*sunshine*

Član
  • Broj odgovora

    293
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la *sunshine*


  1. Hvala ti na komplimentima, bas mi je lijepo citati, uzivam. :wub:

    P.S. Sada si nam navukla admine na vrat. :P :P

    Da, da, cak sam uspela i da promasim temu, ovo nije igra misljenja :D :D :D duboko se izvinjavam :)


  2. Sto ovde niko ne upucuje na temu za izjavu ljubavi?

    Salim se, sorry, sorry, ovo je bas divno citati <3 Meni su Borjana I Takilend (kao i vecini) jaaakooo slicne, retko mile i divne osobe, ne pamtim da sam nesto iole negativno procitala od njih 2. Blago ljudima oko vas :)


  3. dali neko zna koliko dugo BEBELAC sme da stoji kada se razmuti i dali se sme podgrevati ako se ohladi?

    Ne sme da se podgreva ni jedno adaptirano mleko! Meni je patronazna sestra rekla da spremljeno moze da stoji 30min na sobnoj temperaturi, a negde sam nasla da moze i do 1h (ne secam se gde sam nasla). Sve sto moje dete nije popilo za 30min sam bacala.


  4. Donekle se slazem sa Filipom da su kisobran kolica zakon, ali je isto jako bitno u cemu vozimo tek rodjenu bebu. Ja nisam moje dete stavljala u jaje do 3. meseca, a ni tad nije puno vremena provodio u njemu. Zato mi je bilo bitno da imam onu ravnu, veliku nosiljku, za koju svi kazu da je nepotrebna. Nismo je dugo koristili (malo vise od 2 meseca i prerastao je), ali sam mislila da je to najbolje za njegovu kicmu. Sad kazu da je to jaje najbolje, svejedno, ko kako misli, ali jako je bitno da tako male bebe budu u dobrom, cvrstom sedistu u svakom momentu, pa i u kolicima. A kad pocnu da sede, vec mogu da lete u kisobranu, pa jos od godine dana u onaj najobicniji, sto je Filipa stavljala, ma milina!

    Sad, nisam pametna koja kolica izabrati, ali ja bih gledala da ili da imaju ravnu nosiljku ili jaje koje se montira na kolica, zbog prvih meseci. Ako je vec jaje u pitanju, ono (bar nama) nije mnogo sluzilo za kolica, posebno kad je bebac poceo da sedi u smeru voznje. Mozda sto malac nije bas voleo da sei u tom jajetu..


  5. Mi vezemo pojasem i ne mrda nigde! Bas nigde! Ali to uspevam samo ja ( muski :D ) da vezem tako da se ne mrda. Mi imamo maxi cosi tobi i prezadovoljni smo. Ako sam dobro razumela, u pitanju je autosediste grupe 1, od 9kg, dakle vezuje se u smeru voznje. Mislim da je jako bitno da ne mrda, ovo nase ima te zatezace (tako ih ja zovem) kojim pritegnem na 2 mesta jos vise, kada zakacim pojas od auta (a pojas obavezno zakocim).


  6. Drage mame, treba mi savet:

    Mi smo sinoc imali jednu laznu uzbunu, toliko sam uspela da shvatim :)

    Uhvatile su me bolne kontrakcije i bolovi u krstima i imala sam osecaj da ce da ispadne beba iz mene, bas jak pritisak na karlicu i ona se sva kasnije uzvrtela i pojavljivale su van nekog reda naredna 3 sata, izbrojala sam ih 11, sto mu dodje na nekih 15 minuta, s tim sto su neke isle jedna za drugom u svega 5 minuta razlike, a neke su isle i na skoro pola sata, svaka je trajala najmanje 2minuta, posto nisu imale nikakav logican sled shvatila sam da su lazne, imala sam neki malo tamniji sekret, sad ga nema... Je li ima neko iskustva sa necim slicnim ovoliko pre termina?

    Danas je sve ok, bebica je sad opet nemirna, bila je mirna ceo dan i osim onih obicnih kontrakcija koje inace imam nista se ne desava, jedino me boli u krstima...

    Ja sam imala slicnu situaciju, cini mi se, mesec dana pred porodjaj. Ja sam bila u gradu kad mi se to desilo, bolela me je i prepona, a kad sam dosla kuci i legla bas tako kako si i ti opisala su me mucile kontrakcije jedno 2h, bez nekog reda. Nisam im merila duzinu, nisu bile bas jake, ali dovoljno bolne da me zabrinu. Jedino nisam imala nikakve promene sa sekretom. Meni dr rekao da nije nista (i nije bilo :) ), da se telo priprema za porodjaj, tako da mislim da nemas razlog za brigu :)


  7. Pa i ja mislim da je velik, do sad bi trebao da kontrolise to. Nisam jos nikog strucnog pitala, nisam htela da panicim, jer imamo lekara oko sebe, i niko mi nikad na to nije skrenuo paznju ( a posto su za sve ostalo znali, ocekivala bih i za ovo da nije ok)... Moracu uskoro do pedijatra. Hvala :)


  8. Hvala vam. Balavi puunooo jos od 3. meseca, ja sam uvek to vezivala za zubice, jer, sem tog balavljenja, nismo imali posebnih problema sa izbijanjem (sem cetvorki). Ali on ce uskoro 2 godine i jos balavi, nekad manje, nekad vise, ali bez portikle skoro da ne mozemo... Malo me i brine da li je to ok, pa zato pitam.


  9. Imam pitanje, pa molim za odgovor. Do kada je normalno da deca balave toliko da im je neophodna portikla? Lepo napisah deca, ne bebe :(


  10. Kako kad,ali definitivno bolje nego sa svekrvom.On me cak nekad iznenadi pozitivno ali ako je sa njom onda igraju za isti tim(citaj ne sme nista protiv nje jer sve uvek mora biti po njenom)... :rolleyes:

    kako mi je ovo poznato... :rolleyes:


  11. E, meni je i naš sveštenik rekao:"Nemoj da se brineš da budeš zla snajka, najbitnije ti je da ste ti i muž u dobrim odnosima, i da se čuvate međusobno i da čuvate vaš brak. Ako će on zbog toga da malo ili puno zahladi odnose sa familijom, šta te briga"

    A sta ako taj mm nece bas da zahladi odnose sa njima? Tj. nije ti bas uvek podrska? eeee, izgleda da sma opet promasila temu!

    A inace, svestenik je 200% u pravu!


  12. Aaa, nisam dobro procitala naslov :D i jos se pitam, otkud administratorke dozvolile 2 teme o svekrvama? :D

    Pa ajde da se upisem-super sam se slagala sa svekrom, dok on nije resio da vise nece da bude dobar sa mnom, jer sam ja zvanicna sa njegovom zenom, tj. mojom svekrvom. Od tada mi se ne javlja :huh:


  13. Ala bih ja ovde pisala... jaooo... samo da se opistim malo... zapravo, vise bi to bilo nesto sto se oseti u vazduhu, nego sto je bilo konkretnih okrsaja.... polako...


  14. Na samoj Adi nema, ali od usca Bojane do Velike plaze u Ulcinju ima oko 12km pescane plaze. Neki delovi od tih 12km su zakupljeni i napravljene tvz. 'urbane' plaze, a ostalo je netaknuto.

    Mm jedri na dasci i mi koristimo jedan deo plaze gde se nalazi jedan od surf & kite kulobova. To je 1km plaze, a na njoj bude nas 20ak sa decom.

    Privatni smestaj je jevtin, a jedino gde ima stalno vode u odnosu na ostatak Cg primorija jer svi imaju bunare.

    Za decu, sto kaze Baca, potpuni raj, a nikad nije vruce. U proseku, u sred jula je temperatura oko 28C.

    Ako te interesuje da vidis, posalji mi pp da ti posaljem link za moje albume.

    A zar nema stalno vetra na Adi? Pitam zbog klinaca, a posebno zbog beba. Mi zato nismo ni isli pre 2god. ni jedno m do Ade Bojane dok smo bili u CG, a uvek odemo bar jednom. Ili se ja ludacki bojim vetra u kombinaciji sa malom decom...


  15. joj...to znaci da mi je ona celu sobu preturila do sad cim je do regla stigala!

    e svakakvih svarcica se nagledala! :P:lol:

    e i ako je ko je tera da buta! :lol:

    ahaha :lol: :lol: :lol: zena zlo


  16. Jeko svekrva ti je pravi biser. :lol: I moja voli da mi brljka po stvarima, e to me vec izludjuje, ne znam samo sta trazi?

    Uuu, za ovo vrsljanje ima super fora. Negde sam procitala da je to svekrva radila jednoj snaji, a snajka, ne mogavsi vise da se bori sa time, pokupuje gomilu kondoma, lubrikanata, cuda svakakvih u vezi sexa i lepo ih poslaze po svim fiokama, pa ova ako vec hoce da nesto nadje, neka joj! :D Bas da vidim da li bi jos jednom otvorila fioku kad bi iz nje ispale plisane lisice, ahaha :D


  17. Jel neko ima iskustva sa vrticem Roda u Zemunu? Ovih dana planiram da zovem i odem tamo.

    Nas malac je isao nekoliko meseci u Rodu i mi smo bili prezadovoljni! Stvarno sve pohvale za njih. Na 1 vaspitacicu ide 6 beba, a 2 grupe su zajedno, i vaspitacice su stvarno bas posvecene. Ako zelis neku blizu informaciju, tu sam :)


  18. Na Cukarickoj padini. Zove se Fanatic kids. A u kom si ti kraju?

    I ja sam tu blizu! To je igraonica sto su u aksi delili ulaznice za nju, pred novu godinu, a mi nikako da odemo! znaci super je, extra! evo vec punih mesec dana planiramo tamo da odemo. A znas li da li vaze mozda te ulaznice za bespalatan ulaz iz akse? Mada je 150 din, ali svejedno :) Jao, bas si me obradovala ( a,iskreno, ponadala sam se da bas o toj i pricas, zato sma i pitala) :) i jos samo jedon pitanje, radi li ceo dan? :)


  19. E, narode, mi smo danas bili prvi put u novoj igraonici kod nas u kraju. Napokon! vec 10ak puta smo pokusavali do kad su otvorili, ali su uvek rodjendani zatvorenog tipa.

    Fenomenalna je! Ogroman prostor, predivno opremljena, veselo osoblje i odlicno obezbedjena za decu. Mom analiticnom oku, nadam se, nista nije promaklo. :blink:

    Ulaz je 150din. pa koliko ostanete.

    Pozivam sve koji hoce da se druze (posto vidim da ima ljudi sa svih strana Beograda!) da nam se pridruze nekad. ;)

    a gde je ta igraonica? koji deo grada?


  20. slazem se. lavanda itekako zna da umiri....samo da bude svetla lavanda...sa zelenom nam zidu je malo risky igrati se, ali najbolja je za deciju sobu.

    a jel lavanda spada u ljubicastu? :unsure: posto ljubicasta podstice na samoubistvo, ja htela da krecim dnevnu sobu tako, ali odustala. nije feng, ali ej ste energija boja...

    a secer, jesi luda skroz :D citam ove sve postove (doduse tek sam do decembra stigla :D) i pokidala sam se od smeha :D

    ali da se razumemo, i ja imam feng shui momenata po kuci


  21. Tako maloj bebi je skroz lako spremati, bar kako sam ja radila.

    Ja sam duuugooo, tj. jos uvek, najvise barila povrce i meso ili kuvala na pari, sto nije nikakav problem, i posle lepo sve umiksas (posto jede kupovne, verujem da ce pre hteti glatku kasu), bar znas sta je unutra. a ako nemas bas puno vremena, imas ono smrznuto povrce i gotov rucak ocas posla, mada sam ja tek sad (moj mali ima 21 mesec) pocela da koristim to povrce iz kese i to bas izuzetno.