Mopiell

Član
  • Broj odgovora

    40
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Mopiell

  • Rođendan 07/21/82

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0
  • Skype Mopiell

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Zrenjanin-Mužlja

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Mopiell

  1. Mopiell je dodao/la post u temi Sistematski pregeld / redovna kontrola 3. god   

    Sve je to ok samo me brine, jer moj sinčić za sad govori samo mađarski, a glasovi se drugačije izgovaraju nego na srpskom jeziku, malo mekše. Plašim se da ako logoped ne zna jezik, misliće da dete ima problem. Na pitanja bi još i znao odgovoriti, jer razume koliko-toliko, mada bi odgovarao na mađarskom, pa ne znam šta bi od toga logoped ili psiholog razumeo.
  2. Mopiell je dodao/la post u temi Količina mleka nakon drugog porođaja   

    Nadam se da ću imati bar koliko u prvoj trudnoći. Ali se nadam da ću sledeći put uspeti bar 6 meseci da dojim.

  3. Mopiell je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   

    Baš mi je drago što vam je sad već malo lakše. Nije mala stvar krenuti u vrtić i postati deo kolektiva. Svaka čast našim malim, hrabrim guzonjama. Samo još što pre da ojačaju imunitet pa da ne budu svake druge nedelje bolesni. Evo, mi juče zaradili prvu povišenu temperaturu "a la vrtić". Mada je jutros već bio ok.

  4. Mopiell je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   

    Clara, htela sam te pitati, dali Stevi teško pada ustajanje ujutru? Pomislila sam da je možda loše volje zbog buđenja. Kad ide na spavanje od kad ide u vrtić? Jel postoji mogućnost da se preko noći ne naspava? Na primer, dali vikendom plače kad mu spomenete vrić?
  5. Mopiell je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   

    Možda mu bude interesantnije kad budu krernule konkretnije aktivnosti. Više će biti crtanja, učenja pesmica i igara. Možda se tad bude opustio. Verujem ti, gledati male suzne okice je grozan osećaj. Sigurno će se već naći prijatelja u grupi, pa će jedva čekati da ide. Držim palce za vas.

  6. Mopiell je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   

    Evo, drugi nam je dan. Juče mi kaže vaspitačica, da je mali jednom histerisao i jednom plakao kad je video da roditelji dolaze po klince, ali da nije bilo problema sa njim. Jeo jeste, spavao nije ali je ležao i bio je tih. Guzonja moj mali. A jutros, nakon što sam mu presvukla pačne, uhvatio vaspitačicu za ruku i odeeeeeee on da se igra. Nije me ni poljubio, niti se jednom okrenuo zamnom. Baš mu se sviđa što je sad veliki momak koji ide u vrtić. Malo se brinem što sve ide ovako (previše) glatko.
  7. Mopiell je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   

    Evo, mi našeg Andiku danas prvi put odneli u vrtić. Jedva je čekao da krenemo, i insistirao je da mu torba bude na leđima, da je on nosi. Kad smo ušli, pozdravila nas vaspitačica, dotle sam guzonji obula sobne patikice. Nisam stigla ni da se podignem, mali je šmugnuo u sobu i više nije ni izašao. Htela sam se pozdraviti sa njim, ali ga nigde nije bilo. E sad, šta ću čuti od vaspitačice kad budemo išli po njega u 14h, nemam pojma, ali sudeći po ovoj reakciji, biće plakanja kad se bude išlo kući.
  8. Mopiell je dodao/la post u temi Flurogal   

    Kaže zubarka da je to od flašice. Mada ja nešto ne verujem jer je relativno kratko koristio flašicu a i problemi su se javili kada je već pio iz čaše. Dali je od nedostatka kalcijuma, ne verujem ni to jer mali pije pola litre mleka dnevno sa neskvikom ( neznam tačno kako se piše) a tamo ima (navodono) dodatog kalcijuma i vitamina. Inače su mu sad zubići skroz pocrneli sa unutrašnje strane. Zubarka je rekla da je ovo sreća u nesreći jer je sad malo tvrđe. Samo da mu zubići izdrže još godinu-dve pa nek rastu stalni.
  9. Mopiell je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   

    Draga Clara, evo mi sutra krećemo. Kad mu pričam kako će mu biti super, da će se igrati sa klincima i da će tamo biti fine vaspitačice, vuče me za rukav da idemo. Ali kako će biti sutra? Videćemo.
  10. Mopiell je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   

    Hvala na odgovorima. Malo sam se smirila ali sad me brine kako će reagovati na vrtić. Mislim da neće bit problema što se dece tiče samo neznam kako će biti kad bude video da odlazimo bez njega. Ma valjda će biti sve ok. Još jednom hvala cure za pomoć.
  11. Mopiell je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   


    POMOĆ!!!
    Joj, panika me hvata. Cure, treba mi što pre odgovor ako neko zna, jer ću do ponedeljka izgubiti glavu!!! Naime, mi smo našeg sinka prijavili za vrtić kad je trebalo, međutim nismo se nešto nadali jer nisam zaposlena i po onoj listi nemamo ni jedan poen. Proveravali smo 100 puta, pisali da će nas kontaktirati u slučaju da smo upali. Nisu nas zvali, mi smo iz toga shvatili da nismo primljeni ... juče me kontaktira poslodavac da dođem u ponedeljak na razgovor a danas saznam kako mi je sin primljen u vrtić!!!! AAAAAAAA!!!! Šta da radim? Nismo se pojavili niti javili prvog septembra!!! Plašim se da će biti problema zbog toga!!! Na kraju krajeva, oni su morali nama da jave!!! AAAAAAAA!!!!! Mali je komunikativan, obožava decu, ne verujem da bi bilo problema samo da ne naprave problem zbog toga što ga nismo doneli od 1og. o.O
  12. Mopiell je dodao/la post u temi Da li vam je neprijatno da dojite na javnom mestu?   

    ... jeste to intiman trenutak, ali mislim da nije dovoljan razlog da mama i beba budu u kućnom pritvoru i da nigde ne mogu otići zbog dojenja ... ja nisam imala prilike za to, ali se ne bih se posebno skrivala, samo bih bebonju pokrila ... a za komentare se ne bi brinula, najbitnije je da je beba sita i srećna ... ...
  13. Mopiell je dodao/la post u temi Flurogal   

    ... mi smo nedavno bili na prvoj kontroli zubića i rekla nam teta da su zubići omekšali, i zbog toga nam je preporučila da jednom dnevno posle pranja zuba, premažemo tečnim flurogalom i da će to da vrati čvrstoću zubićima ... nadam se da hoće ... ...
  14. Mopiell je dodao/la post u temi Fleke   

    ... nama je super tečni arijel ... a što se domaćeg ali stvarno domaćeg sapuna tiče, pitajte bilo koju bakicu iz Debeljače ili Kovačice ... ... sigurno će vam dati koji komad sapuna ili bar recept ... mada ako nekog zanima, mogu da ga nabavim ... ...
  15. Mopiell je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

    ... 23.03 mi je pisala da je bila kod lekara i da je beba super, da je devojčica i da ima 1400 grama ... mislim da ne treba paničiti što ne piše jer mi je rekla da kući nema internet, pa predpostavljam da je već kući samo ne može da nam se javi ... i ja šaljem ljubac ...