Ančika

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Ančika

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Ančika

  1. Ančika je dodao/la post u temi Sa koliko ste ili sa koliko meseci cete staviti bebu da sedi?   

    Ja sam svog sina od mesec dana u polusedeći u onoj stolici što vibrira, a u sedeći, u mom krilu od 3 meseca, kada je sam počeo da se povlači da sedne, i niša mu ne fali, iako su nam doktori preporučivali manje-više isto što i svima sa ove teme. A preporučivali su i široki povoj, a ja ga nisam stavljala. Sve u svemu, mislim da naši doktori mnogo histerišu oko tih stvari, i da kod zdrave dece treba voditi računa samo o tome kako ona reaguju i voditi se sopstvenim instinktom. Dete će vam "samo" reći ako nije spremno.
  2. Ančika je dodao/la post u temi Indukcija   

    Ja sam se porodila indukcijom nešto više od nedelju dana posle termina. Nisam imala kontrakcije uopšte, pa smo se dr i ja dogovorili da me poradja kad bude dežuran. Iako je porodjaj trajao 13 sati, uopšte bol nisam osetila, jer sam ubrzo nakon indukcije primila epidural, a posle sam se sita naspavala jer sam bila em premorena, em sedirana . Sve u svemu, pozitivno iskustvo, ako možete da birate, definitivno uzmite indukciju.
  3. Ančika je dodao/la post u temi Epidural u Narodnom frontu (Beograd)   

    Ja se ne sećam kako mi se prezivao anesteziolog, zove se Toma, a bila sam zadovoljna. Malo ume da bude nad#kan, ali se ne ponaša nepristojno, ja sam se čak zezala sa njim, a anesteziju mi je dozirao perfektno, taman koliko da me ne boli, a da osetim napone. Inače, čim udjete u 9. mesec, pitajte svog gineologa koje analize da uradite i taj papir sa analizama (mislim da je vreme krvarenja, faktor koagulacije i sl.) vam je dovoljan da tražite epidural na porodjaju, čak i da ga niste planirale i išle na neke komisije. To se, naravno, plaća, u decembru beše 12.000 din.