katya

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana katya

  1. katya je dodao/la post u temi Kad je najbolje vreme početi bebu navikavati na nošu?   

    Mame koje ovako razmisljaju ce imati oooooooogroman problem da njihove bebe tj. DECA pocnu da obavljaju nuzdu na za to predvidjeno mesto, a da to nije pelena. Deca koja sednu na nosu tek onda kada postanu svesna sta treba da rade nece da sede na nosi jer su vec vrlo aktivna i to im je jako dosadno. Beba treba da se na nosu navikne. Da nauci na nosi da sedi. A navikavanje pocinje cim beba pocne cvrsto da sedi, sa 8 - 9 meseci. Svakog jutra po nekoliko minuta za pocetak, pa onda dva puta na dan. Bez ikakvog ocekivanja. I onog casa kada beba shvati zasto sedi na nosi, nece biti NIKAKVIH PROBLEMA da prihvati obavljanje nuzde u istu. A ta teorija da se beba uci na nosu kad postane svesna nije nikakva psihologija vec propaganda proizvodjaca pelena da bi deca sto duze nosila pelene! Tako da treba samo biti vredan i uporan i rezultat dolazi lagano i prirodno.
  2. katya je dodao/la post u temi Mirovanje u trudnoći   

    Ja sam jednu bebu izgubila u 23 nedelji zbog slabog grlica materice. Dobila kontrakcije i porodila se. Sledecu trudnocu sam prelezala celu. Mama mi je prala kosu dok sam lezala u krevetu! Toliko sam bila disciplinovana. Pila sam ginipral i bensedin i stavili su mi serklaz u 25. nedelji jer sam u 23. pocela da se otvaram. I sa serklazom sam lezala jer su mi tako savetovali doktori. Prve blage kontrakcije sam dobila na dan termina, a porodila se dan posle za 3 sata. I rodilo se moje najsavrsenije bice! Upornost se isplatila!!! Tako da, ako imate problem, samo verujte da ce se dobro zavrsiti, dajte od sebe ono sto mozete i uspeh ce doci!
  3. katya je dodao/la post u temi Višak kilograma   

    Pre trudnoce sam imala 59 kg. U trudnoci, koju sam prelezala, dobila dam 11 kg i kroz nedelju dana nakon porodjaja ih izgubila. Sada moj sin ima 8 meseci, a ja 54 - 55 kg. Jos uvek sisa i za moju kilazu je dojenje + setnja cist dobitak!
  4. katya je dodao/la post u temi Depresija POSLE porođaja   


    Prošla sam kroz pakao...
    ... i još iz njega nisam izašla...
    To su vihori crnih misli i strahova...
    ...gušenje...
    ...stezanje u grudima...
    ...strah da ću poludeti i završiti u ludnici...
    ...hipohondrija...
    ...nedostatak volje za bilo čim...

    A prikrala mi se polako, dva meseca posle porođaja.

    Vrh krize je prošao, sad se stišavam, ali bilo je MNOGO GADNO !