Zabrinuta... :(

Član
  • Broj odgovora

    8
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Zabrinuta... :(

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Zabrinuta... :(

  1. Zabrinuta... :( je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Moja malena ima 9 meseci. Stalno razmisljam da li joj je hrana dovoljno raznolika...za rucak sam spokojna,dajem joj svasta,bas kombinujem, ali me malo muci dorucak, a jos vise vecera. Sta sve Vi vasim bebama dajete za veceru,onu oko 18-19 h? Volela bih da mi date neki novi predlog. Ja joj za sada dajem uglavnom zitarice,slatke vocne,ili slane sa mladim sirom ili jogurtom ili kis.mlekom. Dajte nam jos neki predlog. Unapred,hvala!
  2. Zabrinuta... :( je dodao/la post u temi Voda za bebe   

    Moja beba nije htela da okusi vodu dok nije napunila 7 meseci, ni vodu,ali i nikakve tecnosti osim mleka,ni caj,ni sokic. Sada ima 8,5 mes i pije najvise vodu,pomalo cajica,a sokice nece.
  3. Zabrinuta... :( je dodao/la post u temi zubici ili nesto drugo   

    Imamo istu situaciju, samo sto sam ja kod moje devojcice to primetila pre dva meseca (a sada ima osam i po mes). Bas identicnog opisa! I evo vec dva meseca to postoji i ne menja se. Pitala sam i doktore-stomatologe,ali niko nam nista konkretno nije rekao.
    Zanima me sta se desilo kod vas sada kada je proslo neko vreme? Da li se promena povukla,da li je nestala, ili jos uvek stoji na mestu gde ste je prvi put primetili? Da li se menjala?
    Hvala unapred! Pozdrav
  4. Zabrinuta... :( je dodao/la post u temi Beba nece ni vodu,ni caj,ni sokic   

    Beba mi je danas napunila 5 meseci, i ulazimo u sesti. Mozda na kraju pokusam i sa tom casom. Trudicemo se, pa ce valjda jednom i upaliti. Hvala na savetu!
  5. Zabrinuta... :( je dodao/la post u temi Beba nece ni vodu,ni caj,ni sokic   

    Hvala na savetima, nastavicu da pokusavam, i na kasicicu, pa se nadam da ce jednom da zavoli Ponekad mi upali kada joj vodu malo zagrejem,pa hoce da popije malo, pretpostavljam da je zato sto joj je i mleko toplo,pa se malo prevari, mada ne popije puno, ali nece ni svaki put da mi to upali. Javicu vam sta se desava. Jos jednom, hvala! POZZ
  6. Zabrinuta... :( je dodao/la tema Ishrana   

    Beba nece ni vodu,ni caj,ni sokic
    Novi problem kod nas...
    Nakon sto je beba prihvatila flasicu i adaptirano mleko (a bilo je problema), polako sam joj uvela kasice od zitarica i lepo ih je prihvatila, medjutim nastali su novi problemi... Evo vec skoro mesec dana pokusavam da je naviknem da pije vodu,ali ne vredi, nece i nece. Pokusala sam sa da joj dam caj za bebe,nece ni to, a od pre nekoliko dana pocela sam da joj nudim i sokice, ali ni njih nece ni da lizne.
    Trenutno sam ocajana! Ne znam sta da radim... Da li je iko imao slican problem??? Ili smo mi usamljeni slucaj, da bas nista osim mleka nece da pije?! Sve sto mi je padalo na pamet pokusavala sam, ne bih li je privolela da pije,i stvarno sam uporna, ali ona, cini mi se, sve vise place kada pokusavam da je nateram da bar malo popije.
    Ako je iko imao slican problem, volela bih da samnom podelite iskustva.
    I jos ovo, nisam rekla da moja beba sutra puni 5 meseci.
    Unapred, hvala!
    • odgovora
    • pregleda
  7. Zabrinuta... :( je dodao/la post u temi Beba odbija adaptirano mleko?!?   

    Hvala puno na savetu! Naravno da cu se truditi da zadrzim svoje mleko, a kada se desi da ga definitivno vise ne bude, tada cu razmisljati sta cu. Malo sam se smirila,posle prve panike... Kada bude trebalo,nesto cemo smisliti! Pozz
  8. Zabrinuta... :( je dodao/la tema Ishrana   

    Beba odbija adaptirano mleko?!?
    Moja cerkica ima skoro cetiri meseca, iskljucivo je dojim od kako se rodila. U poslednje vreme osecam da mi se kolicina mleka smanjuje, pa sam pocela da se brinem. Danas sam probala da bebi dam jedan obrok adaptiranog mleka,ali nije htela ni da lizne!
    Ranije sam dva puta pokusala da joj isto dam adaptirano mleko: Jednom vec u prvom mesecu,kada sam mislila da place jer je gladna,a u stvari su tada bili problem grcevi(tada sam joj dala Bebelac jer je to mleko pila u porodilistu dok meni nije krenulo mleko). Drugi put sam pokusala negde pre mesec dana jer se nesto bila rasplakala pa sam pomislila da je gladna,ali to nije bio problem,vec ko zna sta (tada sam kupila Humanu,jer su mi rekli da bebe najlakse prihvataju bas to mleko). U oba slucaja nije htela da pije,i ja nisam bila mnogo uporna.
    Medjutim,danas sam resila da joj jedan obrok dam adapt. mleko,da bi mi mleko bolje nadoslo, medjutim nije imalo sanse, ona nije htela da okusi ni malo,iako joj je bilo vreme za obrok,tj. bila je gladna i trebalo je da jede. Ljutila se,plakala,okretala glavu,na kraju i pocela da vristi...a kada sam joj na kraju ponudila da sisa odah je prihvatila,u trenu se smirila i normalno jela. Pokusala sam danas dva puta, oba puta je bilo isto ovako. Inace kupila sam opet Bebelac.
    Brinem se da cu ostati bez mleka,a da ona tada nece hteti da pije ni jedno?!?
    I sta da radim??? Da probam sa jos nekim drugim mlekom? Ili da budem jos upornija?

    • odgovora
    • pregleda