Dabo

Član
  • Broj odgovora

    304
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Dabo

  1. Dabo je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja   

    Jao zene kada citam vase postove prosto pozelim da imam i ja problem sa viskom kilograma. Ja ni u jednoj od tri trudnoce nisam dobila vise od 3-4 kg (naravno poslije porodjaja u odnosu na pocetnu tezinu,prije trudnoce). Visoka sam 170 a teska 56kg i svako mi kaze da super izgledam i da nemam ni trunke salca , ali ja sam skroz nezadovoljna, cini mi se da sam premrsava i da mi hvali 8-10 kg. A jedem kao da imam pantljicaru ali nista se ne prima. Nalazi svi u redu, bila kod specijaliste i kaze nema sta jedi i uzivaj, svaka zena bi ti na tome pozavidjela, a ja ocajna ni ljekar me ne razumije
  2. Dabo je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   

    Mi smo sa 8 mjeseci dobili prve zubice a za 15 dana je niklo 6 komada. Kako je samo bio nervozan, jaooo... ali kada smo tih 6 zubica za kratko vreme prebrodili ostali ce nam biti "pesma"
  3. Dabo je dodao/la post u temi Postati roditelj posle 35.godine   

    Ja sam za roditeljstvo poslije 35.god. Prvo sam rodila sa 21, drugo 26, trece 36god. Nekako sam najvise uzivala u trecoj trudnoci i trecem djetetu. Prvo sam bila pod stresom ucenja "da li cu zavrsiti studije uspjesno i kako i kada itd..." , drugo dijete drugi problem "da li cu dobiti stalan posao"...naravno od toga nije bilo nista tada tek nakon nekoliko godina. A trece uzivancija, nema razmisljanja, nema nedoumica
  4. Dabo je dodao/la post u temi Sa koliko godina ste postali roditelj?   

    Super, pa mi nismo jedini (mislim na mene i mm). Mi smo prvo sa 21, drugo 26, trece sa 36
  5. Dabo je dodao/la post u temi Razlika u godinama između dece   

    Meni je izmedju svo troje djece razlika po 5 godina. Nista ne bi promijenila. Taman kako sam planirala i ne kajem se.
  6. Dabo je dodao/la post u temi Ekcem   

    Vec sam pisala da Mustela nije dala nikakav pozitivan efekat kod nas. Dok Avene Trixera emoliente balm je ekstra. Takodje neutralna krema. Vlazi kozu i sve izgleda mnogo bolje. Mada potpuno izljecenje od par mazanja ne ocekujte.
  7. Dabo je dodao/la post u temi Ekcem   

    Da li si ovo kupila i koristila (bas me interesuje)? Ja sam kupila sve od Mustele (emoliente-za kozu sklonu atopijskom dermatitisu): kupku, specijalnu vodu, balzam-kremu. Isve smo koristili u skladu sa uputstvima. I ni pomaka na bolje. Prva dva dana krenulo je super, ponadah se evo izlecismo se i nista, sve se povratilo

  8. Dabo je dodao/la post u temi Koje jednokratne pelene koristite?   

    Pampers su smanjili tako da cetvorku mogu jednomjesecne bebe da nose i nece im biti velika. Neprijatno mirisu i to kada se beba samo jedan put upiski. A zenske bebe uveliko od njih dobijaju infekciju, kako cujem zbog gela u njima. I posle svega ja ih koristim. Ludaca
  9. Dabo je dodao/la post u temi Ćilibarske ogrlice za zubiće   

    Kupila sam ogrlicu kada je moja beba napunila 3 mjeseca. Ocekivala sam cudo od te ogrlice. A dobila sam da pratim bebu non stop jer se ogrlica povuce unazad (ka ledjima) i gusi ga i zateze sa prednje strane na vrat. Zubica nigdje na vidiku (7,5 mjeseci). Beba je skroz isto raspolozena (niti place vise niti manje). Prije neki dan kada sam postavila bebu u auto sjediste, nekako se na milimetarski otvorio magnet i ustinuo mu kozu, on nije plakao i ja to slucajno vidim kada smo stigli u Budvu poslije nekih sat vremena. Otekla koza i pocrvenila oko magneta (cak se stvorila i mala ranica). Tako da sam setnju kroz Budvu zamijenila trazenjem apoteke da bi mu stavila obloge i jod sto prije da se ne inficira.
    Ovo je nase iskustvo sa oglicom
  10. Dabo je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    Niska temperatura (od 34.5 - 36 stepeni) moze biti urodjena. Bez panike niste jedini. Imam ja klinca nikada nije imao temperaturu preko 36 stepeni a uobicajena temperatura mu je 35.7. Kada prehladi temperatura mu pada usled znojenja do 34.5.stepeni.
    Radili smo sve pretrage i sve je ok. A vrlo cesto mi ljekari ne vjeruju kada im kazem. T.j. vjeruju samo oni koji su za ovo culi. Moja sestra ima isti (uslovno receno) problem od rodjenja, sada ima 30 godina i to joj nikada nije pricinjavalo smetnju.
    Urodjena hipotermija dakle postoji.
  11. Dabo je dodao/la post u temi Jačina bola u toku porođaja   

    Svaka vam cast kada dajete ovako niske ocene porodjajnim bolovima. Ja stvarno dajem ocjenu 10, ili u najboljem slucaju (da smanjim malo kriterijum) pa neka bude 9+.
    Prvi put je svakako najteze jer ne znas sta te ceka, a poslije si bar psihicki pripremljena na sve.
    I naravno, ma koliko me mrzile, ne podrzavam vristanje na porodjaju. Boli. Mora da boli. Pritrpite se par sati i zaboravite za cio zivot kada ugledate ono malo stvorenjce koje lici na vas ili vaseg voljenog.
  12. Dabo je dodao/la post u temi Bapske priče   

    Ovo sto si navela su simptomi zdravog djeteta od 3,5 mjeseca. Iskreno cula sam za smasen vratic. Kada mi je najstariji sin bio beba (sada ima 15 god), prehladi se, pa dobije bronhitis a zatim i upalu pluca, pa me neiskusna doktorica vrti kako njemu nije nista , a to sto ima temperaturu danima ona zanemaruje skroz, ili mi ne vjeruje uopste. Bake se ukljucile u dijagnosticiranje bolesti, i konstatovase "smasen vratic". Kazu odvedi ga kod neke babe, poznate da to uspjesno lijeci, masazom i nekim glupostima. Ja mlada mama 20 tek napunila, sta cu nego da ima vjerujem. Odvedem ga ja na taj tretman. Ocekujem cudo da se desi. Kad u noc, isti taj dan, muka, beba kolabrirala od temperature i iznemoglosti jer se bolest vec oduzila deset dana. Odvedemo ga ja i suprug u djecju bolnicu za nasu srecu dezurni doktor Adzovic (vidim iz PG si pa si vjerovatno cula za njega). Ubacise ga u neku kadicu , razletjele se sestre i doktor na sve strane, beba skoro da ne dise. Uklucise mu infuziju, u bolnici 10 dana i izlijecismo se , iskreno jedva. Doktor se krsti kako doktorka u domu zdravlja nije cula upalu oba plucna krila. No dobro desava se to njima vazno je da se na kraju sve dobro zavrsilo.
    A dijagnozu smasen vratic sam prekrizila kada su moja djeca u pitanju.
  13. Dabo je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Bez brige Dacca sve je mnogo strasnije u nasim glavama , nego sto je sam taj zahvat strasan. Zapravo nista ne boli, samo naprijed i bez brige,.. a vjerovatnoca da dr bilo sto "napravi" plodu sta ne bi trebalo je mala.
    Meni bi mnogo veci teret pricinjavalo razmisljanje 9 mjeseci da li ce sve biti ok, nego uraditi ovu analizu i uzivati u narednim mjesecima trudnoce.
  14. Dabo je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Super Jeco, to su fantasticne vesti.
    I hvala na odgovoru.
    Cestitam jos jednom
  15. Dabo je dodao/la post u temi Vaginalni sekret   

    Sasvim normalna stvar u trudnoci (jos poodmakloj). Nemas razloga za paniku
  16. Dabo je dodao/la post u temi Vaginalni sekret   

    Kako vrijeme leti. Bas ste porasli. Masala. Momak ipo
  17. Dabo je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    CESTITAM!!
  18. Dabo je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    je li od ebriotransfera ili od ciklusa (930)
    izvini sto te pitam jako mi je bitno
    i da li si imala neko krvarenje svetlo crvenkasti trag bolje reci
  19. Dabo je dodao/la post u temi Kravlje mleko   

    Zasto ste presli na NAN? Da li ste poceli sa kravljim mlekom vi (vidim da imate 7mj.), mi imamo 4 ipo mjeseca a dr.mi je rekla mozemo slobodno poceti sa navikavanjem na kravlje mleko. Sada smo teski 7,5kg.a to je valjda vaznije nego starost bebe. A i nije mi jasno neke majke daju pavlaku u povrcu bebama, prave poparu sa sirom i sl.a zar to nije dobijeno od kravljeg mlijeka. Uh, bas se ne snalazim dobro sa ishranom bebe,...da nemate neki koristan savjet
  20. Dabo je dodao/la post u temi Opadanje kose nakon porođaja   

    Nekako sam spokojnija kada citav vase postove o opadanju kose. Ja sam mislila da se ovo samo meni desava. Skoro ce cetiri mjeseca od porodjaja a poslednjih mjesec dana mi je pravi pakao od kose po kuci. Uzalud je jutarnje dugotrajno cesljanje, kada god stavim ruku u kosu izvucem saku kose. Kazu tolerantno je dnevno da vam opadne do 100 dlaka, meni opadne 700 stvarno sam ocajna. Istina je da imam izuzetno gustu kosu, ali stvarno mi je zao svake dlake koja opadne a mislim da vise nikada nece biti kao ranije. A sto se tice sisanja, nije upalilo vec dva puta sam je sisala za mjesec dana i od izuzetno duge kose dosla na neku varijantu do ramena i nista ona i dalje opada opada.... a jos nesto ovo mi je treci porodjaj sa prva dva nisam imala ovaj problem pa me sada ovo bas jako uplasilo. Doktorka me savjetovala da provjerim krvnu sliku sto sam i uradila i sve je ok, sto znaci "uzrok nepoznat" ili kvalifikovan kao "postporodjajno opadanje kose"
  21. Dabo je dodao/la post u temi CTG   

    Od 15-og dana prije termina isla sam svaki drugi a kadkad i svaki dan.
    Sto se mora nije tesko
  22. Dabo je dodao/la post u temi Mama bojanina prica   

    Ne mogu da vjerujem. Pa je li ovo moguce...Mama Bojana...
    Kako? Zasto?
    Uzas!
    Gusim se u suzama. Jadne bebice. Kako ce one bez majke.

    Mama Bojana pocivaj u miru.

    Iskreno saucesce njenoj porodici.


  23. Dabo je dodao/la post u temi Trudnice posle 35-te godine   

    Ako je doca rekao da je decak, onda kupi cokoladu, sigurno je, u toj sedmici se vidi i na ultrazvuku pol:) uzgred drago mi je sto vidim da se moja generacija aktivirala sa bebikonima
    Pozd. i srecno
  24. Dabo je dodao/la post u temi Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina   

    Prvo sam rodila sa 21,drugo 25, a trece u 36-oj
    Svi su mi podjednako dragi,pa moja su djeca, ali u trecem stvarno uzivam
  25. Dabo je dodao/la post u temi Doktori na porođaju   

    Posto je mnogo vise onih ljekara koje svi kritikujemo, ili samo ne volimo da hvalimo dobre i pozrtvovane (ne znam tacno, koja je od ove dvije varijante tacna), da ja pohvalim mog ljekara. Vodio je moju trudnocu od treceg mjeseca, kada sam se razocarana prebacila iz doma zdravlja (od tamosnjeg izabranog ljekara) u privatnu ordinaciju. Vecinu pregleda mi je zakazivao u vrijeme svog dezurstva u bolnici, da bi me postedio placanja u privatnoj ordinaciji. U devetom mjesecu mu nije bilo tesko da svaki dan dolazi u ambulantu da mi uradi ctg i uz, jer sam imala problema sa krvnom slikom. Na porodjaj me bukvalno "odvukao"bez bolova, (ja nisam mogla vjerovati da cu se poroditi za sat vremena, ali sam se prepustila strucnjaku). Bolovi i porodjaj su trajali dvadesetak minuta, ako ne i manje. Nije se odvajao od mene od ulaska u salu, obilazio me svaki dan kada je na posao a popodne zvao telefon da pita je li sve u redu i sve to dok nisam napustila porodiliste.
    Ovo se ne srece cesto.
    Hvala mu od srca!