ma.za.m

Član
  • Broj odgovora

    294
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la ma.za.m


  1.  

     

    Grad daje 20000 din. Danas je to dragi odradio. Jos treba ovo od drzave da zavrsi...

    Ako nekome treba spisak kako sve to ide u NS-u, nek me kontaktira. Napravila sam word dokument da dragom bude lakse ;)

    Ragdoll85 i Nira volite ovo

  2. Za sada nista od obecanih 100 hiljada. Mi, koje smo se porodile, dobicemo 38 hiljada za prvo dete. Nivelacija se vrsi valjda dva puta godisnje, a sledeca je valjda 1. aprila.

    http://roditeljsrbija.com/iznos-roditeljskog-i-decijeg-dodatka/2/

    PS:Pamet u glavu kada budete izlazilke na izbore! I nemoj da mi neka kaze, ma ne vredi to nista, necu ni izaci! Vreme je za promene, mozda mirise na 6.oktobar :) Ili sam ja toliko euforicna i pozitivna posle ovog porodjaja, da mi je sve ruzicasto i sva sam previse optimisticna!?

    Nira, Cintia, Ehinacea i 4 ostalih volite ovo

  3. Nira i Maza, pitala sam prijateljicu koja je imala isti problem kao vi, kako je kod nje bilo posle porodjaja. Kaze da se njoj odmah po porodjaji stanje znatno popravilo, ali da je jos neko vreme imala problema, znatno manjeg intenziteta. Njena cerkica sada ima 15 meseci i desi joj se i dan danas da povremeno ima bolove u vratu i da joj sve to udara u ruke. Doduse, ona je citav zivot bila profesionalni sportista i imala je mnogo povreda ukljucujuci vrat i ledja, tako da ovo sada moze imati veze i sa posledicama sporta.

     

    U Betaniji sam imala cimerku, koja je isti problem imala u prvoj trudnoci a potrajalo je jos 3 meseca nakon porodjaja. Tako da je valjda sve individualno. Meni je zao sto ne mogu u potpunosti da uzivam u mazenju sa bebicom... imam osecaj samo u malom prstu na obe ruke, dok na ostalim prstima kao da imam nalepljen plastelin ili testo... e takav je osecaj.

    Elem, danas sam prvi put sama uz pomoc patronazne okupala mog malisu :) i sve vreme sam se bojala da ce mi sapun iskliznuti na glavicu, zbog ovih nenormalnih ruku... ali sve je proslo super! 

    Inace, koliko sam se bojala da li cu se snaci sa bebom, mogu da vam kazem da sam prezadovoljna! Polako se upoznajemo, uhodavamo, tata nam pomaze kada je kod kuce i nas troje polako postejemo trio fantastico ;)

    PS: Muza sam danas poslala da vija papire po gradu za one pare sto nam je drzava obecala, tako da nije prisustvovao nasem samostalnom kupanju...


  4. A ja se tako nadam proći će brzo posle porodjaja... Evo sad mi i desna noga toliko otekla, ne mogu ništa da obujem... Cak jedva obujem i papuče od dragog po stanu, naravno bez čarapa... Izgleda nema više napolje, jedino da kupujem nove čizme... :-) 

    Nira, isto je bilo i kod mene. Desno stopalo nateceno, levo ok.

    Ocigledno imamo iste simptome... verovatno su bebe isto postavljene u stomaku, pa pritiskaju isti nerv. Moj malisa je bio nekako sa desne strane, gurao najvise rebra tu ispod grudi i dole desno prema pankreasu valjda...

    PS: Stopalo se vratilo u normalu ubrzo posle porodjaja

    I jos nesto, mozda ce kod tebe brze sve doci na svoje, jer ides na prirodni porodjaj. Mozda ce od napona i kontrakcija sve da se namesti kako treba mnogo ranije nego kod mene. Ima nade! :) Drzim fige, a ti ces mi javiti! :)

    Nira voli ovo

  5. Ja budna već skoro dva sata... Ustajem u wc bar tri puta u toku noći... I evo od poslednjeg ustajanja nikako da zaspim...

    U poslednjih par dana sam se vratila na one moje svakodnevne duuuuge šetnje... I baš mi prijaju. U suštini, meni je teško naći položaj za sedenje i ležanje, a dok setam ili radim nešto, ok sam... :-) 

    Ruke sve više utrnule... Nadam se da će bebac uskoro... :-) 

    Moje ruke su jos u gorem stanju nego u toku trudnoce.... verovatno zato sto ih cesto drzim u istom polozaju dok nosam bebca da podrigne.

    Jedina razlika je u tome, sto mogu da spavam, ne bude me nocu. I da, prvi put u zivotu spavam na ledjima, sto mi jako prija - posle spavanja na bokovima!

    Ako mi ruke ne prodju za sest nedelja od porodjaja, potrazicu pomoc neurologa...

    Nira i missN volite ovo

  6. @Zoe86 divnooo, cestitam!!! :wub:

    Drago mi je sto je sve proslo glatko i sto imas samo reci hvale za Betaniju. Ni ja nemam nikakvih zamerki.

    Takodje mi je drago sto si se porodila na jucerasnji datum, a ne danas...

    Zoe86 voli ovo

  7. kad sam je prvi put ugledala ridala sam od srece...to je nesto neizrecivo

    Merima, cestitam!!!!

    I ja sam plakala od srece a moja beba od straha valjda, kad smo se upoznali.

    A puls mi skocio na 150, poceli oni aparati u šok sobi da pište, ma ludilo!!! :)

    Nira, missN, Jecy i 1 ostali volite ovo

  8. Drage moje, samo kratko javljanje i velika podrska za sve.

    Naime, rodila sam svoju bebicu posle 7 godina pokusavanja, u svojoj cetrdesetoj godini, posle tri inseminacije i iz drugog pokusaja, koji je uradjen u NS u Betaniji. Evo gledam ga kako spava, danas je napunio 5 dana. Svaki dan placem od radosti i zahvaljujem dragom Bogu.

    Ono sto hocu da kazem je: NEMA ODUSTAJANJA!!! Borite se, nemojte posustajati! Znam kako vam je, usponi i padovi, sve razumem, ali posle pada, krenite u novu borbu!!! 

    Ne mogu da pratim forum, trenutno sam iscrpljena, ali tu sam za pitanja u privatnoj poruci ako nesto neko hoce. Bilo kakav savet.

    Ljubim vas sve i drzim fige da sto pre dozivite sve ovo sto se opisati ne moze!!!

    :wub:


  9. Mozda nesto vezano za vreme krvarenja? Ili zgrusavanje? Vidi na netu. Radili su mi to u domu zdravlja, ali ne mogu da se setim. @Talestrida

    Joj, znam kako ti je @Nira. Jos veliki stomak i jos kad su mi u takve ruke nakacili braunile, koje sam nosila ukupno 4 dana a treba da se tusiras sa njima a kasnije da dojis bebu... strasno je, ali kad ode stomak, bude koliko-toliko lakse...


  10. Evo samo da vam mahnemo :babycrib:

    U nedelju dosli kuci. Uhodali se. Malisa klopa kao mecava, mleka imam kao mala kravica, cak i za dvoje ;)

    Jako sam iscrpljena, a sve ostalo je u najboljem mogucem redu! Osim ruku, naravno... kazu mozda ce potrajati i do tri meseca... nema veze, vazno da je ostalo super!

    Svima, koje moraju na carski zelim da prodju kao ja i svima zelim ovakvog dobricu; samo da ga ne ureknem!

    PS: Da li sam ja i dalje poslednja koja se porodila? Pa zene, sta cekate? ;)

    Zoe86, Vuciguraj, Nira i 6 ostalih volite ovo

  11. @merima pa nije bas da ti se jako spava, vec onako neka blaga osamucenost.

    @Talestrida skalpel, ni sve ostalo ne vidis. Vidis samo doktora, koji komunicira sa tobom. Na primer uz moj carski je pricao kako je pre neki dan izlazio u neku kafanu i zajedno smo dosli do zakljucka kako smo mi to vec prerasli :) 

    A sto se tice panike, ne brini. Meni jako skace puls kada se uzbudim, pa sam pitala doktora sta cemo ako se to desi. Bio je u fazonu, kao mi vas svakako pratimo, pa ako bude alarmantno, onda cemo vas uvesti u totalnu.

    Eto mog iskustva :)

    sakovac, Nira, Ragdoll85 i 1 ostali volite ovo

  12. @missN kateter je u celoj prici najbezazlenija stvar i jako dobro dodje posle takve intervencije.

    @Talestrida nemoj se plasiti spinalne, doktori se ponasaju tako da te opuste, pricaju; anesteziolog je sve vreme bio pored mene, pratio, mazio me po kosi... i osetila sam se blago drogirano, tako da to ipak ne dozivis skroz svesno.

    Ja danas normalno hodam, skinuli su me sa lekova i samo malo bolucka.

    Bebac polako krenuo da siki, mada ga i dohranjuju. Ako vecernji nalazi budu dobri, sutra idemo kucici!!:baby:

    U betaniji su uslovi sasvim solidni za jednu drzavnu ustanovu. Do duse ja sam na poluintenzivnoj nezi, nas dve smo u sobi i imamo svoje kupatilo. Ne znam kako je kod prirodnih porodjaja... Osoblje uglavnom ljubazno i pomazu kada trazis pomoc.

    Jos da naucim sve sto treba oko bebe, hranjenja, povijanja, itd i bicu sasvim zadovoljna :)

    I da, jos ove ruke da splasnu... nema, ama bas nikakvih promena... ali mi je svakako lakse, jer se lakse krecem bez stomaka :)

    Ehinacea, Nira, merima i 4 ostalih volite ovo

  13. Hvala svima! :wub:

    Milan se rodio jutros oko 10h. 3560 g i 50 cm. Sav je bucmast, okruglast, mljacka i sisa prstice. Dva puta su mi ga doneli na mazenje u sok sobu. Prvi put smo oboje plakali <3

    Ja sam i dalje u neverici da sam postala mama!

    Ja sam ok. Ne boli nesto jako, valjda me fino kljukaju lekovima.

    Preporucujem spinalnu, iako su me bockali oko kicme jedno 4-5 puta, jer nisu mogli naci adekvatno mesto - nije nista strasno.

    Cimerka je bila u totalnoj i stalno je jaukala zbog bolova i kaze da joj je zao sto nije uzela spinalnu...

    Ruke su mi i dalje utrnute.

    Pozdravljamo vas iz pretople betanije! M&M


  14. Spavala sam mozda ukupno 1h. Jako je vruce ovde i nikako mi nije prijalo. Probacu da odspavam u toku dana. Pored utrnutih ruku sada jos muku mucim sa braunilom, koja mi smeta...

    Jos uvek mi nisu potvrdili da li sam sutra na programu.


  15. @Ana87, verovatno ce ti ukljuciti antibiotike da se ne bi sirila infekcija jer ona lako predje iz urina u briseve. 

    Nemoj nista da brines, ona je opasna samo ukoliko se ne otkrije pre porodjaja, a i tad rizik da se beba inficira nije veliki. Cak je na zapadu princip da se ona pred kraj trudnoce ne leci, nego se, sto je Vanjita spominjala, tokom porodjaja intravenozno daje antibiotik i bude sve ok.

    Da. Evo krenuli intravenozno da mi daju antibiotik... to je to.

    Vanjita i Ana87 volite ovo

  16. Znaci Vanjita jos uvek 2 u 1? Pomislih - mozda se nesto desava kad nema ni tebe, ni Pipi.

    Ja sam danas pojela celu milku i to za nekih 15 minuta. Eto, dozvolila sam sebi :) a juce sam se castila coca-colom :)

    Ja non-stop imam zelju za slatkisima. Prosto se divim sama sebi kako sam izdrzala onih nekoliko nedelja na dijeti...

    Zoe86, Ragdoll85, Nira i 2 ostalih volite ovo

  17. Dobra si @Nira: "pa su nam tamo kao nesto pricali"

    I ja sam sa skolicom bila u Betaniji u decembru i sve ono sto su pricali je bilo vec dobro poznato i vise puta ispricano. A jos kada su neinformisane zene pocele da postavljaju nebitna pitanja!? E to me bas smorilo... I otprilike posle te posete sam prestala da idem u skolicu. Nije mi se vise dalo... Valjda sam suvise matora za skole i skolice ;)

    Jecy i Nira volite ovo

  18. Ja sam za porodiliste uzela 1 a za kod kuce 2. U stvari, tako je moj muz mislio da treba i tako je kupio :) bez mog uplitanja :)

    Sutra punih 39 nedelja i prijem na patologiju. Ja sam spremna :) Malo sam se iskasapila dok sam se doterala od dole, ali nista strasno. Kofer cu jos jednom veceras proveriti i to je to :)

    Jedino sto nam fali je ime... ali i to cemo valjda dogovoriti do srede :)

    @Zoe86 mozda se ipak sretnemo :) Evo, ja nisam ni bila na UZ od 16.1. pa ni ne znam da li je i koliko malisa napredovao... no, saznacu sutra.

     

    Ragdoll85, Ehinacea, Jecy i 3 ostalih volite ovo

  19. @Vuciguraj isla sam kod kozmeticarke da mi odsece i isturpija nokte na rukama i nogama, jer ne mogu da drzim makazice u rukama zbog utrnulosti... (muz mi je jednom odsekao nokte na nogama - i nikad vise!!! Toliko 'lepo' ih je doterao :) )

    Jecy i Vuciguraj volite ovo