mimili

Član
  • Broj odgovora

    18
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici mimili

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice mimili

  1. mimili je dodao/la post u temi Težina i visina beba po mesecima   

    Mihailo:
    rodjen 2800g
    sedam dana 2700g
    mesec dana 3350g
    drugi 4200
    treci4900g
    cetvrti 5200
    peti5800
    sesti7100
    sedmi 7900
    Kristijan:
    Rodjen 1950g
    Mesec dana 3300
    drugi 4500
    treci 5500
    cetvrti 6450
    Mario:
    rodjen 2800
    prvi mesec 3900
    drugi 4900
    treci 5950
    cetvrti 6900
  2. mimili je dodao/la post u temi Opasno   

    e da sad ovo nisam procitala ne bi se ni upustala u tu temu. Od sad cu bolje paziti sta se jede u kuci, sigurno!!!
  3. mimili je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    U pravu si za sokice moj stariji sin ih uopste nije pio i nista mu ne fali. Slazem se sa tobom.
  4. mimili je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Ja imam blizance od pet i po meseci i sina od sest godina i otprilike sam u isto vreme pocela sa uvodjenjem nemlecne ishrane. To je otprilike cetiri meseca i nedelju dana pa sada nas jelovnik izgleda ovako: 5h mleko
    8h-9h vocna kasica koju sama spremam
    11h mleko
    15h slana kasica od povrca takodje ja kuvam
    18h mleko
    21h zitarice
    Da samo napomenem da sam ovaj savet dobila od pedijatra i bebe odlicno napreduju.
    Takodje mi je rekla da cim prodju grcevi treba poceti sa tzv. probanjem razlicitih ukusa, po kasicicu dve sokica itd. Nadam se da ce ovo nekome pomoci , meni puno znaci jer su bebe uobrocene
    i tacno po satu ogladne a mame blizanaca znaju koliko to znaci.
  5. mimili je dodao/la post u temi Prijatelji   

    LEPO RECENO, SLAZEM SE U POTPUNOSTI
  6. mimili je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   

    Zanimljiva tema, nema sta. Prosto moram da se ukljucim. Moju svekrvu od kad sam se udala drma klimaks punih pet godina. Imala je tri lazna srcana napada i to uvek kad pokusam da joj objasnim da mi se ne mesa u gajenje deteta. Posle godinu i po dana sa njom morala sam da odem od nje, naravno sa muzem i detetom. I dalje je pokusavala da se mesa u nas zivot do pre godinu i po dana kad sam prestala da govorim sa njom. Sad smo se naravno izmirile i verovali ili ne ide ona meni uz dlaku a ne ja njoj.
  7. mimili je dodao/la post u temi Анегдоте са татама   

    Evo da ispricam i ja nesto na ovu temu. Moj muz nije imao bisere, vise ih ja imam,ali bilo mi je interesantno pre neki dan smo isli sa decom u setnju. Seli smo u park i beba nam se izbljuckala. Ja tumbam po torbi, trazim cime da ga obrisem a moj muz zavuce ruku u dzep i vadi portiklu. Kaze "Tata misli na sve''
  8. mimili je dodao/la post u temi Kriza treće godine   

    Svidela mi se ideja o vodi, i ja imam sina sa slicnim razmisljanjem. Dala si interesantnu ideju.
  9. mimili je dodao/la post u temi Grčevi kod beba   

    Moje iskustvo sa tri sina je isto. Svi su imali grceve do tri-cetiri meseca posle vise ne. Probala sam sa sirupima, cajevima, kapima, sve sto sam cula i nasla da kupim, pa masazu stomacica, tabana... i sve je nekad pomagalo, nekad ne. Dok sam ih hranila na tri sata plakala sam i ja sa njima a kad sam pocela da ih hranim cim se rasplacu, grcili su se i dalje ali se nisu culi u kuci. Naravno sad su uobroceni ali tada mi je samo to stvorilo mir u kuci.
  10. mimili je dodao/la post u temi Biti mama blizanaca   

    Mama sam sestogodisnjeg decaka i petomesecnih blizanaca, takodje dva decaka. sa velikim razlogom mogu reci da je naporno ali dosta manje nego sa starijim sinom iz prostog razloga jer nemam mnogo vremena da ih nosam po rukama, posle par dana grceva navikli su da se umire sami. Bilo je trenutaka da placemo svi troje ali uglavnom kad sam sama sa njima. Sad mi je mnogo lakse jer su sami po sebi nekako dovoljni jedan drugom sto se zabave tice. Kako ih je lepo gledati kad se hvataju za rucice i gucu jedan drugom. Kad bih opet planirala decu volela bih jos jednom blizance.Tu sam uvek za njih, mazimo se, presvlacimo i hranimo, stariji bata se navikao na situaciju i pomaze u raznim poslovima. S vremena na vreme, kad pozelim da se sklonim moja mama rado pritrci u pomoc pa se ja izluftiram sat-dva i onda sam kao nova, spremna da se posvetim mojim momcima u potpunosti. Sto se hranjenja tice istovremeno jedu jer nisam imala dovoljno mleka da ih dojim pa adaptirano na flasicu, a tako i kasice. Nocu ih takodje hranim zajedno jer kad se jedan probudi pocne i drugi da se meskolji. Sta jos da kazem, tesko jeste ali vredi kad umesto jednog krezavog osmeha dobijete dva.
  11. mimili je dodao/la post u temi Recepti za bebe   

    evo jedan recept za bebu od pet meseci koji moji decaci obozavaju :bundeva, jedna-dve sljive, jedna manja jabuka, sve to skuvam, ispasiram, u vruce dodam plazmu (da bude gustina po meri) i oni to slatko pojedu. Za slani obrok obicno kombinujem krompir, sargarepu, pirinac, karfiol i grasak.
  12. mimili je dodao/la post u temi kupovne kasice   

    starijem sinu sam uglavnom kupovala kasice i bio je anemican i bolesljiv do kraja druge godine (ne znam da li zbog toga) sad svojim petomesecnim bebama sama spremam tek ponekad kupim kasicu, obozavaju da jedu i super napreduju. Iz svog iskustva ja sam za pravljene kasice. Naravno nemam nista ni protiv toga da se u zurbi moze dati i kupovna.
  13. mimili je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    iskreno sam prizeljkivala prirodan porodjaj iako su me svo vreme pripremali za carski rez. verovatno zato sto sam lepo iznela trudnocu i sto su bebe bile sitne. moj doktor je hteo carski rez ali na porodjaju se zadesila neka druga doktorka i eto, zelja mi se ispunila. takodje mi je i pukao vodenjak i sam porodjaj krenuo brzo. kad me je pregledala vec je bilo pri kraju. nisu stigli ni da me pripreme.
  14. mimili je dodao/la post u temi Šetnja sa bebom   

    imam blizance od pet meseci i svaku priliku koristimo da izletimo napolje. Ne idemo kad je kisa i ispod nule jer mama ne voli ali ipak izadjemo u dvoriste na desetak minuta i vidim da im prija.
  15. mimili je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća