fifi

Član
  • Broj odgovora

    8
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana fifi

  1. fifi je dodao/la post u temi Problem kod druge trudnoće   

    Evo ja sam rešila da ponovo ozbiljno počnem da radim. Išla kod dr., obavila preglede sekreta i dobila Duphaston za regulisanje menstruacije, a piše i da služi za lečenje neplodnosti, pa ćemo videti. Jedino mi je postalo loše kad sam pročitala neželjena dejstva. Rekla mi je da bi bilo dobro da pijem 3-6 meseci da se menstruacija ustali. Javiću ako bude nešto
  2. fifi je dodao/la post u temi Unos mleka   

    L ne voli mleko ni obično ni čokoladno - stresa se i posle par gutljaja povraća, mada je sisal do godinu i pila ga do pune dve, ali od 6 meseci do danas popije 2 deci jogurta dnevno, a jede i sir i pavlaku. Ne voli meso.
  3. fifi je dodao/la post u temi More, ah more   

    Ove godine, treće za redom, idemo u Grčku. U Crnoj Gori sam bila jednom, Bogu hvala, samo sa mužem kojeg je samo tako tresla groznica od stomačnog virusa. To nam je bilo za nauk da tamo ne kročimo nikad više. Posle toga smo uvek išli u Grčku i sve je bilo ok. L. spava oko podne tako da na plažu idemo rano ujutro i popodne oko 5 i to nam baš odgovara, jedino ne valja što je allergična na ujed komarca.
  4. fifi je dodao/la post u temi Letovanje   

    Prvi put smo išli na more kada je L. imala 2 godine u Leptokariju, prošle godine isto mesto, isto vreme. Ima super zanimacija za decu svih uzrasta - besplatno igralište i gumene tramboline i tobogani koji se plaćaju, a ima ih raznih oblika i veličina. Ima i ono što mi zovemo luna park sa automobilima na sudaranje, vozićem, ringišpilom, ljuljaškama u obliku brodića... Moja zamerka - prljavština na plaži- čitaj pikavci i otpaci koje "lepo vaspitani" odrasli ljudi ostavljaju po plaži. Ove godine idemo u Pefkohori. Znam da su ima tamo plaže prilično čiste, ali ne znam ima li zanimacija za klince.
  5. fifi je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   

    Nismo se izborili sa adaptacijom. L. je imala tri i po godine kada je krenula u vrtić.Prvog dana je sve bilo o.k., ali je onda počela da plače, da povraća, iako ništa nije jela sve vreme koje je provodila u vrtiću. Nakon mesec dana na moje insistiranje sam razgovarala sa vaspitačicom, koja mi je rekla da se ona ne uključuje u igru ni u rad, da bi samo sedela sa njima... To je za mene bio šok pre svega jer obožava decu svu koju vidi. A zatim i što je bila bez nas jer sam počela da radim malo pre nego što je napunila godinu. Ostaje bez problema sama kod baba i deda, tetke, pa čak i prijatelja koji imaju decu.
    Pretpostavljam da se nije složila sa jednom od vaspitačica jer se par meseci nakon ispisa bukvalno trgla kada je videla žensku osobu koja ju je podsetila na vaspitačiciu i pitala me jel to nije vaspitačica. Išli smo i kod psihologa kada smo je ispisali. Žena nam je rekla da smo dobro uradili. Planiram da je upišem ponovo na jesen, ali u drugi vrtić.
  6. fifi je dodao/la post u temi Kada je vreme za jaslice/vrtić?   

    Mislim da postoje individualne razlike kod dece koje treba posmatrati i poštovati koliko god je to moguće.
  7. fifi je dodao/la post u temi Kako ste odabrali kućnog ljubimca za dete?   

    Mi smo kupili jazavičara kada smo se preselili u svoju kuću, ali su nam ga ukrali iz dvorišta. Potom smo razmišljali o labradoru koji nam je takođe prelep ,a li smo se predomislili kada smo kod čoveka koji je prodavao videli kakav krtog prave i grizu sve što im se nađe na putu. Zato smo ponovo uzeli jazavičara, koji sada ima već godinu dana. ćerka ga prosto obožava, a i on nju. Baš sam pre neki dan komentarisala da nam je taj pas bolja investicija od bilo koje igračke koju smo kupili jer se njihova ljubav ne može opisati. Labradori su malo nezgodni i zato što su veliki, a vole da skaču, tako da, ako je dete malo, lako ga sruše (imaju dever i jetrva). Znam da je to za njih igra, ali ponekad to može biti opasno.
  8. fifi je dodao/la post u temi Problem kod druge trudnoće   

    Mi smo prvi put pokušavali 8 meseci, išla na folikulometriju, pa radili na drugi dan...Onda smo uveli nešto što se zove pc test pa se ispostavilo da su spermatozodidi normalne veličine i oblika, ali mrtvi. Zatim smo radili spermogram, ispostavilo se da je u pitanju neka bakterija. Dobili da pijemo 3 vrste antibiotika i sad imamo Lenku (4 godine). Ne mogu da prežalim što sam morala na carski rez. Kada je ona imala godinu ostala u drugom stanju, ali sam imala pobačaj. Kupili kuću, preselili se i pokušavamo li pokušavamo, ali ništa se ne dešava. Posle pobačaja mi se menstruacija katastrofirala - ili ne dobijem, ili nešto jako slabo. Probala cikloproginovu, ali to je funkcionisalo samo ta 3 meseca dok sam je pila.