buba

Član
  • Broj odgovora

    18
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana buba

  1. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Porodila sam se u gradskoj bolnici 17.11. i bila sam u bf ali ne i u apartmanu. Apartman je bio soba prekoputa moje. Prvo hocu da ti kazem u vezi sa bf!Evo nije proslo ni mesec dana i da mi je ova pamet znam da ga nikada ne bih izabrala da sam znala kako ce da mi bude posle secenja na porodjaju. Meni je oporavak bio jako bolan tako da mi je uz bebu pored mene bilo strasno. Nije pitanje umora i tih slicnih prica nego bola i rane uz dete koje je 24 sata pored tebe a imas realno veoma malu pomoc od sestara i babica. Pitaju te da li hoces bf tek posle porodjaja i moj savet je nikako ako te budu sekli!!!Ako prodjes bez secenja onda je moja preporuka da uzmes jer moze da bude jako korisno. Apartman je extra stvar jer u posetu mogu da ti dodju kada hoce i ulaze kod tebe u sobu direktno mogu da budu sa bebom itd. Mislim da je pravilo samo da sme da ti bude jedna osoba unutra ali da moze da ostane koliko hoce. Imas svoje kupatilo i wc. Nisam sigurna koliko tacno kosta mislim od 3/5 000dinara dnevno. Higijena nije losa. A pripreme ne treba da te brinu brijanje traje minut ipo u sobi za pripreme u kojoj si sama, klistir isto nije strasan jer si sama u toj sobi u kojoj je wc i sta god i kako god da izgleda odradices to sama sa sobom. Nadam se da me razumes!!!Ako imas neko pitanje slobodno pitaj dok mi je jos uvek sve sveze!Pozdrav
  2. buba je dodao/la post u temi Štucanje i povracanje   

    Moj Pavle ima 20 dana i imamo isti problem ali se stanje mnogo poboljsalo od kada sam prestala da dojim na vestacke bradavice i od kada sam pocela pravilno da ga drzim dok doji. Citala sam da je stucanje posledica bljuckanja odnosno javlja se kada se bebi vraca hrana nazad. Kao jedino resenje tome pronasla sam da bebi treba glavu staviti 30 stepeni u odnosu na telo i da bi trebalo da prestane. Ja probala i meni nije uspelo. Probaj!!!!Pozdrav
  3. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Meni je to za disanje jos uvek nezamislivo ali naravno da vam verujem!!!Za sada vezbam! Inace je "jedna pticica" rekla Jaci kako je nahvaliste na ovom forumu tako da je rekla da mora da se uloguje da procita!!!Pozdrav za Jacu!!!I naravno za vas devojke uzivajte sa svojim bebama, a ja jedva cekam da vam se pridruzim!
  4. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    E bila sam danas prvi put na vezbicama i sve u svemu mi se svidja. Za sada sam naucila tipove disanja, a sa tim i faze porodjaja. Verujem da ima jos mnogo toga.
    Ljubim vas sve i hvala na svemu!
  5. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Hvala!!!!
  6. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Sjajno!!!!Smatram sebe ni malo razmazenom i prakticnom tako da mislim da cu sve preziveti. Ali sam isto tako jako nervozna kada imam neki problem, a nemam koga da pitam kako da ga resim. Tako da mi je taj ljudski faktor najbitniji. Sve cu da trpim na bol sam posebno spremna samo da postoji neko ko ce me pogledati i reci da je sve ok i da ce proci, trpim. Bice potrebno samo da mi jednom neko pokaze kako da dojim, kako da se izmuzavam, kako sa bebom....Samo taj "nezivotinjski"odnos ako me razumete. Upravo iz tog razloga sam i izabrala gradsku bolnicu.
    Devojke, jeste li uzimale epidural, jeste li ga unapred ugovarale, da li vam je bilo lakse kada ste ga primile? Ja nesto jos uvek o tome nemam stav. Mislim da sam jaka da trpim ali lako mi je da pricam kada nemam pojma koji je to bol. Zene pricaju ovako i onako ali sve su one prosle na svoj nacin. Razmisljam da na prijemu pitam dezurnog lekara koliko sam otvorena, da li se bata lepo namestio, da li se spustio, i da mi onako iz svog iskustva kaze hoce li mi trebati epidural ili ne, da li mi je neophodan. I naravno da li je anesteziolog tu, jer sam cula da i to moze da se desi, da ga nema. Da li gresim?
    hvala
  7. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Na vezbice krecem tek od cetvrtka, pravo da ti kazem jedva cekam. Jeste bilo mi je cudno kada mi je zena rekla da to traje 3 sata ali verujem da zene to rade godinama i da znaju sta rade. Inace sam poznati streber tako da cu verovatno biti izuzetno redovna. Nervira me samo sto pocinje ruzno vreme, pa cu da sipcim po vetru i kisi ali ...
    Sve ovo zavisi od misljenja moje dr koja se konacno vraca sa go i sutra treba da mi kaze da li smem da idem ili ne. Moj decak je jako nisko, stavljam udarnu dozu utrogestana i pijem pertusisten jako dugo. Ako nista ici cu da slusam razgovore!
    Termin je oko 12.12. ako decko ne odluci ranije da nas upozna!
    Znaci tamo cu da cujem sve o BF.Super pa cu sama da odlucim jer vise hocu da poludim od drugarica koje, jedna me vuce da nikako ne idem u BF jer cu navodno biti nesposobna i o sebi da brinem, druga da obavezno idem u BF jer posto sam velika neznalica o svemu u vezi sa bebom tamo cu sve da naucim. Tako da ce ta klackalica da prevagne konacno.
    Ti mi dodjes ko draga saveta ispovedi ti se ja. Hvala ti do neba!!!!!
  8. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Pisi mi o tim psihofizickim pripremama na koje si isla. Ja bih trebalo da krenem ove nedelje. Volela bih da znam sta da ocekujem.
    Jel tebi to bila prva beba? Kakvo ti je iskustvo sa BF u gradskoj bolnici? Molim te mi napisi kada si morala da se odlucis da li zelis BF ili ne? Sta ti je sve trebalo za bebu dok si bila tamo? Kazu da se u toj bolnici BF razlikuje nego u drugim bolnicama, tj da beba nije bas non stop sa tobom. Jel to tacno? Jesi li zadovoljna tretmanom prema tebi i bebi u BF(jesu li ti objasnila sve sestre)ili si prepustena sama sebi?
    Jao koliko pitanja nisam normalna!!!!Izvini, ti kreni redom pa kada se umoris odustani necu ti zameriti!!!!Hvala
  9. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Joj draga upravu si!|Ako je tako dobro razmisljas.Verujem da ce biti sve ok ali previse je veliku ulog! Podrzavam te! Mada ima jos vremena mozda se to srculence smiri pa se druzimo u gradskoj. Meni je dr bila skoro 1.5 mesec na godisnjem pa jedva cekam sredu da me pregleda i obavezno da mi zakaze ultrazvuk. Jesi li ti bila na ekspertskom uz? To je meni bilo fantasticno iskustvo. Ako nisi objasnicu ti sta mi je sve rekla ta dr. Bila sam odusevljena. Samo neka beba bude ok. Pozdrav i pisemo se!
  10. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Ej LII,
    Bas smo brze!Odusevljena sam sto nam je termin tu negde!Jos kad bi znale kako da se prepoznamo!?Bilo bi sjajno! Vec si iz dosadasnjeg pisanija shvatila da i ja idem na to da mi muz prisustvuje porodjaju i da budem u BF. Ali, sobzirom da se poradjamo u decembru ko zna sta ce na kraju da bude. Prosle godine u to vreme je bila epidemija i bilo je zabranjeno i jedno i drugo. Zato se ja raspitujem jer zelim da ja dam sve od sebe kako bi se najbolje pripremila (sta da ponesem, kako da se ponasam, sta da ocekujem). Sve sam to saznala i odusevljena sam ali sam isto tako svesna da mogu da prezivim potpuni horor! Kako bude bice, nazad nema!
    Ja vodim trudnocu kod dr u dz! Ne poznajem licno nijednog dr iz bolnice ali iskreno da ti kazem uskoro treba da se nadjem sa jednom babicom. Ona je ujna kuma mog brata. Mislim G16 kombinacija ali zena je raspolozena da se nadje! Naravno da cu ja to da platim (da je castim sta god)jer sam sama mnogo mirnija kada znam da ce neko da se sigurno pojavi i u pola noci. One su bre sve na tim klinikama! Jednim udarcem mislim da cu pokusati da resim i problem porodjaja i posle deteta! Mozda gresim!
    Na vezbice krecem u cetvrtak 30.09. tako da cu ti pisati kako je. Imam i ja potrebu da vidim odeljenje jer mislim da ce mi biti mnogo prijatnije kada budem dosla na vec poznati teran. Cula sam da se jednom u tok u priprema (vezbica) ide i u obilazak odeljenja.
    Iskreno sam ljubomorna na tvoje iskustvo!!!
  11. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Caos zenske!
    Eto i sta sada!!!Bila sam prisutna kada je muz zvao prijemno odeljenje i rekli mu za mesec dana!!!To izgleda kako koja sestra se javi na telefon prica svoju pricu. Ma znas sta uradice ga tamo pred kraj i samo nek mi kazu da ne vazi! Od sledece nedelje idem tamo na vezbice za trudnice pa cu pitati i zenice koje to drze, nadam se da necu dobiti trecu vrstu informacije!
    Planiram, draga moja, gradsku bolnicu. Ovo mi je prva trudnoca. Mama mi je cesto lezala na ginekologiji kod njih, sestra prosle godine zbog nekih cista i mnoge drugarice su mi se tamo porodile. Sve su bukvalno prezadovoljne i onako od srca mi preporucuju!!!Meni je iskreno najbitniji taj ljudski faktor jer nisam mnogo zahtevna. Prezivecu nehigijenu, bolove, cimerke, zajednicko kupatilo.....Razmisljam kako to ne traje vecno 4 dana i odoh kuci. Samo mi je jedno bitno da imam nekoga ko hoce samo da mi kaze da je moja rana ok,da su mi grudi ok (ako nesto ne ide da mi pomogne), da bebu dobro dojim, da je bobro presvlacim. Verovatno mi je ovo bitno zato sto sam potpuna neznalica kada su u pitanju bebe i sve oko njih.
    Bila sam na pocetku svoje trudnoce zbog nekih bolova nocu u bolnici. Doktor Ljatifi me je primio tako da sam imala utisak da sam upravo bila na pregledu u nekoj privatnoj ambulanti. Objasnio meni sve, objasnio mom muzu napisao izvestaj prepisao terapiju. Samo pola sata prte toga u Frontu su mi rekli da nisam bas morala da dodjem sada kada je utakmica i da idem kuci i popijem bensedin. Sasvim slucajno sam tada srela jednu zenicu u cekaonici i rekla mi je da joj je to druga beba, a kada sam je pitala zasto bira i po drugi put GRadsku rekla mi je da je to bolnica u kojoj te jos uvek neko pogleda. E to mi je bitno! Sto se tice cimerke, verujem da ima raznih zena i ko zna koja ce meni da zapadne ali kako god mislim da ce mi biti lakse nego da sam sama, mislim da ce mi vreme brze prolaziti.Moja koleginica ne moze da zamisli nekog nepoznatog pored sebe nocu. Potpuno razumem ali nisam u toj prici.
    Raspisah se ja, a mogla bih jos u sta sigurno verujete!
    Termin mi je oko 12.12. ali mi je decko dosta nisko pa ce scenario da bude ko zna kakav. A tebi draga, hocemo li se upoznati tamo?Pozdrav
  12. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Da li neko ima iskustva sa vezbicama za trudnice u Gradskoj bolnici????
  13. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Draga nema potrebe!!!!
    Zvala sam telefonom prijemno odeljenje bolnice.Rekli su mi da rezultati smeju da budu stari do mesec dana, da priznaju rezultate iz bilo koje laboratorije (znaci i onih privatnih) i da se rezultati donosi direktno na prijem(nikakvi nacelnici i ostalo)Pozdrav i srecno
  14. buba je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Draga hvala do neba na ovim savetima!!!Mislim da ni sama nisi svesna koliko si mi pomogla!Na mnoga pitanja dobila sam odgovor!!!!Sad mogu polako i na tenane da cekam!
    Imala bih jos samo jedno< Negde sam procitala da ukoliko ti muz prisustvuje porodjaju treba da odradi one analize nos grlo i to, znam i gde ali sam cula da sa tim analizama mora da ode u bolnicu i da od sekretarice nacelnika ginekologije dobije neku potvrdu koju nosi na porodjaj!Da li je to tako?I koliko taj rezultat sme da bude star jer sam jedne devojke cula 2 nedelje, ti kazes mesec dana, a jedna zena koja radi u gradskoj <doduse ne na ginekologiji ali ih je navodno zvala>kaze nedelju dana!!! Hvala jos jednom!!!Buba
  15. buba je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    HVALA JELENA!
  16. buba je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    DRAGA KOLEGINICE JA SAM U 3MESECI TRUDNOĆE I TEK SAM OTVORILA BOLOVANJE TAKO DA ME TE MUKE TEK ČEKAJU I VIDEĆU KAKO ĆE SVE TO DA BUDE U MOM SLUČAJU. ALI HTEDOH TI REĆI DA SAM SRELA SKORO KOLEGINICU KOJA PREDAJE BIOLOGIJU U MOJOJ ŠKOLI (JA SAM UČITELJICA)KOJA JE U 7 MESECU I ZNAM DA JE OTPRILIKE OTIŠLA NA BOLOVANJE TAKO NEŠTO KAO TI!PITALA SAM JE ZA PRIMANJA REKLA MI JE DA JE KOD NJE TO KASNILO MESEC DANA, A ONDA JE POČELA DA DOBIJA REDOVNO I TO U PRVOM DELU MESECA 65%, A U DRUGOM 35%. JA ISKRENO MISLIM DA TO NIJE DO KOLE NEGO DO DRŽAVE I DA TO IDE PO SISTEMU KADA IMA PARA ISPLAĆUJU KADA NEMA ČEKA SE I TAKO. PA KAKO SE KOME ZALOMI!!!POZDRAV
  17. buba je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   


    NOVA SAM U SVEMU OVOME!!!sVESNA DA PONEKAD POSTAVLJAM "GLUPA" PITANJA ALI VI STE MI JEDINA NADA.
    DAKLE: DA LI PO ZAKONU POSTOJI NEKA RAZLIKA IZMEĐU TRUDNIČKOG BOLOVANJA I ODRŽAVANJA TRUDNOĆE?(NARAVNO MISLIM NA PARE!)HVALA!!!!!