lazinaMAMA

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la lazinaMAMA


  1. Ja sam iskreno najvise podigla zbog nosica,tacnije u slucaju da je zapusen nosic bolje dise i samim tim i manje kaslje dok spava u svom podignutom kreveticu nego na nekoj ravnoj povrsini.A sto se bljuckanja tice,u pocetku je bljuckao maltene u mlazevima medjutim sada mnogo manje,nekad nekad kada se valjda naguta mnogo vazduha dok sisa pa bljucne nesto malo.

    Nista im to ne smeta,ja sam cak i dok je tako bljuckao,kada sisa,malo ga podignem da podrigne,bljucne pa ga ponovo vratim na siku....To je u stvari taj "baloncic" o kome je cini mi se YelenaC pisala,koji moze cak da prouzrokuje grceve.

    Laza halapljivo jede pa zato imamo muku sa bljuckanjem. Inace, neonatolog nam je preporucio da ga dojim skoro pa uspravno, sto vise mogu da ga uspravim. Probali smo, i bas je tesko. Sad po neki put se tako hranimo, neki put "normalno". Ali nam nista ne pomaze... Valjda ce vremenom se smanjiti, kada bude naucio da je sva hrana njegova, da ne mora da zuri :rolleyes:


  2. Porodila sam se u Gradskoj 1.1.2011. Imala sam dogovor sa doktorkom da dodjem 31og u 22-22.30, da ce mi dati indukciju i da brzo zavrsim dok je ona tu. Kada sam otisla, nigde zive duse! Cuvar kaze: dezurni veceraju ono prase, sad cu da ih zovnem! Videlo se da je popio. Dezurna sestra silazi posle 10 min, i kaze: Ja tebe ne mogu da primim, mi vise nismo dezurni, idi u NF. Tu pozovem moju dr, koja me dalje uputi da sacekam kod kuce novu godinu, pa kada bas vise ne budem mogla da trpim bolove da dodjem. Kasnije. Primljena sam u 3.45h, porodila sam se u 8.50. Babica je tek preuzimala smenu, cekala sam da navuce rukavice i skine dzombast sat sa ruke. Brzo sam se porodila.

    krv za bilirubin su dali na analizu tek 4.januara. Ukljuceno mu je suncanje, kasnije i infuzija. Urin na analizu tek 5og, a kako je bio praznik, i sve je to kasnilo...Imao je i urinarnu infekciju. Sve u svemu, analize su kasnile zbog praznika, pedijatre sam videla tek 4og,jer su, opet kazem bili praznici, a i od njih ne uspes sve da saznas. Preko veze sam saznala sa je rodjen 3 nedelje ranije, a sto mi niko nije spomenuo!, da je na infuziji, ...itd.

    Pedijatri su ocajni, sestre su sve super! Za doktore samo reci hvale! Hvala bogu da smo izasli iz bolnice. Ne planiram skoro da se vracam...


  3. E i ovaj moj mali spava na uzdignutom....s tim sto smo mi podigli ceo dusek :D,tacnije ispod uzglavlja sam stavila mali jastucic....

    E a jel ti pomaze nesto? Nama je u pocetku pomagalo, ali Laza i dalje nastavlja da bljucka, bio na uzdignutom ili ravnom isto mu dodje.


  4. Lazi je cini mi se za dan-dva otpala kosa samo odozgo. Bio mi je kao neki celavi dekica, gore nista nema, a sa strane koliko hoces :rolleyes: Pocela je i na temenu, ispod samog cveta da mu otpada. Napredujemo polako... Jedva cekam da mu skroz izraste nova kosica! :)


  5. Mi na pola jela (kada zavrsi jednu siku) pravimo pauzu, stavljam ga na rame, on odmah podrigne, ponekad se i uplasi sam od sebe. Nakon toga nastavljamo ruckanje na drugoj siki i kada zavrsi opet ga podignem, sledi podrigivanje sa tapkanjem po ledjima blago, i obavezno posle podrigivanje i blucne. Nekad malo i jedan put, a nekad vise puta blucne i to u vecoj kolicini. Do skoro sam ga i drzala na uzdignutom (savili smo jorgancic pa na tome spavka; neki kosi polozaj, otprilike ugao od 30 stepeni).


  6. Porodila sam se 01.01.2011. u 08.50h, prirodnim putem. Laza je na rodjenju imao 3350g, 53cm, i og 34cm. I izuzetno brzo sam se porodila, a "psihicki" sam se spremala na neko veliko mucenje...

    Ime sam ja izabrala. Ispred zgrade u kojoj smo mm i ja ziveli, na parkingu se stalno igrao neki decak, a na njega su konstantno svi vikali: nemoj Lazare ovo, nemoj Lazare ono... I tako ti ja spremim ime na pocetku same trudnoce :-) A suprug je hteo da se zove Aleksa... Meni je Laza lepse iskreno.


  7. Citavih pola sata mi je trebalo da se snadjem kako da namestim ovu slicicu :rolleyes: Samo kad bi Srbi citali uputsva...mnogo bi lakse bilo! :lol:


  8. Zovem se Milena, a tekstove sa foruma pratim citavu trudnocu. Sada moj Laza ima 2 meseca, i i dalje sve nejasnoce resavamo upravo ovde. Puno nam znaci kada saznamo nesto novo! Zato hvala svim clanicama :D

    Inace, imam 20 godina, studiram (koliko je to moguce pored bebice), iz Beograda sam. Malo se teze snalazim, ali cu uspeti nekako... Odoh sad da vidim kako se namesta slika :unsure: POZDRAV SVIM ZENAMA!


  9. Porodila sam se 1.1.2010. u kbc Zvezdara.

    Dobila sam:

    *** paketic delta-pampers, sa raznim reklamicama i papiricima, rosom, 1 pampersom, pavlovic-uzorak, poklon vaucerom od 39 evra na stednju, radosnicu, cajici...

    *** paketic za prvih 12 beba o novoj godini: tetra i svedske pelene, benkice, sebamed-razni uzorci, puder, pampers pelene 24 kom, i verovatno sam nesto izostavila...

    ***paketic od bg bebi kluba: sa torbom, prostirkom za povijanje, svedske i tetra pelene, zekica, bodic, pamucni prekrivac, peskiric, jos jedan prekrivac, povidon jod, gazice, mrezaste uloske,...

    Sve u svemu dobro smo prosli! Skoro i da nisam morala da kupujem pelene jer i sad imam nezapocete od silnih paketica.