mmaki.r

Član
  • Broj odgovora

    82
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici mmaki.r

  • Rođendan 01/21/81

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://www.eticker.co.za/tickers/b4ahzk2qzqgsom23.png
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Niš

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice mmaki.r

  1. mmaki.r je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   


    Hvala veliko, mislim da ce mi ovi saveti definitivno pomoci! HVALA JOS JEDNOM!
  2. mmaki.r je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Problem je sto ona hoce bas sve, Ona pojede sve sto joj dam i plus hoce da sisa posle jela. Spava samo kad joj je dojka u ustima. Prvih 6 meseci je bila iskljucivo na mom mleku i na merenju je bila 9200 gr, a rodjena je sa 3350, mnogo je. A i malo je naporno. Mislila sam da ce, kako joj budem uvodila novu hranu, time zameniti neki podoj, ali nista ne postizem. Ne bih se ja bunila i sve bih izdrzala da se nisam razbolela pa mi dojenje dodatno iscrpljuje organizam. A kazem, pedijatri su tu najgori! Jos ni jedan koristan savet nisam dobila od ovih kod kojih sam isla. Kao da se ne ukljucuju dovoljno u problem i sve u vezi uvodjenja novih namirnica sam nasla na net-u, dr mi tu nista nije pomogla. Mislila sam da ce ti novi obroci da joj malo duze drze sitost, ali sve je isto. Ne spavamo ni danju ni nocu, osim ako se u spavanje racuna spavanje za vreme sisanja.
  3. mmaki.r je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Eeeeee, drage moje, i dalje imamo isti problem, iako smo krenuli sa uvodjenjem cvrste hrane. Za 10-ak dana moja maza puni sedam meseci, a siku voli kao da smo juce izasle iz porodilista. Prvo sam joj uvela pirincanu kasu, posle nekog vremena i povrce. Lepo ona rucka, ali ta nova dva obroka ona ne racuna u obroke, ona bi da sisa i pored njih. Zaista vise ne znam sta da radim. Sada je muce i zubici, pa se sikom tesi. Desava se da drzi siku u ustima tokom cele noci, povuce nekoliko puta i prestane, ali nema teorije da se sklonim a da se ona ne probudi, pa onda sledi dojenje iz pocetka. Pocela sam da mislim da sam ja kriva za sve, mozda u nasem slucaju nije smelo da vazi pravilo "dojite bebu na svaki njen zahtev". Svaki pedijatar prica svoju pricu, svako od njih OBAVEZNO KAZE-MAJKO VI STE KRIVI, NISTE SMELI TO, TO, I TO. Kako nisam smela i sta nisam smela kad nista nisam radila na svoju ruku. Htela sam da svoje dete cuvam "skolski", nisam prihvatala savete baba, tetki i ostalih "saveta", i na kraju je ispalo da je sve jedna ogromna greska.





  4. mmaki.r je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Hvala vam puno!!!!!!!!
  5. mmaki.r je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Potreban mi je savet, znam da sam na pravom mestu . Moja cerkica je iskljucivo dojena punih sest meseci, a onda sam joj uvela pirincanu kasu i kasu od pirinca i kukuruza. Bas je buca pa je dr bila protiv zitarica, ali se ja sa tim ne slazem, jer mislim da one svakako imaju, osim gojenja, i svoju dobru funkciju (ne dam joj punu porciju bas da se ne bi gojila). Ono sto mene interesuje je koliko dugo se daje jedna vrsta namirnica? Ona deset dana rucka ove kasice po podne, uvela bih joj jos jedan obrok, ali od povrca, a u nutriciji sam citala da se nova namirnica uvodi posle tri nedelje. Zanima me kakva su vasa iskustva. Koliku ste pauzu vi pravile izmedju novih namirica?Hvala!
  6. mmaki.r je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    nista se ne plasi, ako ti budes "covek" bice i ceo kolektiv dobar prema tebi, BICE SVE U REDU. Ajde pa kad sve prodje i nadjes malo vremena javi kako si prosla. SRECNO!!!!!!
  7. mmaki.r je dodao/la post u temi Kaladont   

    CENA
  8. mmaki.r je dodao/la post u temi Kaladont   

    LAviCA
  9. mmaki.r je dodao/la post u temi Kaladont   

    AJvAR
  10. mmaki.r je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   


    Ja sam se porodila avgusta prosle godine, i mogu da ti kazem da nema razloga za paniku (bar sto se mog iskustva tice).Sto manje stvari poneses, to bolje, sto manja torba, veruj mi, bolje za tebe, smetace ti tamo. Nema razloga da nosis puno peskira (jedan za lice,jedan za tusiranje i jedan da ti bebac lezi na njemu, velicine kao za umivanje), cista je posteljina. Normalno, ponesi one uloske za porodilje (ja sam stavljala obican ulozak na ves pa preko njega mrezasti i tako mi se nisu flekale stvari, kad idem na previjanje, skinem to i stavim samo mrezasti), cetkicu za zube i te stvarcice za higijenu, papuce, ali spavacica ti ne treba, mozda cak ni bade mantil, pretoplo je, ali ajde mozes bar to, stvari za bebu ti NE TREBAJU,samo pampers(10-ak kom. za pocetak,pa ce ti muz doneti jos, pavloviceva mast-OBAVEZNO) svako jutro na hodnik postavljaju kolica sa cistim benkicama i pelenama (samo to ti i treba) i druga za prljave stvari. Ako ti jos nesto zatreba, donece ti suprug, posete su svakog dana. Zaista ni sa jednom sestrom nisam imala lose iskustvo, a naplasila sam se slusajuci svoje prijateljice. Bila sam neverovatno prijatno iznenadjena. Stalno su nas sestre obilazile, i danju i nocu i stalno pitale da li nam nesto treba, da li dojimo decu ili dohranjujemo, da li nam treba pomoc oko dojenja. Prosto nisam mogla da verujem, kao da sam bila u nekom drugom gradu u odnosu na ono sto sam cula. Ovo je zaista iskreno, samo sam ti prenela svoje iskustvo, tako je bilo dok sam ja bila u porodilistu.Nemoj da se plasis, vecina zena ode u porodiliste sa idejom da su tamo "vestice" i odmah, u startu ima neki "svadjalacki stav", na sta i sestre (normalno) odgovaraju takvim ponasanjem, ali kazem ti, dok sam ja bila tamo sve je bilo potpuno normalno. SRECNO!
  11. mmaki.r je dodao/la post u temi Kaladont   

    ATLAS
  12. mmaki.r je dodao/la post u temi Kaladont   

    LOnAC
  13. mmaki.r je dodao/la post u temi Kaladont   

    DAnAS
  14. mmaki.r je dodao/la post u temi Kaladont   

    ODrastaNJE
  15. mmaki.r je dodao/la post u temi Kaladont   

    ITisON