Juli79_bl

Član
 • Broj odgovora

  1
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici Juli79_bl

Načini kontaktiranja

 • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Juli79_bl

 1. Juli79_bl je dodao/la tema Zdravlje   

  Hematom u trudnoći
  Sada sam u 16. sedmici trudnoce , a u 10. sedmici sam imala naglo obilno krvarenje. Ispostavilo se da mi se tokom pocetka trudnoce stvorio hematom koji nije bio vidjen i u 10. sedmici trudnoce je pukao i tako doslo do krvarenja. Sa bebom je sve OK, razvija se normalno.

  Bila sam 5 dana u bolnici. U 12 sedmici sam imala jedan dan krvarenje, jer je dio hematoma ostao jos u meni i morao da izadje sto je normalno (jer je ostalo "stare" krvi u meni). Idem svake semice na kontrolu i evo vec skoro mjesec dana nemam nikakvih poteskoca, nikakva krvarenja. Djelic hematoma koji je ostao, osusio se, nestace sam od sebe - tako mi rece ginekolog.

  Moj problem je taj sto ja vec sam skoro 6 sedmica na bolovanji i doktor mi ne preporucuje da idem da radim, a seks pogotovo ne. Ne mogu da razumijem zasto, jer ja vec 4 sedmice nemam nikakvih poteskoca. Posao mi nije naporan, molim ga da mi ne daje bolovanje ali dzaba. Naravno nakon 6. sedmice mi se primanja umanjuju za 30%. Mnogo mojih drugarica je bilo u istoj situaciji, ali niko od njih nije bio vise od 3 sedmice na bolovanju.

  Da li je iko od vas imao slicno iskustvo i da li neko zna koliko traje dok se hematom sasvim povuce? Cudno mi je da sam vec 6 sedmica na bolovanju iako sve radim po kuci normalno i idem da setam. Imam jako dobrog ginekologa, ali se pitam da mozda odem kod drugoga i zamolim za drugo misljenje i diagnozu?

  Unaprijed zahvalna...
  • odgovora
  • pregleda