kicafica

Član
  • Broj odgovora

    19
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana kicafica

  1. kicafica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Nista ne pomaze
    Ona teoretski sve zna i prica samnom o tome kako se ne piski u pelene nego u nosu i tog momenta se upiski dok prica o tome(ja osetim toplotu pelene)i cak mi nesta ne kaze,a kad je pitam ponasa se kao da nije ni piskila(kaze-pa nisam ja)...Kad je stavim na nosu ona piski,ali nece da trazi i stvarno ne znam sta cu dalje
  2. kicafica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    tako sam i mislila...i meni je ponestalo ideja..
    Mame javite se u pomoc!!!
  3. kicafica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Naravno da sam probala zajedno da ih stavljam i sta sve jos nisam...On obavi posao,a ona ili sedi i igra se ili odmah ustane ili uopste nece ni da sedne!!!
    Sad kad je bilo lepo vreme stalno su napolju,vodila sam je da "zalijemo cvetic" i kao bilo joj interesantno,ali opet nije trazila nego sam je ja zvala i posle nekoliko puta kad je zovem ona mi kaze-"ali zalila sam vec!" i tako agonija se nastavlja. Sad nosi pampers gacice posto je sve stvari upiskila.
  4. kicafica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    nikako da promenim tikere(nemam vremena)...
    Ona ima mladjeg batu koji ima godinu i po i seku od 5 meseci!
    Batu namerno do sad nisam stavljala na nosu po preporuci pedijatra i njemu super ide!
    Sto se ljubomore tice-nisam je primetila.Svo troje se vole i maze i igraju zajedno,ne znam,nisam pametna vise!
  5. kicafica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Mislim da sam ja najgora,tj.moje dete najgore od sve dece!!!

    Slusajuci babe pocela sam da je stavljam na nosu sa 9m.(bilo je prolece),super je to krenulo i na leto sam joj skinula pelene!Medjutim odjednom je pocela da piski u gacice,a kada je pocela i da kaki nisam imala izbora i vratila je u pelene.Pustila sam je par meseci da omori(pomislila sam da je prevelik pritisak i da jos uvek nije spremna).

    Probala sam ponovo na zimu kada je imala 2god.i 3-4meseca,pocelo je lepo,a onda je pocela da "pisne"(pusti malo) u gacice pa onda da kaze,a onda je pocela da se krije...Jako puno vode pije i svaki cas bi piskila,tako da je za dva dana ispraznila orman.Naravno,opet smo vratili pelene cekajuci lepo vreme(prolece)da ponovo krenemo u akciju sto smo pre neki dan i uradili.
    IMA 2GOD.i 7-8MESECI I NISTA SE NE DESAVA!Ona se upiski,bude mokra i cak nece ni da kaze!
    Ja polako sizim,vise nemam ideju kako i na koji nacin,sve sam metode probala!!!
    Pomagajte!!!
  6. kicafica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Mislim da sam ja najgora,tj.moje dete najgore od sve dece!!!
    Slusajuci babe pocela sam da je stavljam na nosu sa 9m.(bilo je prolece),super je to krenulo i na leto sam joj skinula pelene!Medjutim odjednom je pocela da piski u gacice,a kada je pocela i da kaki nisam imala izbora i vratila je u pelene.Pustila sam je par meseci da omori(pomislila sam da je prevelik pritisak i da jos uvek nije spremna). Probala sam ponovo na zimu kada je imala 2god.i 3-4meseca,pocelo je lepo,a onda je pocela da "pisne"(pusti malo) u gacice pa onda da kaze,a onda je pocela da se krije...Jako puno vode pije i svaki cas bi piskila,tako da je za dva dana ispraznila orman.Naravno,opet smo vratili pelene cekajuci lepo vreme(prolece)da ponovo krenemo u akciju sto smo pre neki dan i uradili.IMA 2GOD.i 7-8MESECI I NISTA SE NE DESAVA!Ona se upiski,bude mokra i cak nece ni da kaze!
    Ja polako sizim,vise nemam ideju kako i na koji nacin,sve sam metode probala!!!
    Pomagajte!!!
  7. kicafica je dodao/la tema Putovanje sa bebom   

    putovanje viseclane porodice automobilom
    Mene zanima kako se snalaze porodice sa vise od troje dece kada je u pitanju putovanje???Znamo da su auto-sedista neophodna!
    • odgovora
    • pregleda
  8. kicafica je dodao/la post u temi Pušenje u trudnoći   

    I ja i suprug smo bili pusaci,medjutim cim smo saznali da sam trudna zajedno smo odlucili da ih ostavimo...
    A inace posledice pusenja u trudnoci,kao i u toku dojenja nisu samo one koje se vide odmah po rodjenju bebe i u prvim godinama deteta.Moja majka je bila strastveni pusac i dan danas je,a ja sam posledice toga dozivela tek u ranom pubertetu.Tacno je da postoje zrava deca roditelja pusaca,ali nemojte se oslanjati na to,trudite se maksimalno da ih ostavite.
  9. kicafica je dodao/la post u temi Zašto sam ljevak?   

    Moja Nina je do godinu dana koristila vise levu ruku i bili smo sigurni da ce biti levoruka posto joj je tata levoruk.Medjutim,sada sa skoro dve godine sve radi desnom,pise po papiru,drzi flasicu...Tako da se i ja slazem da je prerano donositi zakljucke pre nego sto dete pocne da razvija takozvanu "finu motoriku",a to je sa oko 18 meseci.
  10. kicafica je dodao/la post u temi Farbanje u trudnoći   

    Ja sam bila blajhana plavusa i jako cesto sam tretirala kosu(blans,farbe,prelivi)-na 15 dana.Cim sam saznala da sam trudna ofarbala sam se u svoju prirodnu boju(tamno smedju).Nisam htela da razmisljam i da se opterecujem bez potrebe,narocito sto imam tri uzastopne trudnoce.Ovako mi je izrasla moja prirodna...taman da se regenerise.
    A kad se porodim sa trecom bebom i kad deca malo porastu ponovo cu imati dovoljno vremena da se posvetim sebi i svojoj kosi i budem opet plavusa!
  11. kicafica je dodao/la post u temi Glavobolja u trudnoći   

    Kod mene u porodici svi pate od migrene,tata,tetka,baba...pa ni mene nije zaobisla.Vec deset godina se borim sa specificnim tipom migrene-migrena sa aurom!Lecim je i kontrolisem u zavodu za mentalno zdravlje u palmoticevoj(centar za glavobolju)! Kada sam ostala trudna posetila sam svog neurologa radi saveta.Rekla mi je da se u trudnoci takva migrena obicno povlaci i nestaje,ali to nije bio slucaj samnom.Imala sam strasne bolove i jedino sto sam smela da pijem bio je eferalgan sumece tablete(baza paracetamola) i mazala sam biljnu rosu koja prijatno hladi,ali to nije dovoljno,morala sam da trpim veoma jake bolove.Posle porodjaja sam smela da pijem brufen i ako sam dojila
    .Kada je beba imala oko 4 meseca ja sam ponovo ostala trudna i opet sam imala isti problem.Tako jaki bolovi,mucnina i nesvestica su zahtevali i jake lekove,kako nisam smela nista da pijem hitna pomoc je dolazila vise puta,pa onda urgentni,pa neurolog,sve sam znala napamet...toliko mucenja da bi na kraju dobila injekciju novalgetola koji sam smela da primim.
    Kada je moja druga beba imala oko 4 meseca ja opet ostanem trudna i opet isti problemi samo jos intezivniji,jaci bolovi ma uzas.Posto je mala razlika izmedju beba,nisam imala ciklus,nisam ni znala da sam trudna pa sam svasta od lekova pila i za migrenu i jake antibiotike zbog sinusa...E onda sam posetila nacelnika N.Fronta da mi kaze sta ce biti sa trudnocom zbog svih tih lekova.Kada smo izracunali,na srecu lekove sam pila onda kada ne ostecuju plod,bila sam vec cetiri meseca trudna.
    Kada smo pricali o mojim migrenoznim napadima,rekao mi je da slobodno pijem ono sto mi odgovara cim osetim da cu dobiti napad.Meni je u pocetnoj fazi migrenoznog napada odgovarao brufen i nacelnik mi hladno kaze pij slobodno i tri za dan ako ti pomaze,beba ce vise patiti ako se i ti mucis i ako si u grcu.
    Uvek sam trpela glavobolju dokle sam mogla,pa sam sebe dovodila u situaciju da mi brufen ne pomogne ni malo,a onda ponovo urgentni,pa novalgetol,pa onda danima budem iscrpljena...Onda sam resila da poslusam nacelnika jer je definitivno u pravu...
    Samo mi je krivo sto sam onoliko propatila u prve dve trudnoce,jer su svi pricali da ne sme apsolutno nista da se pije u trudnoci,a nije bas tako!
  12. kicafica je dodao/la post u temi Šta ako ?   

    AAHHAHA naravno da znam,nema vise sexa...salim se ...
  13. kicafica je dodao/la post u temi Tikeri???   

    da probam i ja
  14. kicafica je dodao/la post u temi Šta ako ?   

    Tema je veoma zanimljiva pa moram da ostavim svoj komentar i nadam se da ce biti zanimljiv i od koristi! Vec sam negde nesto slicno pisala,ali nije na odmet da ponovim i ovde.
    Moja prva trudnoca se desila neplanirano dok mi je dragi bio u vojsci posle 8.god. zabavljanja,dakle omaklo nam
    18.septembra 2008. rodila sam moju devojcicu.
    7.januara 2009 sam dobila prvu i poslednju menstruaciju te godine,jer sam ostala trudna! Naravno opet nismo planirali,ali smo bili srecni i pored toga sto smo bili svesni da ce biti tesko u svakom smislu.
    17.oktobra 2009. rodila sam mog decaka.
    Ali to nije sve!!! Ko bi pomislio da bi tako nesto moglo da mi se ponovi?!
    Sve isto kao i prvi put...dojila sam bebu,nisam imala mens....Kada sam dobila prvu menstruaciju posle porodjaja otisla sam kod dr.ciji je komentar bio:pa ovo nesto mrljavi tj.kao da nisam ni dobila,nesto malo bezveze.Kad mi je sin imao oko 3 meseca mleko je pocelo da nestaje,meni je bilo muka,stalno sam bila gladna,isla sam cesto u wc...izbezumljeni pri pomisli da sam ponovo trudna uradili smo test i bio je negativan.Proslo je dve nedelje,ja sa istim tegobama,mi ponovimo test i on ponovo negativan.Tada sam osetila olaksanje po tom pitanju,ali i strah sta se desava samnom.
    Resila sam da odem kod gastrologa jer sam mislila da nesto nije u redu sa zeludcem,ali pre toga otisla sam kod moje dr.ginekologa.Na pregledu je ustanovila da je materica uvecana i kada sam joj rekla da sam radila test dva puta i da je bio negativan poslala me je da vadim krv.Nisam mogla da cekam jutro da vidim rezultat,pa smo to vece kupili treci test koji je bio ovaj put pozitivan,sto se ujutru i u laboratoriji potvrdilo.Ja trudna ponovo !!! To su bili strasni momenti.Ja nisam pristalica abortusa,a suprug je smatrao da je to jedino resenje.Kako izvesti trecu uzastopnu trudnocu do kraja,to je rizicno i za bebu i za moje zdravlje,kako izdrzati i fizicki i psihicki i finansijski kad vec imamo dve bebe???Brdo pitanja,a ja sam na svaki nalazila odgovor ili izgovor samo ne abortiram.Konacno sam pocela da razmisljam i na drugi nacin,setila se da nisam bas slavno prolazila kroz predhodan period i trudnoce i porodjaja i oporavka i pocela sam da se lomim oko odluke...danima kroz suze...i nisam mogla da prelomim.Suprug vise nije pominjao abortus,bio je uz mene,pa kako ja zelim.Samo sam molila Boga da se nesto desi da ne moram ja da odlucim...
    Tako je i bilo!!! Na ultrazvuku smo videli lepu i zdravu bebu,bila sam trudna vec tri i po meseca i dr. je rekla da je kasno za abortus.Mlada si,zdrava si,beba je dobro i sve ce biti ok uveravala me je.
    Eto...ni ona kao menstruacija,i testovi i bolovi u stomaku i gomila lekova i antibiotika koje sam pila ne znajuci da sam trudna nisu sprecili da moja beba bude dobro.
    Danas sam usla u 7 mesec.Dobila sam kontrakcije u 5-6 mesecu,pijem ginipral na 8h,ali ne mirujem bas...nemam kad!!!dobro se osecam,cuvam moju decicu...
    I izguracemo do kraja.Termin mi je u novembru....tako da su mi datumi i godista dece jako zanimljiva!
    Izvinjavam se na ovako dugackom tekstu,ali retka su ovakva iskustva,slozicete se?!!
  15. kicafica je dodao/la post u temi Šta ako ?   

    Tema je veoma zanimljiva pa moram da ostavim svoj komentar i nadam se da ce biti zanimljiv i od koristi! Vec sam negde nesto slicno pisala,ali nije na odmet da ponovim i ovde.
    Moja prva trudnoca se desila neplanirano dok mi je dragi bio u vojsci posle 8.god. zabavljanja,dakle omaklo nam
    18.septembra 2008. rodila sam moju devojcicu.
    7.januara 2009 sam dobila prvu i poslednju menstruaciju te godine,jer sam ostala trudna! Naravno opet nismo planirali,ali smo bili srecni i pored toga sto smo bili svesni da ce biti tesko u svakom smislu.
    17.oktobra 2009. rodila sam mog decaka.
    Ali to nije sve!!! Ko bi pomislio da bi tako nesto moglo da mi se ponovi?!
    Sve isto kao i prvi put...dojila sam bebu,nisam imala mens....Kada sam dobila prvu menstruaciju posle porodjaja otisla sam kod dr.ciji je komentar bio:pa ovo nesto mrljavi tj.kao da nisam ni dobila,nesto malo bezveze.Kad mi je sin imao oko 3 meseca mleko je pocelo da nestaje,meni je bilo muka,stalno sam bila gladna,isla sam cesto u wc...izbezumljeni pri pomisli da sam ponovo trudna uradili smo test i bio je negativan.Proslo je dve nedelje,ja sa istim tegobama,mi ponovimo test i on ponovo negativan.Tada sam osetila olaksanje po tom pitanju,ali i strah sta se desava samnom.
    Resila sam da odem kod gastrologa jer sam mislila da nesto nije u redu sa zeludcem,ali pre toga otisla sam kod moje dr.ginekologa.Na pregledu je ustanovila da je materica uvecana i kada sam joj rekla da sam radila test dva puta i da je bio negativan poslala me je da vadim krv.Nisam mogla da cekam jutro da vidim rezultat,pa smo to vece kupili treci test koji je bio ovaj put pozitivan,sto se ujutru i u laboratoriji potvrdilo.Ja trudna ponovo !!! To su bili strasni momenti.Ja nisam pristalica abortusa,a suprug je smatrao da je to jedino resenje.Kako izvesti trecu uzastopnu trudnocu do kraja,to je rizicno i za bebu i za moje zdravlje,kako izdrzati i fizicki i psihicki i finansijski kad vec imamo dve bebe???Brdo pitanja,a ja sam na svaki nalazila odgovor ili izgovor samo ne abortiram.Konacno sam pocela da razmisljam i na drugi nacin,setila se da nisam bas slavno prolazila kroz predhodan period i trudnoce i porodjaja i oporavka i pocela sam da se lomim oko odluke...danima kroz suze...i nisam mogla da prelomim.Suprug vise nije pominjao abortus,bio je uz mene,pa kako ja zelim.Samo sam molila Boga da se nesto desi da ne moram ja da odlucim...
    Tako je i bilo!!! Na ultrazvuku smo videli lepu i zdravu bebu,bila sam trudna vec tri i po meseca i dr. je rekla da je kasno za abortus.Mlada si,zdrava si,beba je dobro i sve ce biti ok uveravala me je.
    Eto...ni ona kao menstruacija,i testovi i bolovi u stomaku i gomila lekova i antibiotika koje sam pila ne znajuci da sam trudna nisu sprecili da moja beba bude dobro.
    Danas sam usla u 7 mesec.Dobila sam kontrakcije u 5-6 mesecu,pijem ginipral na 8h,ali ne mirujem bas...nemam kad!!!dobro se osecam,cuvam moju decicu...
    I izguracemo do kraja.Termin mi je u novembru....tako da su mi datumi i godista dece jako zanimljiva!
    Izvinjavam se na ovako dugackom tekstu,ali retka su ovakva iskustva,slozicete se?!!
  16. kicafica je dodao/la post u temi Strije nakon porođaja   

    Kod mene ista situacija.U prvoj trudnoci sam koristila strijet i do devetog meseca nista,a onda odjednom katastrofa,pretvorila sam se u zebru.Posle sam koristila collistar za ublazavanje vec postojecih,medjutim nista posebno..
    U drugoj trudnoci sam koristila collistar protiv strija da ne bi napravila jos vecu stetu,ali opet sam dobila strije na sve strane,po grudima,butinama,a o stomaku i da ne pricam,to su dugacke,debele i duboke strije,ma pravi pravcati oziljci.
    Sada sam u 26-27 nedelji trece trudnoce i ne mazem nista jer je definitivno moja koza takva da joj nema pomoci.Na kraju od ovoga gore ne moze,a meni ne gine laser...
  17. kicafica je dodao/la post u temi Strije nakon porođaja   

    dsad
  18. kicafica je dodao/la post u temi Da li vam je neprijatno da dojite na javnom mestu?   

    Definitivno je to najintimniji trenutak izmedju majke i bebe...Ja sam ih delila samo sa bliskim ljudima.Bez obzira sto je to normalna i prirodna stvar,previse sam stidljiva i osetljiva da bih istrpela neki pogled ili komentar koji nije na mestu,tako da sebe i bebu nisam dovodila u situaciju da moram da dojim na javnom mestu.
  19. kicafica je dodao/la post u temi Koliko su vaša deca karakterno različita?   

    Moja Nina u septembru puni dve godinice,Filip u oktobru godinu dana,u novembru ocekujemo jos jednu bebu i samo se nadamo da ce biti bar malo mirnija od bate i seke,jer za razliku od vecine gde je jedno dete mirno,a drugo nemirno kod nas su deca karakterno veoma slicna i jako nemirna...