profesorka

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici profesorka

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija beograd

Aktivnosti člana/članice profesorka

  1. profesorka je dodao/la post u temi Alergija na polen   

    kad si spomenula crni luk i ubacivalje u ishranu, da li je svejedno u kom obliku se luk konzumira? na pr. je l' moze dinstani luk ili postoji odredjen nacin kako da se konzumira?
  2. profesorka je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    pa da, ali njen poslodavac nije placao porez drzavi, tako da ona nece dobiti od drzave tih 35%
  3. profesorka je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    bilo je na tv-u da se porodjaj u bazencicu radi u gradskoj bolnici na zvezdari, samo mora da se zakaze!
  4. profesorka je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    kada krene ta rasprava o hrani i gojenju, uvek se setim reci doktorke iz skole roditeljstva, da su se i za vreme ratova radjale bebe i nista im nije falilo. Beba ce uvek uzeti od majke onoliko koliko joj je potrebno. Beba koristi majcino telo za svoje potrebe. Vitamini, proteini, sve ce to beba uzeti od nas, tako da mi je bolje da se ja ugojim minimalno, a ona neka uzima koliko hoce...fala Bogu, ima se
    I za kraj, u prvoj trudnoci ugojila se 11 kg (beba 3,750) i sve (cak i vise) odmah skinula! Za sada, u drugoj trudnoci, 19-ta nedelja, ugojila se 1 kg. Beba, po propisu 250gr.
    Moja kuma se za 9 meseci ugojila 5 kg. Beba 2.8kg
    Moja snaja 8 kg. beba 3,5 kg.
  5. profesorka je dodao/la post u temi Apetit u trudnoći   

    meni je u prvoj trudnoci konstantno bilo muka, mada nisam povracala, sve mi se gadilo, slatkise i cokoladu koju obozavam, nisam mogla ni da vidim, nes kafa mi se gadila sve vreme trudnoce i dok sam dojila bebu. Jela mi se supa, sto je meni bilo prosto neverovatno, jer sam supu do tada jela samo na silu!Ugojila sam se 11kg., izgubila na porodjaju 9kg., a ova 2kg viska skinula jos u porodilistu, po povratku kuci smrsala jos 5kg., tako da sam 2 nedelje posle porodjaja bila mrsavija nego u srednjoj skoli!Tri godine sam, na moju srecu, drzala tu kilazu! Sada sam ponovo u drugom stanju, 20-ta nedelja, i ugojila sam se 1kg. Za razliku od prve trudnoce, apetit mi je u pocetku bio ogroman, jelo mi se slano (inace nikada ne solim hranu, niti jedem slano), tamanila sam meso (koje obicno ne jedem), pastetu i parizer (koje inace ne jedem vec 25god.)....sve naopako! Medutim, od skoro sam izgubila apetit i vise mi se nista ne jede! Jedem samo zato sto moram i kad me muz natera. Beba raste normalno, krvna slika mi je o.k. Ocito da je sve individualno!
    I da ne zaboravim, drugarica mi je rekla da je jako dobro da se jede sladoled u trudnoci!Ona ga je jela u nenormalnim kolicinama, i kada je to rekla doktorki, ova joj je odgovorila da je to jako dobro za bebu, tj. za bebin mozak!