Maki 80

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Maki 80

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Maki 80

  1. Maki 80 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Cao Mari!
    Prvo treba da odes u Dom zdravlja,lekar ce ti dati rezultate koje treba oboje da uradite.Sa tim ides u Nemanjinu ukoliko ide o trosku drzave,oni proveravaju da li su tu sve analize..Onda cekkas poziv za komisiju u Narodnom Frontu.Kada te pozovu dolazite i ti i suprug sa svim rezultatima..Tu ce te ponovo pregledati ultrazvukom,itd.Na kraju ako je sve ok dobijas potvrdu sa kojom ides opet u Nemanjinu u Beogradu,i onda cekas da te pozovu iz klinike.
    U Nemanjinoj se inace izjasnjavas koju kliniku zelis,tamo imas spisak nekoliko drzavnih i privatnih koje to rade,imas pravo da biras.
    U Nemanjinoj znaju koji rezultati koliko vaze ili tvoj lekar u Domu zdravlja, ja se ne secam, znam da ultrazvuk ne sme biti stariji od mesec dana, mislim i kolposkopija i papanikolau..
    Realno, trebala bi da imas nekog lekara koji ce ti raditi vantelesnu i on ce ti reci koje analize i kada koju uraditi. Potrebni su ti razni vaginalni brisevi na bakterije,kao i nalazi krvi, ultrazvuk, kao i kolposkopija i papanikolau, a suprugu spermogram, brisevi takodje na bakterije, krv takodje.
    To je uglavnom to, nadam se da ce ti znaciti bar malo. Samo hrabro, administacija je dosadna, ali posle je divno kad zatrudnis!
    Pozdrav od srca!