Aki

Član
  • Broj odgovora

    7
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Aki

  • Rođendan 10/02/09

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Leskovac

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Aki

  1. Aki je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Sto se tice neke strucne literature mislim da sam ih procitala dovoljno a njihove tretmane i nacine menjaju svake generacije za tvoju informaciju na primer siroko povijanje na kome su svi doktori toliko insistirali ukinuto je pre nedelju dana pa toliko o strucnoj literaturi koja traje 2 god. pa neko nesto novo izmisli. Ne mislim da mi je beba jaaako pametna vec mislim da sam pronasla nacin kako da dete bezbolno i bez forsiranja naucim da piski na nosu pa sam htela da to podelim sa vama ali vidim da neki nisu za dobronameran savet pa sto se tice ove teme toliko od mene posto ne zelim da ulazim u dublje raspravke i prepucavanja.....
  2. Aki je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   



    stvarno mi je zao ako moj post nisi shvatila kao savet kako dete da naucis da sto pre piski na nosu vec kao provokaciju pa si se nasla uvredjena sto tvoje dete jos uvek to ne radi. objasnicu ti zasto je bolje da dete naucis da sto pe sedi na nosu nego da cekas da ono bude svesno svojih postupaka pa da se onda navikava na nosu. prvo lakse je a drugo postoji manja verovatnoca da ce dete da zaradi neku infekciju bilo kakvog tipa.
    1.dete treba da naucis da je suva pelena dobra a ne upiskana koju ces menjati tek kada ti primetis da je upiskana ili kad budes imala vremena.
    2.kada dete shvati da mu je lepse kad je suvo samo ce poceti da ceka da je raspovijes da bi piskila. U pocetku ce se odma upiskiti kad joj skines pelenu a kasnije ako pokusas da je odma podignes i izdrzis iznad nose piski ce u nju.
    3.posto dete nezna da prica ono daje znake da mu se piski samo na svoj nacin. Treba detetu pokloniti puuuno vremena strpljenja i ljubavi da bi razumela svaku njenu reakciju izraz lica i nov pokret kojim ce ti ona pokazati da joj se piski.
    4. da bi ti dete kazalo da mu se piski treba svaki put da kad ga izdrzis na nosu izgovaras neke proste reci koje ce joj uci nesvesno u glavu kao sto sam ja radila recima pis-kak. Nemoj da te cudi sto deca to izgovaraju jer i njima smeta kad su mokra pa moraju nekako da ti skrenu paznju.
    5.mora dete da nauci da je nosa normalna stvar a ne neko "bilo gde" mesto a to ces najlakse uspeti ako naucis dete sto ranije da sedi na nosu.

    mislim da to sto si napisala nije bas nesto pomoglo ostalim ljudima na forumu a moj post nije samo hvale radi vec da pomogne i motivise mame da se to sto pre nauci. pozzzz
  3. Aki je dodao/la post u temi Menstruacija posle porođaja   

    Meni je od porodjaja proslo 7 meseci i 3 nedelje,jos nisam dobila.Bas sam mislila da zapocnem ovu temu jer nikako da stignem da odem do ginekologa,imam simptome nekih mesec dana kao da cu da dobijem,ali nista.Jel to normalno?

  4. Aki je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Cao mama Jelena,bila sam zauzeta ovih dana pa nisam ni videla poruku.Slazem se da sve zavisi od deteta,malo genetike i mnoooogo strpljenja.Nas dve imamo srece sa prvim bebama,ja sam navikla da sve bude lako.ona retko,bas retko zaplace,cak i kad se tresne zveckom ili telefonom samo se namrsti,spava celu noc od 3 meseca... Stvarno pravi mali andjeo.
    Kako li cu ja ako drugo bude drugacije a verovatno hoce,mnogo se hvalim poz.
  5. Aki je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Pa to je malo genetika ucinila svoje i mislim stvar navike.Tako se i njen tata brzo naviko na nosu,rano propricao,vec u 9-om prohodao... u svakom pogledu je bio napredniji od ostale dece,nadam se da ce i Aleksandra tako,na nosu se navikla,brblja izgovara vec prve reci "mama,tata,baba,deda"... zbog toga se nadam da ce brzo i da prohoda. biggrin.gif probaj da je ne stavljas na nosu,za pocetak je izdrzi iznad nose vise puta da ukapira cemu sluzi,pa je onda stavi da sedi wink.gif
  6. Aki je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Pa to je malo genetika ucinila svoje i mislim stvar navike.Tako se i njen tata brzo naviko na nosu,rano propricao,vec u 9-om prohodao... u svakom pogledu je bio napredniji od ostale dece,nadam se da ce i Aleksandra tako,na nosu se navikla,brblja izgovara vec prve reci "mama,tata,baba,deda"... zbog toga se nadam da ce brzo i da prohoda. probaj da je ne stavljas na nosu,za pocetak je izdrzi iznad nose vise puta da ukapira cemu sluzi,pa je onda stavi da sedi
  7. Aki je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Pozdrav svim mamama,ja sam mlada mama,Aleksandra mi je prvo dete.Citam vas problem i mogu da se pohvalim svojom devojcicom. 02 maja puni 7 meseci i uveliko koristimo nosu! Bez forsiranja! Sve je pocelo ovako: sa 3 ili 4 meseca je pocela da ceka da je raspovijem da bi piskila ili kakila.Danju sam joj stavljala samo pamucne pelene,a nocu pampers koji je ujutru uvek bio suv i cekala je da se ispiski cim pocnem da ga skidam,shvatim da je navikla da bude suva jer sam je i danju presvlacila cim se upiski,nisam joj dala uopste da bude mokra.Kad nam je jutarnje piskanje i kakanje postalo ritual pocela sam da praktikujem da je na 1 h izdrzim iznad nose,naravno naslanjala sam je na sebe da joj ne opterecujem kukove... Tako da sad nemam taj problem,sad mi sama da znak kad joj se piski,pocne da se ljuti,skuplja nogice ili se stiska,jutros me probudila drala se iz krevetca "ka-ka" izdrzala sam je i ona se iskakila.Da ne poverujes,vec je ukapirala gde se to obavlja i uvek je suva Mislim da je pogresno naviknuti dete godinu-dve da piski i kaki u "gace" ono shvati da je to normalno i ne smeta mu,zato se posle tesko navikava na nosu,pre bi da se igra nego da gubi vreme sedecu na nosu kad to moze da obavi u pokretu...