Mis_mali

Član
  • Broj odgovora

    23
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Mis_mali

  1. Mis_mali je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Hvala na detaljnim odgovorima. Bas to me je zanimalo. Ipak mi je malo lakse kad znam bar donekle sta me ceka
  2. Mis_mali je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Nema nikog da mi odgovori na moje nedoumice. Pa reko' da probam jos jednom.... PS: Vidi post iznad
  3. Mis_mali je dodao/la post u temi Kako ste saznale da ste trudne   

    Hvala. I ja se nadam
  4. Mis_mali je dodao/la post u temi Kako ste saznale da ste trudne   


    Usitnila prilicno. Al' kako stvari stoje, mozda cu i ranije da vidim moju bebanu. Imam malo plodove vode, pa od toga i zavisi kada ce biti porodjaj. U petak idem na kontrolu, tako da sam vec i spremna da to bude mozda i ovog vikenda
  5. Mis_mali je dodao/la post u temi Kako ste saznale da ste trudne   


    Zelim ti srecu i nadam se da ce to biti vrlo brzo.
  6. Mis_mali je dodao/la post u temi Kako ste saznale da ste trudne   

    Ja sam isla na folikulometriju i tacno znam kada sam imala ovulaciju, pa smo tada i pravili bebu. Negde otprilike nedelju dana posle toga, pocele su nenormalno jako da me bole grudi i svi brusevi su mi postali tesni. Deseti dan od ovulacije kupim ja test, kazu pouzdan i posle 7-10 dana - medjutim nista. Mnogo sam se razocarala, mada je u meni i dalje tinjala nada da ipak jesam trudna. Bol u grudima nije prestajao, a i stomak je poceo da me bolucka. Menstruacija je bila jos nekih 5-6 dana daleko, a nikad nisam ni imala slicne simptome pred menstruaciju.

    Sve u svemu, posle 5 dana ponovo uradim test i nekako ispade da ipak postoji ta majcinska intuicija.
  7. Mis_mali je dodao/la post u temi Kaladont   

    TIKVA
  8. Mis_mali je dodao/la post u temi Izlazak iz porodilista   


    A zar nije na pocetku bolje da pelena bude ispod pupka, dok se ne osusi pupcani patrljak?
  9. Mis_mali je dodao/la post u temi Da li ste vozile automobil u trudnoći?   

    Ja sam vozila sve do sad, ali mislim da vise necu. Prvo, sad u devetom mesecu postaje mi tesko da se saginjem da zakljucam Zeder. A drugo, i mnogo gore, toliko sam postala rasejana da sam sinoc zaboravila da zakljucam auto.

    Nocas u neko doba, naravno u sred onog prevrtanja i mucenja da zaspim, razmisljam ja i shvatim da ne mogu da se setim da li sam zakljucala ili ne. Al' nisam imala srca da budim muza da proverava. Doduse, mislim da bi me samo bledo pogledao i nastavio da spava Elem, jutros kad je krenuo na posao, proverio i ono stvarno nisam zakljucala. Nocas smo imali srece izgleda da se nista nije desilo, ali sam ipak odlucila da cu sad malo da dozvolim da me voze. Nije lose imati sofera. Bar dok smo trudne mozemo da uzivamo
  10. Mis_mali je dodao/la post u temi Izlazak iz porodilista   

    Hvala na uputstvima Ionako sam planirala pantalonice sa stopama.

    Sto se tice pelena, zanima me da li je potrebno da uzimam Pampers New Baby 1 ili moze i velicina 2 da prodje. Vidim da je mala razlika, jedinica je za 2-5kg, a dvojka za 3-6kg. Moja bebana ce imati oko 3kg, pa pretpostavljam da ce dvojka odgovarati.
  11. Mis_mali je dodao/la post u temi Izlazak iz porodilista   

    Posto cu se poroditi sada u novembru, zanima me da li je dovoljno da bebu za izlazak iz porodilista obucem samo u bodi i plisani (malo topliji) kompletic, uz hulahopkice ili je mozda potrebna i neka jaknica? Inace, iznecemo je u dunjici, a ako bude potrebno prekricemo je i cebencetom (prilicno toplim).
  12. Mis_mali je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Svasta sam nasla na forumu o carskom rezu, ali opet imam bezbroj pitanja. Tako je to valjda kada ti je prvi put

    Je l' moze neko da mi kaze kada mogu da se tusiram u bolnici posle carskog reza. Da li je krvarenje (lohije) jako od prvog dana? Kako se to regulise, s obzirom da prvi dan jos uvek stoji kateter, pa je samim tim onemoguceno koriscenje ulozaka. Da li ste mogli da drzite i podizete svoju bebu tih prvih dana? Da li rana jos uvek boli kad se izadje iz porodilista?

    Toliko od mene za pocetak. Znam da je sve individualno, ali bih volela bar malo da se uputim u to sta me ceka. Mislim da cu manje biti uznemirena zbog nepoznatog
  13. Mis_mali je dodao/la post u temi CR - Dr Dragiša Misović - Beograd   

    Hvala Bojana H. Bas si detaljno objasnila sve sto me je zanimalo. Samo me brine da me ne vrate, posto nemaju bas mnogo mesta. Al' pretpostavljam da to ne ide tako, ako je u pitanju zakazan carski rez.

    @NensiFancy - ne verujem da ce moja bebana da se okrene. Uglavila se lepo kako joj odgovara, a i nema bas mnogo mesta, posto nema dovoljno plodove vode. U svakom slucaju hvala na odgovoru.
  14. Mis_mali je dodao/la tema Porodilišta - vaša iskustva   

    CR - Dr Dragiša Misović - Beograd
    Sada sam u 33 nedelji i bebana mi je vec 2 meseca okrenuta karlicno. Uz to imam i smanjenu kolicinu plodove vode, tako da se verovano nece ni okrenuti. Juce mi je doktorka koja ce raditi porodjaj rekla da 99% idem na carski, naravno ukoliko se moja devojcica ne odluci ipak da se okrene u poslednjem trenutku .

    Zanima me da li je nekoj od vas radnjen carski rez u bolnici Dr Dragisa Misovic. Kakve su procedure tamo, koliko se ostaje posle, da li donose bebu u tih nekoliko dana i koliko cesto, da li moze i pod spinalnom/epiduralom ili samo u totalnoj.
    • odgovora
    • pregleda
  15. Mis_mali je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    A da li neko zna kome u Beogradu treba da podnesem zahtev za dobijanje razlike od 35% za trudnicko bolovanje preko mesec dana?
  16. Mis_mali je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Ja se slazem da je bebino zdravlje na prvom mestu. Ali nije dobro ni za bebu, a ni za mamu, kad se nabaci vise od 20kg. Svi se okreću samo estetskoj strani gojenja, ali lekari savetuju manje gojenje zbog zdravlja, a ne zbog izgleda.
  17. Mis_mali je dodao/la post u temi Upala bešike   

    Ja nemam upalu besike, ali mi je upravo juce pronađena bakterija streptococcus agalactiae (grupa u urinokulturi (18 nedelja trudnoće). Počela sam danas sa Pentrexylom i nadam se da ću uspeti da je sredim do porođaja. Čitala sam da može da izazove mnogo problema ukoliko se prenese na bebu na porođaju. Naravno, panika polako počinje da me hvata Da li je neko imao problema sa ovom bakterijom, a da je uspešno izneo trudnoću i rodio zdravu i bebu? Dobro bi mi došla podrška. Hvala unapred!
  18. Mis_mali je dodao/la post u temi Prednost trudnicama!!!   

    Ja ne čekam nešto mnogo u redovima, osim možda u prodavnici. Ali to mi ne pada teško. Teško mi je u autobusu, pogotovo sad dok su ove jezive vrućine. Užasno me noge bole. I sada, već u petom mesecu, prilično se vidi stomak. Nema šanse da neko pomisli da sam malo punija u stomaku, a ne trudna. Niko, ali niko da ustane! I samo okrenu glavu ka prozoru i prave se da nisu videli. Jedna jedina mlađa žena mi je ustala, pretpostavljam da je i sama majka, pa zna kako je nama "koleginicama".
  19. Mis_mali je dodao/la post u temi Utrogestan - Progesteron   

    Ja sam početkom maja kupila Utrogestan u državnoj apoteci (kod Politike) za nekih 500 din. Naravno, može i na recept, samo što ga ja nisam imala. A par nedelja ranije sam ga kupila u privatnoj apoteci "ispod žita" za preko 1000 din. Pljačka i sramota!
  20. Mis_mali je dodao/la post u temi Nosiljke za bebe   

    Hvala svima na odgovorima. Tako sam i mislila da uradim. Te nosiljke su bile korisne ranije, kada nisu ni postojala autosedišta. Sada su auto sedišta za uzrast do godinu dana dizajnirana tako da skoro izgledaju kao nosiljke.

    A imate li još koji savet oko kupovine? Npr. šta ste kupile, a kasnije shvatile da uopšte niste koristile. Kad dođeš zbunjen u prodavnicu, prodavačice uvale gomilu svega i svačega. Naravno, to im je posao. Zato bi mi dobro došli saveti iskusnih mama.
  21. Mis_mali je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   



    Nemoj da brineš mama Bojana. Ja sam se u prva tri meseca ugojila samo 1kg, a stomaka nigde. Tek u cetvrtom je poceo malo da raste. Bice to sve ok. I sama znaš da moraš da se opustiš i ne brineš.
  22. Mis_mali je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Ja ulazim u 18. nedelju. U prvom trimestru dobila sam samo 1kg, a od kad sam usla u 4. mesec (dakle za ukupno pet nedelja), ugojila sam se 5kg. Pored kilograma koje dobijam, nerviraju me i mnoge bivše trudnice, koje samo pricaju o tome kako je koja dobila 10-15kg tek od 7. meseca i kako u 9. mesecu dobijas po kg nedeljno i kako ću tek da se ugojim.... I majko moja, nekoliko njih koje znam, ugojile su se 30kg!?!
  23. Mis_mali je dodao/la post u temi Nosiljke za bebe   

    Pripremam se za kupovinu stvari za prvu bebu, pa me zanima jedna stvar za početak.

    U čemu ste izneli bebu iz porodilišta? Da li je neophodno kupiti nosiljku ili to može da bude auto-sedište za bebe, koje će mi posle i te kako trebati?