snex

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana snex

  1. snex je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    e pa ovako stoje stvari. Svaka firma ima racun na koji mora da se uplacuje trudnicko bolovanje. Iako je firma u blokadi taj novac se ne dira. Dakle, moras da stupis u kontakt sa knjigovodjom tvoje firme i da je zamolis da ti izvrsi obracun i da to preda u filijalu RZZO (tamo gde se vade knjizice). To se ceka jedno dva tri meseca ali ces na kraju dobiti pare. Ista prica je i sa porodiljskim. Nisam videla odakle si, ali ako si iz Beograda to se sve nosi u Tirsovu, daje se izjava da je firma u blokadi i oni ti ukoliko se obrasci za obracun plata predaju do 25 u mesecu isplacuju opet firmi na racun bolovanja za taj mesec. Dakle, MORAS da se dobro obavestis, naoruzas strpljenjem i uzmes svoje pare. To je ono na sta ti pripada. Inace, ja sam vlasnik firme. I nisu svi poslodavci tako losi.
    Pozz
  2. snex je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    To sa trudnickim i porodiljskim bolovanjem je potpuni horor! Obzirom da imam privatnu firmu, doo, i da sama vodim knjige imam i te kakvo iskustvo sa kompletnom administracijom i papirologijom oko oba bolovanja.
    Dakle, za otaranje trudnickog bolovanja bukvalno je potrebno 40 papira (tj. stavki). Od kopija regisracija firme, pa do kopije piba, pa do svih obrazaca opj, od da su u poslednjih sest meseci sve zarade isplacene, izjave direktora da su isti placeni. Onda se sve to odnese kod referenta i CEKA. Sta bog te pita! Ja sam inace uvezala dve trudnoce. Porodiljsko se zavrsilo u junu 2009 godine i tada sam otvorila trudnicko.
    A tek za porodiljsko. Ne razumem zasto prvo mora da se isplati SVE pa onda cekas da drzava to sve vrati. Ali provalila sam caku za porodiljsko koja moze da bude korisna. AKo predate obracun do 25 u mesecu za prethodni mesec u roku od mesec dana refundiraju. Pod uslovom da imaju para.
    Iako sam redovno predala svih sto pet papira, sa stomakom do zuba sam isla to da uradim, cak sam kao dobar djak napravila specifikaciju papira , jos uvek mi nije legla nikakva uplata. A na bolovanju sam na teret ove drzave od jula 2010.
    Imam 17 godina radnog staza i redovno sam uplacivala doprinose.
    Sta reci dalje....