a za veceru pirincane i kukuruzne kase. sad cu da mu uvodim i voce. sutra punimo 7 meseci.mozda malo kasnimo ,ali sobzirom da je odbijao na pocetku povrce i ovo je uspeh.
    htela sam da pitam kako dajete malinovo ulje i puter,posto bih htela i to da uvedem,a posle i meso. pozdrav
  6. duskans je dodao/la post u temi oblik i obim lobanje kod bebe   

    nisam stigla da dodjem da se javim bebica mi je zahtevna,a jos moje obaveze da diplomiram...joj svasta nesto,a tata nam radi po ceo dan,tako da se nas dvoje zanimamo uglavnom sami.
    na UZ sve ok... pitali su me zasto sam uopste i dosla i kazu uzivajte u svom detetu,sve je ok,to je genetika i tata ima takvu glavu(a stvarno moj decacic ima isti oblik glave kao suprug) Ostala sam u kontaktu sa babicom koja je bila na porodjaju,ona je smatrala da nema potrebe za brigu,raspitala se i u porodilistu kod lekara,kaze...on je bas dosta napredovao za prvi mesec i u duzinu i tezinu,pa srazmerno i glavica. a i da ta merenja bas nisu precizna,jer babica na porodjaju sto je izmerila,da je neko drugi tada merio mozda bi izmerio pola cm manje...inace mere obicnim metrom(sto koriste krojaci)a sestra posle u savetovalistu sto je merila mozda je drugacije postavila i td.
    kada smo dosli ponovo kod naseg lekara,nije se ni setila da nam izmere obim,tek kad sam ja rekla da smo bili na UZ onda je pogledala izvestaj.Koliko sam shvatila iz njihovih komentara...da nesto nije u redu odmah bi primetili( ne daj Boze...dete bi imalo neke ispade i sl..) povremeno kad odemo u savetovaliste,na vakcinu i merenje,izmere nam i obim glave,ne svaki put.
    bas sam bila uplasena,ali hvala Bogu,proslo je...
    nisam stigla da pisem na forumu... bebica mi je jako zahtevna... prvo grcevi,pa zubici... ne secam se kad sam spavala tri sata bez prekida.
    sad uvodimo kasice u ishranu...ali izgleda da je moja bebica neka maza....pa to ide sporo,skupi usta,okrene glavu i kao da se ljuti,namrsti se i nema sanse da lizne....to je sad za drugu temu ,tao da.....
  7. duskans je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    hvala na savetima.
    prva mi je bebica ,pa sam se drzala uputa pedijatra,prosli smo i ekceme...kada sam ga odvela za ekcem bilo je...pa mama nije to nista...proci ce kako je doslo.....a kad je imao proliv (otisla sam kod pedijatra polse 4 dana,jer jedan dan ima proliv a vec sutra ne...pa sledeci dan dva puta u toku dana) e tad me je nagrdio sto nisam juce dosla...
    e sad..to je druga tema(ekcemi) pa necu ovde o tome..
    sutra cu da probam sa mojim mlekom i kasicom,strpljivo i polako...pa da isprobamo povrce,a kasnije pred nama su i vockice.
  8. duskans je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    hvala na savetima probacu sutra sa mojim mlekom u kasici. Inace pedijatar mi je rekao da sledeci put se vidimo u julu kad busemo imali 9 meseci...a do tada bi trebalo da mu uvedem meso...dao mi je upute tipa....prvo povrce uvedi(nabrojao mi koje) pa voce i uvedite meso... e sad... videcu kad bi to kod nas trebalo meso,posto vidim kako to ide tesko kod moje bebe,moram da se pozabavim sad... inace imamo dva zubica...moguce da nice jos koji,za sad se ne vidi nista. sozirom da nam je pedijatar onako usmeno i ukratko ispricao o ishrani,moram da trazim dodatne informacije.
    nadam se da ce prihvatiti ovih dana kasicu,jer po noci se budi,urnise me,vidim da je gladan i malo malo moram da ga stavljam da dojjim,sva sam se ukocila,otpadose mi ledja,ne spavam jer me iscima po noci,budi se stalno,a po danu je izbacio spavanje posle podne...prvo je lepo spavao dva puta preko dana u 11h pa posle podne oko 15-16h,a sad samo jednom u toku dana oko 12h a navece kad zaspi urnise me svakih sat...dva. mislila sam da je to period samo,kad eto sad i nece da jede...sve nas stiglo
  9. duskans je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    pozzz svima
    po uputama pedijatra bebu sam iskljucivo dojila do 6 meseci.
    sa 6 meseci i tri dana pocela sam da uvodim cvrstu hranu,onako kako mi je nas pedijatar objasniio.Prvo pirincane kase(milupa)...i to je jeo lepo,e onda posle 7 dana sam napravila prvu kasu od sargarepe ,pojeo je dve kasicice,mrstio se ali...ok,sledeci dan je pola kasicice uzeo i vise nije hteo,sledeci dan sam mu dala ponovo i kad je osetio na jeziku poceo je da se kao davi,morala sam da ga okrenem naopacke da izbaci...e onda sledeci dan je trebala da se proba kasa od krompira...nije bilo sanse ni da lizne... i evo vec 5 dana nece ni da lizne...iako svaki dan napravim ...uvodim krompir...tikvicu....ali nema sanse....kako je krenem kasikom...tako on stisne usne i okrene glavu....strpljivo probam vise puta ali nema sanse....nece da uzme....ma ni da lizne.. sad odbija i pirincanu kasu....jer cim vidi kasicicu...okrene glavu...vise ne mogu ni kapi vigantol da mu dam...njih sa malo mog mleka ukapam na kasicicu...kako vidi kasiku stisne usne i nema sanse...menjam kasicice...boje....vise vrsta sam kasicica probala ali nece...danas sam mu dala da se malo igra sa kasicicom...kaoo da se sprijatelje pa da ga posle hranim....ali nije hteo..... uzela sam malo jabukice(pecene) da mi dam..ja stavila na moj prst(kao bez kasicice) ali kad oseti hranu na usni zatvara usta....i tako patimo se vec 8 dana....bas sam ocajna...uporna jesam... ali ponestaje mi ideja sta da radim...mislim da vise nije stvar u ukusu nego cim vidi kasiku odbija....eto jabuka nije bljutava ,pa opet nece.... pomoc!!! samo hoce da sisa... probala sam da ga sa kasicom hranim pre sisanja...ali nece,cak je poviseno nervozan,pa ga malo podojim i probam da mu dam,ali nece...posle sisanja isto nema sanse...dok je gladan nervozan je pa sam mislila da zato odbija,ali eto i kad je gladan nece kasicu,ja ga podojim posle milion pokusaja da uzme kasicu,pa posle sat-dva ga ponudim sa kasicom,ali isto nece....ne znam....... jel imao neko slican problem...tako je lepo na pocetku hteo pirincanu kasu ( 5 dana) a sad vise nista
  10. duskans je dodao/la post u temi oblik i obim lobanje kod bebe   

    UZ su nam zakazali za mesec dana.... guzva je i danas kad sam bila zakazem...
  11. duskans je dodao/la post u temi oblik i obim lobanje kod bebe   

    nova sam na forumu,ne znam da li je bilo vec o ovoj temi...
    Moja beba je napunila mesec dana pre neki dan i bili smo na prvoj kontroli.kad se rodila mere su bile... 50cm dugacka,teska 3420gr,obim glave 34cm.

    e sad...na toj prvoj kontroli sa mesec dana... bas je nasa beba napredovala... znaci posle mesec dana dugacka je 55,5cm ...teska 4840gr,a obim glave 38,5cm. doktorka nam je rekla da je obim glave na granici za taj uzrast... i dala nam uput da uradimo ultrazvuk glave. kao cisto kontrola...e sad ja sam se uplasila jer mi nije jasno sta sad to moze biti... da li treba da se zabrinem... nije mi puno objasnila...samo eto neka se uradi,nije stetno itd. da li neko zna nesto o ovome? beba je bas napredovala u prvom mesecu... samo je dojim...