Kika :)

Član
  • Broj odgovora

    8
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Kika :)


  1. Ni ja nisam nikom ništa platila, niti je ko šta tražio... samo mi je ona "fina dr.K..." na otpustu tutnula na isečku iz novina svoj br. mob. i rekla da se javim pa da obaviom detaljan pregled bebe... hahaha ja se nasmejala i pred njom bacila papirić u kantu... :lol:

    A što se tiče dr. na porođaju.... malo je zakasnio :) kad je ušao u salu iznenadio se i rekao " Već gotovo??? Bravo mama :lol: :lol: "

    Ja zaista nisam naišla ni na jedog/jednu lošu... nadam se da će i sledeći put biti tako :D

    I meni je doticna dr. Krnjic dala svoj br. mobilnog.Rekla je kako se bebi nije spustio jedan testis i da dodjem na pregled.Ja kao prvorotka sam mislila da je pregled u sklopu Betanije.Meni nije bilo mrsko i nazovem babicu i pitam je,ona mi kaze kako dr. Krnjic radi privatno i da odem u svoje savetovaliste na pregled,zasto bi placala.


  2. E pa ovako: Ja sam super prosla.22.10 sam otisla da lezim na patologiji zbog viska plodove vode,imala super cimerke. U nedelju,tacnije 24.10 ujutru u 05:15h su mi krenuli bolovi.Poslepodne su bili moji da me posete i doneli mi pitu od krompira,taman sam pojela jedno parce i legla da merim kontrakcije,uhvatio me i san...Kad meni puce vodenjak.Cimerke viknule sestru,odmah je dosla i konstatovala da je plodova voda zelene boje i hitno me odveli gore.Odmah su me stavili u salu-jer nije bilo mesta.Prikljucili me na indukciju.Oko nekig 20h me odveli u predporodjajnu salu-rascistila se guzva hehehehe.Babica je bila non-stop uz mene,i davala mi savete.Oko 23h je krenula moja beba napolje i prebacena sam ponovo u salu i u 23:14h je moj beban rodjen.Posto posteljica nije htela sama da izadje,morali su da me uspavaju-taman su me tad i usli,nisam nista osetila.Oko 00:40h su me odvezli u sobu i rekli da ih zovem ako nesto treba.Sestre su bile super(mada se nisam nadala da ce biti tako).Moj beban je rodjen sa 2700g i 48cm-bio je manja beba,ali je sve bilo u redu.Posle tri dana sam pustena kuci,jer sam bila anemicna.Sve u svemu jedno lepo iskustvo-sto se tice Betanije...A porodjaj manje-vise. Pozdrav :rolleyes:


  3. U 20. nedelji sam trudnoce,pre nedelju dana sam isla na vadjenje plodove vode,doktor mi je rekao da od sex-a nista dve nedelje...Sad jedva cekam da prodje jos ta jedna nedelja,pa kad ga u'vatimmm...Kazite mi samo,da li koristite kondome? Kako sam ostala u drugom stanju,mi ga nismo ni jednom koristili...Da li gresimo,mozda? :huh:


  4. Ja sam sve sto mi treba za prvih mesec,dva kupila u 7 i 8 mesecu.I bas sam uzivala u tim kupovinam.Jedva cekam drugo ,pa da ponovim.Nemoj nikako cekati 9.,jer ti onda verovatno nece vise biti ni do cega.Meni se na kraju beba spustila,pa zadnje 2,3 nedelje nisam mogla skoro ni da hodam.A ne daj Boze da mi je neko drugi kupovao stvari za mog prvog bebca :angry: Ja prosto ne razumem zene koje propuste tu radost pripreme za dolazak malog andjelcica pod izgovorom :"Ne valja se." I u stara vremena su zene celu trudnocu pripremele stvarcice-strikale,heklale,sile....a sto se onda sad nevalja? :angry:

    Najvise mi je zbog toga...HOCU JA DA BIRAM :D I da,to sto kazes,necu da propustim tu radost...Kupovacu svaki mesec pomalo...carapice-carapice,ali znam da sam ih ja odabrala...Hvala vam svima puno,taman da muzicu dokazem da ima jos neko ko kupuje ranije :D


  5. Znas sta, sve je to stvarno lepo, ali i ja sam mislila da cu se oglusiti o sve te ljude i kupovati sve vreme stvari za bebe. Ipak nisam. Prvo, nisam znala pol i bilo mi je glupo da kupujem tek tako. Drugo, oprala bih te stvari i sta, stajale bi tako bezveze i stalno bih ih gledala, mozda mi se posle ne bi ni svidjale, a ne daj boze da se nesto desi i nesto ne bude u redu, bilo bi mi tesko. Pogledam ja skoro svaki put u izlog, vidim sta mi se otprilike dopada i kazem: ''Kupicu to sledeci put''. I tako se savladam da ne kupim. Ali, sad sam vec u 27.nedelji i za koji dan cu ici da kupim ono najneophodnije, da mogu sve lepo da operem i opeglam, a ne dok se ja patim u bolnici,da mi kupuje muz, svekrva i ostali... Ne kazem ja, neka kupe oni ako zele, ali da bas nista ne kupim i sve prepustim nekom drugom da uzima po principu ''daj sta das'' - NEMA SANSE!!! Znas sta mozes? Da npr.svaki put kad ides kod dr. ili slucajno naidjes na nesto lepo kupis po jednu-dve stvarcice kao sto je neki sladak bodi, carapice, portiklica...nesto sto ce trebati, a da opet ne preteras... Jaaav,meni je vec vreme da pribavljam polako stvarcice:)))

    Pa da,i ja sam mislila tako neku sitnicu...Ne bi ni ja preterivala :D