Draga

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Draga

  1. Draga je dodao/la post u temi Grčevi kod beba   



    vjerujte mi....meni je ovo treca djete i ni sa jednim nisam imala te probleme sa grcevima. I niste me razumjeli, nisam rekla da ga ‚‚mazi i ljubi bilo ko,, ( to bar niko od nas nece dozvoliti:: nego da ne dozvolite guzvu oko bebe, previse posjetilaca odjednom. Ali to je ipak Vasa beba pa radite kako mislite da je bolje.
  2. Draga je dodao/la post u temi Grčevi kod beba   

    Moj Igor ima 3 mjeseca i 1 nedelju. Ova tri mjeseca prosla su kao tren, vesela,zdrava i dobra beba koja nije mamu i tatu namucila ni jednu noc ni jedan dan. Uredno spava i jede od prvog dana. Dojim ga i dohranjujem Humanom. Davala sam mu od 3 nedelje Espumisan kapi redovno bez obzira dali je imao grceve ili ne. Svaki obrok od 5 do 10 kapi, kako su dani prolazili i broj kapi smo povecavali. Sa dva meseca u toku dana nista a uvece pred spavanje pio je 25 kapi ( svaku vece ) i sada sa tri meseca nepije vise uopste, mislim da mu nisu potrebni, mada jos ih uvjek imamo pri ruci, za nedaj boze. Mislim da je od svega najbitnije da vi nebudete nervozni i u nekoj zurbi, to beba osjeti i onda i ona tako reaguje. Smireno polako oko bebe, zaboravite na sve druge probleme, ljubite je, mazite, pricajte joj, smjesite se i vidjecete da beba nece imati grceve ili ce ih imati samo malo. I ne dozvolite guzvu oko svoje beba, da ga gnjavi ko stigne. Bebi je drago u tom momentu ali posle kad tih osoba nema onda se pojavi plac. Sve to izaziva nervozu a tako pocnu i grcevi. Sretno drage mame !!!!!!!
  3. Draga je dodao/la post u temi Kada je vasoj bebi pocela da raste kosa   

    moj Igor je sada pravi momak sa vrlo lepom kosicom. Tako drage mame , nemoj da se brinete kad bebama opadne kosica.
  4. Draga je dodao/la post u temi Nosenje bebe na rukama   

    Drage mame OBAVEZNO nosite vasu bebicu....Ja imam dvoje velike djece i sad me dusa boli sto ih nisam vise nosila i mazila. Sad kad su veliki rjetko se kad stignemo maziti. Zato sve te greske sad ispravljam sa Igorom, jednim malim secerkom, dusica moja.
  5. Draga je dodao/la post u temi Na koga lice vasa deca?   


    moj bebac malo lici na mene malo na tatu. A tata bi voleo da lici samo na njega
  6. Draga je dodao/la post u temi Problemi sa stopalima kod beba   

    mislim da ni slucajno netreba gips. Moj bratic se rodio sa krivim stopalom i stavili su mu nogicu u gips. Na svakoj kontroli su produzavali nosenje gipsa i na kraju ga je nosio 5-6 mjeseci. Tad je brat samovoljno promjenio doktora i uspio koliko toliko da spasi sto se spasiti moglo.Posle toga je tek nastao haos, morala je operacija, zato sto se stopalo nije moglo razvijati od gipsa. Svo stopalo mu je puno oziljaka i ta nogica mu je ostala kraca od druge za 2-3 cm. Moj brat je drugu porodicu sa istim slucajem ,odveo kod tog novog doktora i njihova beba je izlijecena samo pomocu masaza ( kakve su masaze ne znam ) i danas je djecak bez problema a moj bratic iako ima 15 god.i dalje muke muci sa tom nogom.
  7. Draga je dodao/la post u temi Kada je vasoj bebi pocela da raste kosa   


    pocela je da nam raste nova kosica, toliko je gusta i ostra da Igor lici na malog jezica. . Hvala svima na odgovorima. :P
  8. Draga je dodao/la post u temi Kada je vasoj bebi pocela da raste kosa   

    ali mojoj bebi je opala kosica za 2-3 dana sa pola glave. Bas me zabrinulo, mislim da je to prebrzo.
  9. Draga je dodao/la post u temi Kada je vasoj bebi pocela da raste kosa   

    dali i u vase bebe opada kosa sa kojom je rodjena :unsure: