IvanaF1

Član
  • Broj odgovora

    20
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici IvanaF1

  • Rođendan 09/16/83

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice IvanaF1

  1. IvanaF1 je dodao/la post u temi Vlažne maramice   

    Ne verujem! Pampers vlažne maramice su uskisle!! Upravo sam bacila 3 neotvorena pakovanja! :-/
  2. IvanaF1 je dodao/la post u temi Vlažne maramice   

    Ja koristim za mog Luku Pampers sensitive vl.maramice, ali kad kaki, onda obavezno ide pod cesmu.
    Jednom sam probala Pampers Baby fresh (plavo-zeleno pakovanje) i nisu prijale bebi.. ojedao se od njih.. Ali sa Sensitive je sve OK.
  3. IvanaF1 je dodao/la post u temi Komarci   

    Danas sam se konsultovala sa pedijatrom (posto se spremamo u avgustu put Grcke) i rekao mi je da je OK da koristim Chiccov preparat protiv komaraca (kao preventiva), a da u slucaju ujeda koristim fenistil gel..
  4. IvanaF1 je dodao/la post u temi Čime bebama perete kosice?   

    I ja "dajem" glas za Chicco 2u1, em lepo napravi penicu, em lepo plaknemo bebi sve sto treba :-) A usput se properemo i sa Niveinim bebi sapunom.
    Kada properem ruke sapunom, obavezno ih isperem da mi bebac ne stavi tako nasapunjanu ruku u usta :-D
  5. IvanaF1 je dodao/la post u temi Akne kod beba   

    Kod mog bebca se desavalo da od znojenja mu po glavici izadje dosta bubuljica, kao osip.. Meni je pomagalo to sto sam pre kreme (Seba Med za lice) prebrisavala kriticnu povrsinu sa natapkanom gazom fizioloskim rastvorom.
    Inace, Seba Med su mi preporucile babice iz porodilista i za sada nemam zamerke kada su u pitanju bubuljice po bebinom licu
  6. IvanaF1 je dodao/la post u temi diranje polnog organa   


    Moj Luka (4.5 meseca) od skora otkrio da za "nesto" moze da se uhvati, pa jos kad stegne onako jaako, MM se samo krsti i cudi se kako ga nista ne boli :lol:

    Meni je to sasvim normalno, dodje mu kao neka igracka

    Jedini mi je problem kad se ukaki.. pa se "uhvati" za porodicne dragulje.. a umazan :D
  7. IvanaF1 je dodao/la post u temi Boravak u bolnici sa detetom   

    Apsolutno te razumem!!!
    Koliko je bebica imala meseci?
  8. IvanaF1 je dodao/la post u temi Prvi pregled posle porođaja   

    Ja sam planirala da odem na kontrolu 6 nedelja nakon porodjaja, kad, ono, dobila.. Izgleda da je doktor koji me je poradjao dobro uradio reviziju. Krvarenje je posle porodjaja trajalo nekih 40-tak dana, onda je bila pauza i taman sam mislila da je kraj, kad opet pocelo krvarenje, ali je bilo drugacije nego ono posle porodjaja (kao kad dobijem) ivto u blazem obliku..
    Ocekujem da ce mi ginekolog reci da je sve u redu

  9. IvanaF1 je dodao/la post u temi Boravak u bolnici sa detetom   

    tigrica, hvala na podrsci!
    Bebac je sada dobro, trudimo se da mu odrzavamo higijenu i vise nego pre sa cescim menjanjem pelena, a i koriscenjem blagog rastvora hipermangana. S obzirom da je jos mali za neke oralne lekove, jedina terapija je da mu se pisa brise i sa spoljne strane, ali i delimicno iznutra, tek toliko da se ocisti onaj belicasti sekret ako ga ima. Pokazali su mi u bolnici kako da to radim. Takodje, rekli su mi da ukoliko je vrh pise crvenkast, da onda stavim malo hlorofenikola (kremica u tubi), a da ako je normalne boje, macnem najobicnijom Pavlovicevom kremom. Dodatna kontrola je analiza urina na 2 nedelje naredna 2-3 meseca, radi pracenja i kontrole.

    Ono sto sam naucila na tezi nacin je da se urinarna infekcija smatra infekcijom (za lecenje) ako se analizom urinokulture neka bakterija pojavi sa vrednostima od 100.000 cfu/ml i vise. Ako su vrednosti ispod te, onda to jos nije za lecenje, to jest, ne daju se jos lekovi. Dodatno, parametar koji takodje treba gledati (ne samo zbog urinarne infekcije, nego inace) je CRP (C-reactive protein) koji pokazuje da postoji bakterijska infekcija ako su mu vrednosti preko 10 (mom bebcu je CRP kad smo dosli u bolnicu bio 114, a kasnije je bio 9).
  10. IvanaF1 je dodao/la post u temi Boravak u bolnici sa detetom   

    Nazalost, ko "prodje" boravak u bolnici sa novorodjenom bebom, taj se i "komarca" boji!
    Moj bebac je sa 4 nedelje jedne noci delovao pretoplo.. Izmerimo T, a ona povisena.. Noc, napolju veje sneg, ledeno napolju, a pre toga ga nismo izvodili.. Em noc, em paranoja sta da se radi, Hitna mi kaze da je Tirsova dezurna..
    Dosli tamo, dezurna dr ne zna sta mu je, salje ga na analize krvi i urina.. Iz krvne slike vidi da ima povecan broj leukocita i da posto je mali treba da se zadrzi u bolnici.. A ja, da umrem! Jos se nisam bila (a i nikada necu) oporavila od 8 dana boravka u porodilistu, sad ovo! Pocinjem da placem od straha sta je bebcu, a i od cinjenice da mora da se zadrzi Njega mi uzimaju na prijemu, sestra me pita hocu li ja sa njim da ostajem, ja naravno pristajem.. Odlazim kuci po stvari, ne mogu da se oporavim od shoka i placem sve vreme.. Dovode me u box, njega sa braunilom u glavi (nisam ni znala da im tu stavljaju samo zato sto su kapilari tu najizrazeniji kod malih beba), doktor kasnije dolazi da mi kaze da je urinarna infekcija.. leci se 7-10 dana!
    Svaki dan sam plakala, malom su davali terapije, tih 7 dana nikako da prodje! Zivis od podoja do podoja (na svaka 3 sata), sve sama radis (nema niko da ti pomogne kao kod kuce), gotovo da se ne spava..
    Sad je to iza nas, ali, jednom ko ovo prodje, razumece me, i od najmanjeg kijanja se boji..
  11. IvanaF1 je dodao/la post u temi Menstruacija posle porođaja   

    Ja sam dobila 7 nedelja nakon porodjaja, nije me bolelo (pre trudnoce sam bar 2 dana bila nikakva od bolova), nije ni bila nesto obilna. Bas me zanima da li ce mi samo ovaj prvi ciklus biti bezbolan ili ce svi naredni biti isti takvi, i naravno, da li ce se ustaliti na tacne razmake ili ce ostati neregularna kao sto je bila pre trudnoce..
  12. IvanaF1 je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Danas sam isla da dobijem odobrenje za epidural u GAK "Narodni front" i usput sam proverila cene.

    12.000 dinara - za anesteziju, sa dezurnim anesteziologom
    17.000 dinara - sa izabranim anesteziologom
  13. IvanaF1 je dodao/la post u temi Šećer u trudnoći   

    Bila sam u dnevnoj bolnici nakon nedelju dana od OGTT-a.
    Rezultati su mi bili u redu, to jest, konstantni tokom celog boravka i uz dijetalnu ishranu koju smo dobijale.
    Rezultati secera u krvi su mi bili 5.3 (pre dorucka), a zatim 5.2 (oko 10h), 5.4 (oko 13h) i 5.4 (oko 17h).
  14. IvanaF1 je dodao/la post u temi Šećer u trudnoći   

    Upravo sam stigla kuci nakon OGTT-a sa 100gr secera. Inace, trenutno sam u 33. nedelji.
    Sama priprema mi i nije toliko tesko pala kako sam mislila da ce mi biti, no trenuci nakon ispijanja rastvorenih 100gr secera, e, to je bila druga prica. Nije mi bilo muka, nego sam vise imala potrebu da popijem jos vode, tako da mi je i sama pomisao na neki secer, slatko, bila mrska.

    Moj savet buducim trudnicama koje ce se testirati da sa sobom ponesu (za nakon testa) vodu i neku kiflu, nesto ipak slano, jer, verujte mi, samo to ce vam prijati, nista "slatko"

    Ustanovili su mi, na osnovu rezultata (5.3 / 12.6 / 13.8 / 8.2), da imam trudnicki dijabetes i dobila sam dijetu koju treba da postujem do kraja trudnoce
    Takodje, zakazali su mi za sledecu nedelju dnevnu bolnicu, pa cu videti kako cu se pokazati nakon toga.
  15. IvanaF1 je dodao/la post u temi Brak i mala bebica   

    Da li nisam informisana ili sam veliki emotivac, ali me je komentar mm potpuno iznenadio i uplašio... Jednostavno, nisam očekivala takav njegov komentar!

    Razgovarali smo o prvim danima kod kuće (tog dana sam na tu temu slušala u školici za trudnice) i konkretna priča se ticala noćnih obaveza buduće mame, tj. mene.
    Moj muž je tada iz čista mira izjavio kako može da se desi da zbog iscrpljenosti od posla, odnosno, nakon napornog dana odluči da prespava negde druge, s obzirom da se beba budi noću i ima zahteve, pa kako se on zbog čestog buđenja neće moći naspavati Nakon mog zabezeknutog izraza lica i barice u očima, kao da je shvatio šta je rekao, pa je dodao da nije očekivao takvu moju reakciju i rekao da to ipak neće raditi. Ali..
    Iskreno, nisam se nadala takvom komentaru uopšte! Ovo će nam biti prva beba, i do sada je mm na svaki način pokazivao izuzetnu pažnju meni, tako da njegov komentar o prespavanju van našeg doma pripisujem više strahu i neshvatanju predstojećih obaveza..

    Da li vi znate za neki primer opisanog? Meni se taj njegov komentar i dalje šunja po glavi i nikako da ga zaboravim.