Branci

Član
  • Broj odgovora

    16
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Branci

  • Rođendan 04/19/81

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Novi Sad

Aktivnosti člana/članice Branci

  1. Branci je dodao/la post u temi Bušenje ušiju   

    Ja sam Mariji probusila usi sa 11 mjeseci. Vodili smo je u zlataru, a usi smo joj probusili sa pistoljcicem. Nije plakala uopste, samo se malo "nanjojnjila"
    U bolnicama mislim da im buse usi sa iglom, mada nisam sigurna. Na tu varijantu joj ne bih ni busila usi sigurno. Ne mogu ni da zamislim koja bi to vriska bila . A sto se tice pistolja za busenje sasvim je ok. Traje par sekundi, ne boli ih mnogo i sterilno je sto je najvaznije.

  2. Branci je dodao/la post u temi Higijena zubića   

    Mi smo poceli prati zubice sa 15 mjeseci . Malo kasnimo
    Na pocetku samo sa vodom. S' obzirom da smo kasno krenuli sa pranjem zuba vrlo brzo smo presli na pastu koja ne sadrzi fluor.

  3. Branci je dodao/la post u temi Šišanje dece   

    Skratila sam Mariji kosicu za nekih 2 cm otprilike i siskice naravno. Ostala je duzina da mozemo da pravimo kikice i repice
    Vec mi djeluje malo "gusce", jer smo koliko-toliko izravnali krajeve. Jednostavno ne mogu da je zamislim sa kosom na cenat osisanom Korjen kose je takav kakav jeste, mislim da se tu ne moze mnogo uticati na sam kvalitet dlake.
    Hvala vam svima jos jednom na podrsci i savjetima
  4. Branci je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Zavisi kako koji pedijatar ti preporuci. Neko ce ti reci da krenes prvo sa vocem, a neki pedijatri savjetuju prvo povrce. Meni su takodje preporucili pirincane pahuljice, koje sam joj davala za veceru,tj. oko 7 sati. Prvih dana sam joj davala ujutru, da bih vidjela kako ce ih prihvatiti i hoce li imati problem sa "tibom" .A sto se tice sokica Mariji sam na pocetku davala kada sam tek uvodila voce. Prvo sam joj cjedila obarenu jabuku i sokic od mrkve. Posle majcinog mlijeka kao jedine hrane koju je do tad jela, tesko je da prihvati nesto drugo. Zato su mi preporucili cjedjenje voca,tj.samo jabuku i mrkvu, dok ne prihvati.Kasnije sam joj sok zamjenila sa vocem. Vise sokove nije ni pila, samo vodu i cajeve.
    Ja sam Mariju obrocila na tri sata, tako da je ona imala dorucak,uzina,rucak,uzinu i vecera.
    Podoji su bili na tri sata, vremenom sam joj podoje zamjenila sa obrocima. Svaki mjesec sam joj uvodila po jedan obrok.
    Tada najbolje svoje djete mozes da pratis.Izmedju podoja se preporuce da bude bar 2 i po sata razmak.
    Do 16 mjeseca je dojila s' tim da je zadnjih sest mjeseci imala samo jedan podoj navece,tj.tako se uspavljivala.
    U svakom slucaju kako god da uradis nema potrebe da joj dajes ista drugo osim mlijeka do sestog mjeseca. To je najbolje za bebice i one mekicu najvise vole
    Nemoj da zuris


  5. Branci je dodao/la post u temi Dohrana novorodjenceta   

    Svaka ti cast
    Mnoge majke bi odavno odustale. Stvarno se divim upornim majkama da svojoj djeci obezbjede ono sto je najbolje za njih.

  6. Branci je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Slazem se sa Evangelinom. Ukoliko beba fino napreduje stvarno nemas potrebe da joj ista drugo dajes osim mlijeka. Marija je samo dojila punih sest mjeseci, tek u 7 mjesecu sam joj uvodila kasice. Prvo sam joj davala sokice od mrkve i cijedila jabuku, kasnije sam joj davala kasice od voca,najbolje od sezonskog voca,tj. da joj ti napravis, ali kada joj budes uvodila jednu vrstu voca prvi put joj daj 2-3 kasicice, sutradan malo vise, itd. Tako i za ostale vrste.To ce ti i pedijatri preporuciti.
  7. Branci je dodao/la post u temi Kontracepcija   

    Za sada je i kod nas "prekinut snosaj" jedini vid kontracepcije za sad, ako tako mogu nazvati. Volili bi da imamo troje djece, sada imamo jedno. Posto sam se porodila na carski rez vise od troje i necu moci. Za sad jos i ne razmisljam nesto ozbiljno o drugoj vrsti zastite.
    A podvezivanje jajnika obicno rade zenema koje se porode carskim rezom tri puta, to bar preporucuju


  8. Branci je dodao/la post u temi Šetalice da ili ne?   

    Sto da ne. Ako dijete hoce zasto ne bi koristili. I ja sam bila u setalici kada sam bila mala, a i Marija je. Samo mislim da ih ne treba stavljati prije 7-8 mjeseca u nju,tj. kada djete bude spremno da samostalno sjedi i kada se odupire na nogice. Sve sto se koristi u nekim normalnim granicama ne moze da skodi.
    Za djete je najbolje da puzi, jer ce lakse da nauci i kako da padne i da se popne uz stvari, ali to ne mora da iskljuci koriscenje setalice s' vremena na vrijeme .
  9. Branci je dodao/la post u temi Šišanje dece   

    Ja cu pokusati da je odveden kod frizera za prvi put, cisto da bi je lijepo,tj.uredno krajeve sredila. Za kasnije skracivanje pokusala bih ja, pa kako bude .
  10. Branci je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Moramo na sve nacine pokusavati, odavno je bilo vrijeme da krenemo sa nosom
    Pozz Aki
  11. Branci je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Ja sam krenula na prirodan porodjaj, ali sam zavrsila na carskom rezu. Drzali su me sest sati na idukciji, uopste se nisam otvarala, a bolove sam imala od pocetka. Kada mi je doktor rekao da za 20 min. idem na sto za carski rez, pomislila sam da necu izdrzati jos 20 minuta. Boze ne volim ni da se sjetim tog trenutka. Tek kada su me otvorili vidjeli su da prirodan porodjaj ne bio izvodljiv, jer je Marija bila upetljana u pupcanu vrpcu cijelim tijelom.
    Na kraju je sve dobro proslo,hvala Bogu. Dobila je dvije 10, ja sam se dobro oporavila. Posle 4 dana izasla sam iz porodilista.
    Za drugo dijete ne znam dali bih se usudila da krenem na prirodan porodjaj

  12. Branci je dodao/la post u temi Šišanje dece   

    I mene je moja mama sisala stalno na kratko, na keca.
    Ipak mi kosa nije nesto za pohvalu, tanka je dlaka i slaba je. Ali uz pravilnu njegu dobro izgleda. I ja mislim da treba samo uredno da se skracuje sa vremena na vrijeme.
    Hvala vam jos jednom svima, vjerujte da me izludjivala svekrva sa tom svojom pricom. Te kako ce joj kosa opadati u pramenovima sa korjenom, itd. Jednostavno morala sam da cujem jos misljenja, jer pocela sam da sumnjam da radim ispravnu stvar.
  13. Branci je dodao/la post u temi Šišanje dece   

    Ej hvala vam puno. I ja sam istog misljenja da samo krajeve treba sjeci. A to brijanje glave po svekrvi je najidealnije rjesenje.
    Sada sam samo potvrdila da sam bila u pravu Cim sam je rodila jedva sam cekala da joj naraste kosa,ne mogu da zamislim da joj brijem glavu ili na cenat sisam narednih par godina.
    I ja Mariji sisam siske, a krajeve sam planirala ovih dana da joj skratim.
    Steta pa je Marija povukla na mamu, jer tata ima gustu kosu, a mama rjedju. Vjerovatno da je to najveca boljka
  14. Branci je dodao/la tema Higijena i nega beba i dece   

    Šišanje dece
    Kada ste prvi put sisali svoje princeze? Mene moja svekrva urnise da osisam Mariju,jer nisam je sisala od rodjenja.Ukoliko to ne budem uradila citav zivot ce imati problema sa kosom,tj.imace slabu kosu, jer sto je vise sisam na kratko bice jaca kosa, da je kosa kao trava-sto vise skracujes,gusca je,itd.Toliko je uporna sa tim svojim ubjedjivanjem da to prevazilazi granice izdrzljivosti .
    Ja licno mislim da je i to stvar genetike, ali interesuje me i vase misljenje.
    Hvala vam unaprijed
    • odgovora
    • pregleda
  15. Branci je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Marija ima 19 mjeseci, ali nosu voli da gleda samo iz daljine . Ujutru je stavljam da sjedne na nosu, ali uz njen plac. Mislim da ce navikavanje na nosu biti duga borba
    Aki, tebi svaka cast. To mi je prosto nevjerovatno.