Lulica

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Lulica

  1. Lulica je dodao/la post u temi Dete mokri u snu   

    Imam problem sa sinom od 3,5 godine, koji u poslednjih 20-ak dana noću mokri u krevet. Pelene smo skinuli pre 6 meseci i od tada je možda 5-6 puta mokrio u krevet. Tražila sam na internetu informacije o tome, ali svuda piše da se problemom smatra tek kada to radi od pete godine. On je u poslednjih 20-ak dana imao problem sa grlom (što sam u nekim člancima videla da je navedeno kao jedan od razloga noćnog mokrenja, mada ja tu ne vidim nikakvu relaciju) i pio 5 dana antibiotike. Pre toga se sam budio i zvao nas da ga vodimo u toalet.

    Da li ste vi sa decom imale takve slučajeve? Da li da ovo smatram prolaznom fazom ili da idemo kod pedijatra, urologa...?

    Pozdrav!
  2. Lulica je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

    Cao svima! Evo da pocnem sa mojim problemom. Imali smo odnose oko 23. juna i radila sam Test na trudnoću u ponedeljak ujutru, 04. jula, gde je test linija bila veoma, veoma, veoma bleda, ali ipak je postojala. Tu ja zakljucim da sam u drugom stanju i zakazem pregled kod ginekologa koji će biti sledeće nedelje. Ipak, nije mi dala mira ta tako bleda linija pa sam uradila i jutros još jedan test. Kad ono - linije nema! Poludela sam. U međuvremenu su mi se pojavilili simptomi u vidu čestog mokrenja (na svakih pola sata), probadanje u stomaku, malaksalost, pojacan apetit. Imala sam već dve trudnoće i vrlo dobro znam sve o simptomima, testovima...i pretpostavljam da je možda i rano da osetim te sve simptome tako rano nakon samo 10-ak dana od rizicnog odnosa (pretpostavljam da je neka urinarna infekcija), ali me buni kako je mogao da bude pozitivan test u ponedeljak, ako nisam trudna. Ili jesam trudna, ali je suvise rano za testiranje, ali da je suvise rano onda onaj u ponedeljak ne bi bio pozitivan. Verovatno sam ovo sve napisala veoma konfuzno, ne zamerite. Pišem sa posla pa ne mogu da se skoncentrisem. U svako slučaju sledeće nedelje idem kod ginekologa i verovatno ću uraditi još neki test jer ne mogu da se smirim, mnogo mi je kombinacija u glavi i mogućih odgovora. Ako je neko imao ovakvu situaciju neka mi nešto napise.

    Unapred hvala i pozdrav svima!
  3. Lulica je dodao/la tema Zubi   

    Flurogal
    Da li deci dajete ovaj (FLUOROGAL, pogrešila sam u naslovu) ili neki drugi preparat na bazi fluora i šta mislite o tome?

    Čitajući na nekim drugim diskusijama vidim da su mišljenja veoma podeljena, kao uglavnom i oko bilo koje teme, pa ne znam šta da radim po tom pitanju. Preporuke su različite od zemlje do zemlje, od pedijatra do pedijatra.

    Puno pozdrava!


    • odgovora
    • pregleda
  4. Lulica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Mi već neko vreme sedimo na noši, privikavamo se, mada je on to već video u jaslicama i nije mu strano. Prihvata nošu, sedi na njoj, viče: "Ja piki", ali još uvek ništa ne radi.
    Kada obavi "posao" u pelene to nam i kaže, tako da mislim da smo blizu da počne to da obavlja i u nosi.


    [topic=]


  5. Lulica je dodao/la post u temi Kravlje mleko   

    Moj Luka ima 20 meseci i još uvek nismo počeli sa kravljim mlekom. Pedijatar nam je rekao da je najbolje da pije adaptirano, a ako baš moramo kravlje da to ne bude "kravica", već kratkotrajno mleko iz mekane kese. To isto nam je rekla i patronažna sestra, a moje mišljenje je da je uvođenje mleka detetu pre godine dana prerano, upravo iz razloga koja je jedna mamica gore navela i što je i meni perijatrica rekla.

    U principu kravlje mleko može uz sutlijaš, korn flejks i tome slično, jer je proces varenja mleka počinje već u ustima i ne opterećuje se stomak, a i količina je manja nego kada ga direktno pije iz flašice ili čaše.

    To što detetu kome se tako rano uvodi kravlje mleko trenutno ne smeta, ne znači da se neće odraziti kasnije, u vidu osetljivosti želuca, alergija i ostalih tegoba, upravo zbog gore navedenih mikrokrvarenja u crevima itd.

    Mi ćemo tako do treće godine, a za kasnije ću da razmislim, možda nastavimo adaptirano do četvrte godine. Ionako nije neki ljubitelj mleka, osnovni mu je jogurt.

    Pozdrav!