Sanja1977

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Sanja1977

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Sanja1977

  1. Sanja1977 je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Drage forumasice,

    htela bih da podelim svoje iskustvo sa amniocintezom. Najcesce na forumima nalazim lose vesti, neprijatna iskustva (sto razumem, jer su ljudi zabrinuti, pa traze savete), pa sam htela da podelim i svoje pozitivno iskustvo....da bar malo napravimo ravnotezu u lepim i ruznim iskustvima i ohrabrimo ostale.

    Pre svega, postupak sam po sebi nije bolan, bukvalno jedan sekund traje ubod iglom i posle toga prakticno nema vise bola, ni neprijatnosti. Nakon toga treba da lezite kod kuce 2-3 dana i da se trudite da budete mirne. Ja nisam imala nikakve bolove ni nakon samog postupka, bas nikakav bol nisam osecala (pa mi je zbog toga bilo tesko i da mirujem, jer se dobro osecam). Moguce propratne reakcije su manje oticanje plodove vode (sto mi se desilo tokom noci, pa sam se bila uplasila da to ne krene bas mnogo da otice, srecom nije) i kontrakcije materice (sto sam osetila u 2 navrata, kao neki blagi grc, nista strasno). Sam postupak nije strasan, osim sto znate da je ozbiljan (invazivna metoda) i da donosi jako bitnu vest za zdravlje vase bebe.
    Ako imate srece da rezultate ne cekate dugo (sto je slucaj u privatnim ordinacijama), u roku od 24 sata cete znati rezultate. Budite pozitivne, jer vecina njih dobija dobre rezulate! Nazalost, zbog onog malog procenta da teoretski postoje genetske bolesti, bolje je da znate tacno kakva je situacija.
    Sto se mene tice, double test je mnogo tezi (psihicki) jer vam neko kaze da imate lose rezultate (ako su vrlo nepouzdani), pa ste nedeljama zabrinuti i cekate na presudu! Sledeci put planiram da preskocim double i da budem mirna, uradim amniocintezu i odmah imam pouzdanu informaciju.

    Pozdrav svima i budite pozitivne !