Bjanka

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Bjanka

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Bjanka

  1. Bjanka je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Ne mogu da ti daju epidural ako si otvorena vise od 5 prstiju i plus jos ako ti je pukao vodenjak. Ma samo da ti je pukao vodenjak ne bi ti dali, nema svrhe, ne deluje!!!
  2. Bjanka je dodao/la post u temi Sve o prevremenom porođaju   

    Ja sam se porodila cim sam usla u 37 nedelju, rodila sam sina. Imao je produzenu zuticu (bilirubinemuju) cak 3 meseca i hipertonus misica tj. sav je bio krut. Sve je to proslo i sada je super ima 16 meseci i nista mu ne fali. A sto se tice mojih prethodnica koje su pisale pogotovo ninuska.h pola giniprala ti apsolutno nista ne znaci. Bilo koja polovina nekog leka nema dejstvo ako se ne popije ceo. I ja sam isto imala rizicnu trudnocu, pila sam partusisten na svaka 4 sata, kazu da je on bolji lek, ali malo skuplji.
  3. Bjanka je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Vec sam pisala o ovome u drugoj temi. Ja sam se porodila u novembru 2008 i tada se epidural nije placao u Visegradskoj ali ga zato nisu ni davali, samo ako ste imali jaku vezu ili neki dogovor sa dr. par meseci pre porodjaja. Naravno uzasno je bolelo, NEOPISIVO. Zalim samo da napomenem buducim porodiljama, ne da ih uplasim, epiduralna anestezija ne moze da se planira, ako pukne vodenjak ili ako ste otvoreni vise od 4-5 cm ne mozete ga dobiti zato sto u tim slucajevima ne deluje!!!!!!! Tako da ne ocajavajte ako ne primite epidural, prezivecete i takav porodjaj i brzo cete ga zaboraviti
  4. Bjanka je dodao/la tema Porodilišta - vaša iskustva   

    Porodilište "Višegradska" - Beograd
    Ja sam se porodila u Visegradskoj. Pa znate valjda da ni u jednoj bolnici nisu bile dozvoljene posete zbog virusa H1N1, tako da to nema veze sa politikom bolnice u normalnim situacijama su svuda dozvoljene posete. Istina da Visegradska izgleda katastrofalno ali pre bi se tamo opet porodila nego u Frontu gde je baby frandly program i gde je osoblje jos neljubaznije nego u Visegradskoj.
    • odgovora
    • pregleda
  5. Bjanka je dodao/la post u temi Kućni ljubimci u trudnoći   

    Ja imam psa i ona je itekako osetla dok sam bila trudna da se tu nesto desava:) :) A kada nam se sin rodio....ona je postala toliko ljubomorna da je pocela da se trese, i jos uvek je ljubomorna, grize mu igracke, otima mu hranu iz ruke...... Malo je sve to pocelo da me nervira!!!
  6. Bjanka je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

    Eh...citam vase price o porodjaju i izgleda kao da vam je porodjaj bio pesma. Ja sam se porodila pre godinu i po dana, imam sina U principu od samog pocetka trudnoca mi je bila rizicna. Kada sam saznala da sam trudna imala sam malo krvarenje, primala progesteron, lezala kuci skoro 2 meseca, i onda kada sam usla u 4 mesec sve je kao bilo u redu da bi cim sam usla u 5 dobila braxton-hicks kontrakcije ( grcenje materice) i zavrsila u bolnici na tokolizi koja mi uopste nije pomogla. Lezala sam 6 dana u bolnici, slagala lekare da mi je bolje kako bi me pustili kuci zato sto ne trebas da budes naucnik da bi ukapirao da te lekove koje ti daju venski (partusisten ili ginipral) isto tako mozes da ih pijes kuci. Otpuste oni mene kuci uz opomenu da strogo moram da lezim posto imam preteci spontani pobacaj i da cu se najverovatnije ranije poroditi. I tako bi. Porodila sam se mesec dana ranije, pored silnog lezanja, ko zna sta bi bilo da nisam prelezala celu trudnocu!!!! Dosla sam u Visegradsku, cekam red da se porodim, slusam one zene kako URLAJU dok se poradjaju i pitam jednu devojku zbog cega se deru toliko, zar nisu dobile epidural, a ona mi odgovara da u Visegradskoj ne daju epidural!!!!! Ja samo sto se nisam slogirala!!! Nikako nisam zamisljala porodjaj bez epidurala!!!! Moje kontrakcije su bile nenormalno bolne, nisam mogla ni da sedim ni da lezim, jednostavno nije postojao polozaj u koji bi mogla da se smestim a da manje boli. Kada su me odveli u box za porodjaj posle samo 3 napona sam se porodila, ali ponavljam NENORMALNO SU BOLELE KONTRAKCIJE!!!!!!!!!!!!!!! Sada mozete da dobijete epidural u Visegradskoj ali se placa 20.000 din