B.mama

Član
  • Broj odgovora

    11002
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. B.mama se sviđa post u temi od leni u Caskanje roditelja dece od 1-2 godine   
    Dada, do cetvrte godine je uobicajeno, samo naravno slabije. Mislim da je problem u tome sto ne govori, tek je pocela da imenuje stvari i nekad ju je tesko razumeti...ili nesto hoce sad i odmah. Pricam i dok lezi na podu i vristi  Najcesce je uzmem u zagrljaj iako se baca... Zao mi je i nje i mene  Nekad su ispadi jedan za drugim a nekad prodje citavo popodne bez ijednog. Bice to neka svojeglava devojcica 2:1 za svojeglave medju nasom decom  Upisali smo srednju ceru na dzudo, premolila je 6 meseci i konacno krenula. Hit. Starija igra balet, toliko o istoj deci jedne matere  
  2. Fly Girl se sviđa post u temi od B.mama u Kako ste dragom saopštili lepu vest?   
    Mi smo zajedno radili test....i oboje smo ostali bez reci. A kada sam prvi put otisla na uz i videla svog bebca od 9mm bila sam najponosnija kao da niko na svetu nema dete,mislim da cu to pamtiti do kraja zivota.
  3. andisam se sviđa post u temi od B.mama u BRZINSKI rucak   
    Ovaj recepT sam nasla u blic zeni, pravila sam i super je


    Karfiol

    glavica karfiola
    250 gr mladog sira
    50 gr maslaca
    4 jajeta
    4 kasike mleka
    3 kasike brasna
    kasika prezli
    malo persuna
    so i biber
    Priprema:
    cvetove karfiola spustiti u kljucalu posoljenj vodu u koju se doda mleko. umutiti maslac i u njega dodati soli, zumance, brasno, biber i naseckani persun. Mladi sir usitniti viljuskomi umsati u cvrsto umucen sneg od belanaca, u sne dodati i cvetove karfiola, pa sipati u posudu za pecenje, preliti sa masom od zumanca i maslaca i posuti prezlom. Peci oko 40 minuta na 180 stepeni.
  4. Mirjana886 se sviđa post u temi od B.mama u Ovlaživači prostora   
    I ja imam jonizator onaj sto reklamiraju na tv-u i nisam bas zadovoljna
  5. Теуша se sviđa post u temi od B.mama u Bezbednost u dečijoj sobi   
    Uticnice zasticene, kablovi isto, fioke i ormane do sad nisam, medjuti pocela je da otvara i vadi napolje, sudove, stvari, danas je izbacala svu garderobu iz donjeg dela ormana i usla unutra i sela
  6. Sanja KS se sviđa post u temi od B.mama u Krvarenje posle porođaja   
    Pune 4 nedelje
  7. Zotja se sviđa post u temi od B.mama u Kako ste dragom saopštili lepu vest?   
    Mi smo zajedno radili test....i oboje smo ostali bez reci. A kada sam prvi put otisla na uz i videla svog bebca od 9mm bila sam najponosnija kao da niko na svetu nema dete,mislim da cu to pamtiti do kraja zivota.
  8. Tangerine se sviđa post u temi od B.mama u Postati roditelj posle 35.godine   
    Drugarica moje mame je prvo dete rodila u 39 godini (posle godina i godina borbe da zatrudni), drugo je rodila sad sa 45 kad i ja Stasu (zajedno smo bile u bolnici). okolina je osudjuje, kao ako nisi do sad netreba ni sad pre par dana je javila da je ponovo trudna i rodice . Kako ona kaze nije vazno kad se rodi vec kakav si roditelj, sto ja podrzavam.
  9. brbljiva76 se sviđa post u temi od B.mama u Aktivni kiseonik   
    Nedavno sam cula za aktivan kiseonik, i razmisljam ovih dana da kupim
  10. oljica007 se sviđa post u temi od B.mama u Izračunavanje pola deteta   
    Meni ispada da je Staša trebala biti decak :lol:
  11. aleksica se sviđa post u temi od B.mama u Najraniji simptomi trudnoće   
    A ja nisam imala nikakve simptome ama bas nikakve, samo sto mi je kasnilo,ja mislila da nije nekoi hormonski poremecaj necu ni da radim test,toliko sam bila ubedjena da nisam trudna,i odem kod lekara kad ono bebica ,ali simptoma nije bilo, dok mi stomak nije poceo rasti nisam ni osecala da sa trudna,nisam imala ni mucnine niti sam povracala, ni neke posebne znakove.
  12. Spartanka se sviđa post u temi od B.mama u Konjsko meso   
    Hemijski sastav konjskog mesa je vrlo karakterističan i uslovljen je uzrastom, uhranjenošću, namenom konja (radni, sportski i dr), kao i drugim faktorima. Konjsko meso je bogato belančevinama, sa vrlo niskim sadržajem masti. Aminokiselinski sastav belančevina konjskog mesa ima idealan odnos esencijalnih aminokiselina i, sa tog aspekta, mnogo je kvalitetnije od mesa ostalih životinja za klanje.

    Konjsko masno tkivo (loj) sadrži više od 50 odsto nezasićenih masnih kiselina od čega je 20 odsto linolne i linoleinske. Sadržaj stearinske kiseline nije veliki te konjski loj ima nisku tačku topljenja i lako je svarljiv. Na osnovu navedenog može se videti da ta vrsta mesa ima veliku nutritivnu vrednost za ishranu ljudi, sa posebnim značajem u dijetetici pojedinih kategorija potrošača, a naročito dece.
    Izvor natura

    Da li jedete konjsko meso, da li je zaista zdravo, mm ga je jeo pre i kaze da je odlicno, trenutno je u porazi za mesom u NS.

    Nikad ga nisam jela i ne znam ni kako se sprema al sam cula da je dobro za hemoglobin
  13. maakisha se sviđa post u temi od B.mama u Kada vodenjak pukne   
    Meni je vodenjak pukao u 3 sata ujutru istusirala sam se polako malo gledala tv i oko 5 krenula za bolnicu, porodila sam se u 8 i 30
  14. B.mama se sviđa post u temi od Taške u Kako ste se snasle sa novorodjencetom?   
    Mi smo planirali bebu, i u trenutku kad smo je napravili - sve je bilo idealno. Onda se odjednom izdešavala gomila loših stvari - finansijka kriza, meni je umrla majka, tako da sam prvi deo trudnoće provela uglavnom u strahu da moj stres ne naškodi detetu. Međutim, s druge strane, to me je držalo da ne potonem, jer sam stvarno, stvarno, želela da budem majka. Kad se Aleksandar rodio, pošto su me porodili carskim rezom - nisam ga odmah videla, i to je glavni razlog što mi je strašno krivo što se nisam prirodno porodila. Doneli su mi ga čim sam se probudila iz anestezije, a prva osećanja su bila neverica i nalet ogromne, stvarno neopisive sreće. Naravno, iskukala sam se filmski, izljubila ga, i jedva čekala da ga ponovo donesu. Posle toga sam, svaki put kad se sestra pojavi sa njim na vratima, osećala takvu sreću, uzbuđenje, i neku pozitivnu tremu, i prosto nisam mogla da se načudim kako je to malecko biće stvarno sad moje. I strašno sam bila ponosna što se rodilo takvo divno detence, što je pretrpeo sve stresove i histerije sa mnom. Nisam unapred imala neke posebne strahove oko toga kako ću i šta ću sa njim, ali sam se zato za prvo kupanje opasno preznojila. Uhvatila me je bila strašna frka, ali nisam nikako htela da odustanem. :)Bila sam oko svega malo ukočena, plašljiva, ali je moj dragi uvek i za sve bio tu, mnogo više nego što ovo naše društvo smatra da bi muškarac trebalo da bude.
    Kad smo stigli kući... pa, bilo mi je malo komplikovano, jer smo došli u punu kuću, gde svako ima neku svoju ideju oko toga šta i kako treba sa bebom. Grčevi su nas dosta zezali, ali mi se čini da su oko toga svi oko mene paničili, a da sam jedino ja pokušala da budem što smirenija, i da prihvatim to kao nešto normalno, što će proći. Znala sam odlično da im nekog posebnog leka nema, i da samo treba pomoći bebi da što lakše kroz njih prođe. Bez obzira na to - bilo je par potpuno bespotrebnih, paničnih poseta pedijatru. Imala sam faze premora, faze strašne tuge što nije sve onako kako smo planirali kad smo pravili bebu, što ne može baš sve kako ja mislim da bi trebalo... Ali, opet, i ta puna kuća je donela puno pomoći i olakšanja za mnoge stvari, na čemu sam ja stvarno zahvalna.
    Iz ove perspektive, vidim da sam bila previše stegnuta, i da je trebalo da se postavim tako, pre svega prema sebi, a onda i ostalima - da budem malo odsečnija, žustrija, odlučnija. Čini mi se da je i ta moja nesigurnost i nemogućnost da se malo jasnije postavim prema drugima, rezultovala nervozom i kod mene, a i kod bebe, pa je bio plačljiviji nego što bi možda inače bio.
    Naravno, sad je sve mnogo lakše, ja sam se opustila 300% u odnosu na početak, i sad već imam osećaj da sam ja ta koja je za svoje dete "glavna" (kao i njegov tata, naravno ).
    U svakom slučaju, dosta toga sam naučila za sledeće dete, ili bar ja mislim da jesam, a videćemo kad i to dođe na red...
  15. Kiki @ se sviđa post u temi od B.mama u Sake i sve ostalo u ustima   
    Moj bebac je poceo da gura celu sakicu u usta mnogo je smesan i drugu drzi pored usta mislim da bi rado obe gurnuo :D
  16. enav se sviđa post u temi od B.mama u Slučaj Betanija   
    Moje iskustvo je vise nego pozitivno ;) bez veza i vezica
  17. B.mama se sviđa post u temi od Kamilica u Svekrva-noćna mora ili ne?   
    Vevericice, dzabe si menjala nick! Sto bi rekli: Dzabe ste krecili! :lol:
  18. B.mama se sviđa post u temi od C*I*C*A*N*A u Svekrva-noćna mora ili ne?   
    Ma da bre.Veverici svi zivi smetaju oko nje.Pocevsi od svekrve,devera,njegove devojke,pa onda i rodjeni roditelji.Samo kuka i zali se na sve redom.Dal' je moguce da joj niko ne valja.Eto resila se svekrve,sad joj smeta neko drugi.
  19. B.mama se sviđa post u temi od mna mama u Svekrva-noćna mora ili ne?   
    Pa zato što na svekrvu misliš 24/7 ,a primetila sam da ti mnogi oko tebe smetaju ....nema da se ljutiš...iskreno ti kažem...potpuno si opterećena...da se bitno izgubilo zbog nebitnog ,razumeš...to je neko moje viđenje....
  20. B.mama se sviđa post u temi od Kamilica u MMR vakcina   
    E, ovde nam je kraj! :lol: Poceli smo decu da delimo na vakcinisanu,poluvakcinisanu i nevakcinisanu! :lol: :lol:


    Onda ja imam dvoje vakcinisanih i jedno poluvakcinisano čeljade!

    Elem, da se uozbiljimo!
    Citamo ovde da se autizam moze izbeci neprimanjem MMR vakcine, kao i da su ga neke clanice za dlaku izbegle.
    Kamo lepe srece da se autizam moze za dlaku izbeci ili da se moze izbeci nedavanjem MMR vakcine, onda verovatno ni jedno dete ne bi bilo autisticno. To je toliko komplekna i slozena bolest da ni najprestizniji lekari nisu ustanovili zbog cega se javlja autizam, a kamoli par mama uz pomoc raznoraznih fb grupa.

    Ovakvim stavom se samo vredjaju mame cija deca stvarno boluju od autizma, majke koje stvarno imaju problem a ne one koje su ga "za dlaku" izbegle!
  21. B.mama se sviđa post u temi od Ana* u Napredovanje bebe po mesecima   
    Na porođaju 4.050
    Prva kontrola 5.600
    Druga kontrola 6.800

    Dužinu nam nisu merili, kažu tek sad na sledećoj kontroli to rade.
  22. B.mama se sviđa post u temi od Kamilica u Ćaskanje roditelja beba od 6 meseci do godinu dana   
    Citam da ste svi ok, da ste svi dobro i bas mi je drago! Mi jos koji dan u ovoj grupi, mada vidim dosta drugara koji ce i pre i posle nas u stariju grupu! Covece, kad pre prodje godinu dana?????
    Ja, koja imam troje dece, ne mogu da verujem kako deca rastu! Prosto mi bude zao sto ovaj moj mali zvrk vise nije beba... A u njemu sam najvise uzivala u tom bebecem periodu a i dalje mi je zao sto nisam jos vise uzivala! Sad malo manje uzivam jer ipak svaki dan skidam sina sa kauca, fotelje, televizora, radijatora...doci ce i dan kad cu ga skinuti sa lustera, znam, znam...ali bre, ovi decaci su mnogo vise aktivniji nego devojcice! Ja nisam verovala u to dok nisam dobila sina!
    Pozdrav za sve!
  23. enav se sviđa post u temi od B.mama u Porodilište - Novi Sad   
    Kod mene je sve proslo odlicno, vodenjak m i pukao u 5 sati u 6 i 30 sam bila primljena porodila se u 7 i 50, dr. Vuleta me usivao i verujte mi dan posle ne osecam ranu izasla sam kuci sutradan bez problema
  24. takica se sviđa post u temi od B.mama u Ćaskanje roditelja beba od 6 meseci do godinu dana   
    Evo da se javim i ja da me Cipelicka ne proziva

    Moj mali je nemiran za destoro, jos uvek nije prohodao zvanicno ali samo sto ne visi sa lustera Vodu obozava ne mogu ga isterati iz bazena
  25. CIRO se sviđa post u temi od B.mama u Ćaskanje roditelja beba od 6 meseci do godinu dana   
    Evo da se javim i ja da me Cipelicka ne proziva

    Moj mali je nemiran za destoro, jos uvek nije prohodao zvanicno ali samo sto ne visi sa lustera Vodu obozava ne mogu ga isterati iz bazena