Iwana

Član
  • Broj odgovora

    29
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Iwana

  • Rođendan 06/04/89

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Austria Dornbirn

Aktivnosti člana/članice Iwana

  1. Iwana je dodao/la tema Dete 2. godina   

    Usne poplave nakon izlaska iz bazena
    Juce smo bili na bazenima, temperatura je bila negde oko 30-ak stepeni. Bilo je toplo, ne previse, ali sasvim odgovarajuca temperatura.
    Naime, zanima me zasto su mom detetu poplavele usne nakon 15-ak minuta u vodi kad smo ga izvadili? Da napomenem da se sasvim normalno ponasao, bio je veseo.
    Jel je navedeni simptom normalan, ili ipak nije?
    Molim vas, dajte mi precizne odgovore ako neko zna o cemu se radi, da li je ovo za brigu ili ipak ne?
    • odgovora
    • pregleda
  2. Iwana je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   



    Smesni su doktori i pedijatri itekako... Najvise me cudi sto me skoro niko ne razume, obicno kazu "Ti si ga tako navikla, zbog toga tako radi", ili npr. za nocno spavanje, kazu "Zasto leze u 23h, trebala si ga nauciti da ranije ide u krevet?" Alo ljudiiii, ja ne mogu da ga drzim budnim kad hoce da spava, on kad je pospan, on ce zaspati i na podu ako je umoran, te price da roditelj vec sada ima uticaj na to, svi koji to mislite okacite macki o rep. Svaka cast svakome, ali to stvarno nije tako!!!
    Nadam se da ce me neko razumeti i sloziti se samnom.
  3. Iwana je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   


    Da, i to je jos naglasila da sme samo dva puta dnevno da pije. I onda nakon toga pricam sa jednom komsinicom, i ona meni "Jel sam ja tebi rekla da sme samo toliko da pije, on je vec veliki za mleko, a jos i adaptirano". Oduvek se cudila sto mu dajem Aptamil i zasto ne predjem na obicno kravlje mleko. Mada za to, manje-vise mogu je shvatiti, mozda i ima pravo, ali za ovo da ne dajem detetu mleko ako trazi i da ga pustim da place dok se ne nauci... to mi je skroz besmisleno...
    A dnevno.. popije tri flasice, ujutru negde oko 08h, negde oko 13h i uvece kad treba leci da papa, negde oko 23h.
  4. Iwana je dodao/la post u temi Vaspitavanje beba od 6+ meseci   


    Sorry, i mene je ovo zaitrigiralo pa moram da se umesam. Moj Luka sada ima 11 meseci. Komsinica koja mi je p
    rva u zgradi ima malog godinu i po dana, zadnjih par nedelja je poceo da ga cupa za kosicu (on se samo namrsti i krene da place), bude mi zao srce me zaboli... Desava se da nekad krene da ga udari ili hoce da mu se popne na ledja dok puzi... Manje-vise za ovo zadnje, to mogu da razumem, tata ga nosi na ledjima, pa je isuvise mali da shvati da ne moze da se popne na dete maanje od njega. Ali, ono za udaranje licno su krivi roditelji, zamislite kad otac detetu kaze "Ajde, idi udari mamu pesnicom, ili nekog drugog, nebitno". To dete se s tim recima i uci tako da se ponasa, ono je isuvise malo da bi znalo kod koga kako treba da se ponasa.
  5. Iwana je dodao/la post u temi Vaspitavanje beba od 6+ meseci   



    Bravo, sa ovim sto si rekla se i ja slazem.
  6. Iwana je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Luka ima 10 meseci i 4 nedelje, juce smo bili na kontroli i pedijatrica je rekla da mu dajem mleko da pije samo ujutru i uvece, znaci dva puta dnevno. Dok, kod nas je obrnuto, on nece bez mlecne formule koja je 4 puta na dan. Jede i hranu koju mi jedemo, ali i pored toga trazi mleko da pije, pokusavala sam juce da ga odrzim na necemu drugom u toku dana, da sacekamo do uvece pa da mu dam mleko, ali nije mogao da izdrzi, plakao je...
    Mozete li me posavetovati sta da radim po tom pitanju,strasno sam zbunjena.
  7. Iwana je dodao/la post u temi Neodgovorno ponašanje roditelja   



    I meni se to isto desava, a onda nakon toga... mislim da bih smrskala celu sebe od osecaja grize savesti.
  8. Iwana je dodao/la post u temi Neodgovorno ponašanje roditelja   


    Ta odluka joj je bila bolja od odluke da pusi i da doji svoje dete. Ovako je to presekla i izabrala pusenje. Moj mali se hrani vestackim mlekom, dojila sam ga svega par dana dok sam bila u bolnici. Prestala sam iz razloga jer su me grudi mnogo bolele, toliko da nisam mogla izdrzati. Da sam bila uporna mozda bi se to sredilo, grudi bi verovatno omeksale i ne bi imalo tih problema, ali tada u tom trenutku zelela sam samo da mi prestanu ti bolovi, vec mi je i sam porodjaj bio mnogo tezak. I sta sad, trebam kriviti sebe zbog toga, ne trebam normalno nastaviti ziveti ili sta? I bez majcinog mleka je super napredovao, rodio se sa 2880, sada sa punih tri meseca je dogurao do 6710.
    Zena je bila verovatno strastven pusac, i zbog toga je glupo kriviti nekoga. Postoje mnogo gore stvari od toga sto majka moze uraditi svom detetu.
  9. Iwana je dodao/la post u temi Neodgovorno ponašanje roditelja   


    Takve idiote treba zaklati!!!
  10. Iwana je dodao/la post u temi Koje flašice koristite?   

    Pre nego sto se Luka rodio, kupili smo pakovanje Avent flasica. To je jedna od najnovijih marki sto je skoro izasla, hvale je puno, dosta je skupa ali i pored toga njemu te flasice nisu odgovarale. Svaki put kada sam ga hranila, morala sam mu stavljati gazu odmah pored usta koliko je curelo sa strane. Onda sam se opametila i pokupovala Nukove flasice. Koristim jednu za vodu, odvojeno za caj i jednu za mleko.
    Kako god, jako smo zadovoljni sa njima.
  11. Iwana je dodao/la post u temi Ljuljaške za bebe   

    Mi smo to "cudo" nasem bebcu kupili pre jedno dva meseca, kada je imao jedva mesec i po dana. Mnogo je mirniji dok se ljulja, koliko-toliko mi da slobodnog vremena da zavrsim meni bitne poslove.
  12. Iwana je dodao/la tema Posle porođaja   

    Ostatak placente (posteljice) nakon porođaja
    Porodila sam se prvog januara ove godine prirodnim putem, na kraju toga mi je radjena epiziotomija. Na samom porodjaju sam izgubila dosta krvi, same kontrakcije su mi trajale punih 22 sata (za tih 22 sata sam tek pet prstiju uspela da se otvorim). Sam porodjaj mi je trajao nekih 45 minuta koje su trajale kao citava vecnost. Posle 4 dana su me otpustili iz bolnice, sam oporavak mi je bas bio tezak. Dugo sam bila iscrpljena i taman kad sam se oporavila (posle 10-ak dana) pocela sam naglo da krvarim, nisam imala nikakvih bolova ali sam ipak zaglavila u hitnoj. Nije proslo pola sata nakon sto sam stigla tamo, dali su mi potpunu narkozu i uradili mi reviziju. Deo placente je ostao unutra. U bolnici sam samo prenocila, ujutru je mm dosao po mene i vec sam bila kuci... Opet sam se morala nanovo oporavljati, a taman sam bila dosla sebi.
    I, evo posle mesec i po dana (tacnije pre par dana) kad sam bila na prvoj kontroli posle porodjaja, doktor je na ultrazvuku uocio i dalje ostatak placente. Na monitoru sam i ja mogla to uociti, sto znaci da to nije bas malo da revizijom to nisu mogli ocistiti do kraja. Nije proslo ni minut od samog pregleda, odmah mi je rekao da se obucem, pozvao bolnicu i sutradan sam u 08h ujutru morala biti tamo. Tad mi je inace bila zakazana i sledeca revizija ali nisu smeli nista dirati jer, kako kazu, nisu sigurni da l se posteljica nalazi na samom zidu materice ili je u njoj. Sutra imam razgovor sa njima, pa cemo videti kako dalje...
    Naime, ovo sam ukratko opisala moj problem. Brinem se da li ce sve ispasti kako treba, jer taj ostatak je toliko dugo u u meni, da li neko od vas zna koliko se to moze iskomplikovati i koliko je sve to opasno?
    • odgovora
    • pregleda
  13. Iwana je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   


    A ja sam nabacila samo 5 kg za punih 29 nedelja, pa ti vidi... :P
  14. Iwana je dodao/la post u temi Bolovi, grčevi, zatezanje stomaka   

    Od sinoc je pocelo da mi se desava da me boli desna donja strana stomaka (skroz dole na preseku sa stidnom zonom). Kad mirujem, ne osecam nista, ali mi smeta kad hocu da ustanem, ili kad se savijam.
    Ne bih bas to nazvala bolom, vec kao nesto sto pecka i zari... Vise je onako neprijatno...
    Napominjem da za pocetak sedmog meseca nemam veliki stomak.
    Da li se jos nekome to desava?
    Samnom je inace sve u redu, nemam nikakvih drugih problema, super se osecam samo sto me ovo zabrinjava, nije toliko strasan bol ali mi smeta pri uobicajenim kucnim poslovima...
  15. Iwana je dodao/la post u temi Kada počinje da raste stomak   

    Decak je u pitanju!!! :-)))
    Hvala Vam svima na podrsci. :-)