Lellicam

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Lellicam

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Lellicam

  1. Lellicam je dodao/la post u temi Da li otičete   

    Ja sam pocela da oticem vec pred kraj cetvrtog meseca. To je bio period velikih vrucina pa pretpostavljam da je to bio razlog.Sada su vrucine manje-vise iza nas a ja sam sad 25. nedelje i naravno jos uvek mi noge oticu... s tim sto mi sad otice samo levo stopalo i to bas dosta dok mi desno mozda malo otekne ali to je bas malo. Levo bas otekne i cak taj otok na dodir zna da boli... juce sam orimetila cak da mi je ris na levoj nozi blago modar.
    Inace pritisak mi je dobar ( svakodnevno ga kontrolisem), krvna slike odlicna i nemam nikakvih problema. Pijem bas mnogo tecnosti ( prvenstveno vodu) , jedem ne preterano slanu hranu i jedam dosta voca.

    Da li je neka trudnica imala ovakav problem? Kada sam na prethodoj kontroli svojoj dr rekla za oticanje ona j eto prokomentarisala kao nesto normalno i da ne treba da brinem posto su svi rezultati u redu.

    Mene sad najvise buni to sto mi jedno stopalo vise otice kao i to sto mi je ris modar.



  2. Lellicam je dodao/la post u temi Utrogestan - Progesteron   


    Evo mene i posle jos jedne kontrole... Utrogestan ne pijem a UZ je, Bogu hvala; dobar. Bebac lepo napreduje... malo je nevaljao pa se samo vrti i ne dozvoljava nam da vidimo da li je bata ili seka.

    Sto se sredjivanja i pomeraja namestaja tice tu nema razloga z abriju jer sam se ja toliko ulenjila u trudnoci da me mrzi i sudove da operem a kamoli nesto vise. Valjda se umorim na poslu i kad dodjem kuci bas nena volje za radom. Pre trudnoce sam sto se kuce tice bila bas drugacije... nije bilo sanse da mi bude krs u stanu, a sad me bas briga. Ne znam kako je sa ostalim trudnicama ali ja sam se bas mnogo ulenjila.


    Sve u svemu, htela sam da kazem svim trudnicama samo da se opuste i da slusaju savete svojih lekara, postuju preisanu terapiju i naravno da slusaju sta im njihovo telo porucuje kada je ponasanje u pitanju.


    Ljubim vas sve...
  3. Lellicam je dodao/la post u temi Utrogestan - Progesteron   

    Bila sam na redovnoj kontroli... terapija je dala rezultate tako da nema ni traga od kontrakcije tj. materica je opet dobila svoj pravi oblik, bez ikakvog grca tako da beba opet ima dovoljno prostora za pokrete. Sto se utrogestana tice samo da zavrsim zapocetu kutiju ( imam jos vecaras jednu ) i to je to... nema razloga da ih vise pijem... kontrola opet za dve nedelje.
    Hvala puno svima na odgovorima.

    pozzzzz
  4. Lellicam je dodao/la post u temi Utrogestan - Progesteron   

    Bila sam kod moje dr a isla sam i prvitano kod drugog lekara... dobila sam iste odgovore... terapija je data preventivno tj. data je da bi se materica opustila i da ne bi doslo do nekih vecih kontrakcija. Sto se tice bolova koje sam pominjala dokle god nema bolova niti grcenja u stomaku nema razloga panicenju. Kontrakcije ne mogu da se manifestuju samo bolom u krstima tako da jedino ako se, ne daj Boze, jave bolovi u stomaku treba da se javim lekaru.
    Do tad da se ponasam onako kako meni odgovara tj. ako me krsta manj ebole kad miruje da to i praktikujem , ako mi je lakse kada se krecem onda da se sto vie krecem... sve u svemu kako rece Beba Dimic u nekom od prethodnih postova treba da slusam svoje telo i da se ponasam onako kako mi ono daje signale da mu odgovara.

    Hvala svima na odgovorima.
  5. Lellicam je dodao/la post u temi Utrogestan - Progesteron   

    Ali ja nemam nikakva ziganja u stomaku... jedino sto osecam jeste bol u krstima i to bas nisko da me u stvaru, da izvinete na izrazu, zadnjica boli. Kad kad recimo dugo sedite u jednom polozaju pa nakon toga pocnete da osecate blagi bol.
    Kontrolu sam zakazala za sledeci petak tako da je to i manje od dve nedelje. Danas sam ceo dan pipala stomak i on je konstatno mekan, nema naznakak nikakvog grca niti se javlja neki bol... cak je i bol u krstima manji ili ga pak uopste nema.
    Videcu sta ce biti narednih dana...
  6. Lellicam je dodao/la post u temi Utrogestan - Progesteron   

    Svima vama su lekari preporucili mirovanje dok meni moja dr nije mirovanje ni pomenla... rekla je samo se ne sekiraj, cak i ako ne nadjes injekcije progesterona nije bitno, pij utrogestan i vidimo se za dve nedelje. Pitala me je pre nego sto je videla da ima kontrakcije hocu li da mi otvori bolovanje da malo odmaram ako mi smeta sedenje na poslu i vrucina... ja sam rekla da je meni ok, ali da ako zdravstveno stanje zahteva bolovanje da mi ga otvori... v
    Pretpostavljam da u mom slucaju mirovanje nije toliko bitno jer je kako ona rece kontrakcija sa gornje strane i njom nije zahvacena posteljica vec samo zid materice.
    Bas sam zbunjena posebno sto meni mirovanje nikako ne odgovara jer kada lezim bol u krstima se pojacava a dok stojim i setam bola gotova da i nema. Danas je recimo bol tako mali, cak ga povremeno uopste i nema.

    Videcu sta cu da radim... mozda odem ovih dana kod jos jednog lekara pa da uporedim misljenja... a i da uradim ponovo UZ, ako terapije deluje verovatno ce i taj grc na materici nestati ili makar biti manji.
  7. Lellicam je dodao/la post u temi Utrogestan - Progesteron   

    Drage trudnice,

    Ja sam trenutno u 19.nedelji, do sada nisam imala nikakvih problema niti sam pile neki lek ( izuzev eserihije koli u u rinu a li to je i ocekivano posto ja bukvalno ceo zivot sa njom mucim mukom ( vec vise od mesec dana je nema tako da je i to ok)).
    Pre dva dana sam osetila bol u krstima koji nije prestao ceo dan, u toku noci se jos malo pogorsao, a j eujutru malo popustio ali konstatnto je bio tu.
    Juce sam otisla kod dr na kontrolu... prvo mi je opipala stomak i rekla da je mekan i da nema naznaka kontrakcije. Medjutim kada je uradila uz rekla je da sam imala kontrakciju na gornjem zidu materice ( rece da je to bolje nego da je na donjem zidu) i pokazala mi je na UZ kako taj grc izgleda... kao mao udubljenje koje svojim prisustvom smanjuje bebi prostor za kretanje.
    Dala mi je dve injekcije progesterona ( na sedam dana) i utrogesan 2 x 1 od 100mg.
    Jedini bol koji osecam je bol u krstima, stomak mi je i dalje mekan i nema nikakvih bolova.
    Cak je i bol u krstima danas vec manji.

    Da li je neka od vas imala ovakav problem? Dr mi nije rekla nista za mirovanje a zna da radim im da sam u pokretu.
    Konrolu mi je zakazala za dve nedelje.. ne zna kako cu do tad izdrzati.
    Koliko vremena je potrebno da bi se osetilo da utrogestan deluje? Kod mene bi znak za to bio prestanak bola u krstima.

    Ovo mi je prva trudnoca pa je verovatno ovaj strah normalna pojava i svaka rec trudnica sa slicnim iskustvom bi mi dobro dosla... hvala
  8. Lellicam je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hvala vam puno... javljam cim se pojavi neki znak.
    I moram da pohvalim forum jer je zaista lepo kad imas gde da podelis svoja razmisljanja i popricas sa ljudima koji su u istoj prici.
  9. Lellicam je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Evo i ja da se pridruzim... suprug i ja smo bas bas svezi po ovom pitanju tj. tek smo ovaj mesec poceli da radimo na bebi, ali rekoh ajde da se pridruzim jer uskoro cu i ja sa uzbudjenjem cekati drugu crticu.
    Prestala sam sa koriscenjem kontraceptivnih pilula, sacekala po nalogu lekara jedan ciklus bez pilula i krenuli smo... nadam se da necemo dugo cekati... u svakom slucaju, ne opterecujemo se... polako i uporno... to je nasa deviza... )))

    Pozdrav za sve na ovom divnom forumu.