andjelica

Član
  • Broj odgovora

    14
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici andjelica

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://lilypie.com/Second_Birthday_codemini.php
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice andjelica

  1. andjelica je dodao/la post u temi Apetit u trudnoći   

    Neki poseban apetit nemam , nisam imala ni u prvoj trudnoci. Jedem po malo i češće,ne mogu da trpim glad, dosta voća koje inače obožavam. Oba puta sam se ugojila oko 15 kila, nije puno ali dovoljno , ne znam ni kako bih trpela veću težinu...Uostalom trudim se da pojačam hranu koliko mogu zbog anemičnosti , što mi je nekad i naporno da razmišljam stalno šta ću i koliko da pojedem da bi bilo dovoljno, ma nadam se samo da beki ništa ne fali Oni uzimaju ja mislim koliko im je potrebno, nama šta ostane.
  2. andjelica je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Epa dobro, onda nije problem, i meni je bilo malo cudno kad sam cula.

  3. andjelica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Pozdrav trudnice, ja kad pomislim da bih mogla da se porodim 29-tog i meni je malo bezveze, mislim ipak slavi pravi rodjendan svake 4 godine, moj muz se sali da je to super, jer se ne bi puno istrosio na rodjendane , inace se u dokumentima vodi kao da je dete rodjeno 1. marta, tako sam cula.
  4. andjelica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Jao i mene, baš nezgodno, još me i neka me prehlada strefila , prolazi ali me baš namučila.
    Baš bih volela ranije malo da se porodim , kad pomislim da treba da prođe još mesec dana ... Juče su počela krsta da me bole strašno, ko prebijena sam išla, ponadala se bliži se porodjaj ali ko zna...
  5. andjelica je dodao/la post u temi Poslednji pregled pred porodjaj   

    Poslednje preglede u prvoj trudnoći sam radila u domu zdravlja gde sam i vodila trudnoću, išla na ctg, i tako to...Uoči termina doktorka rekla beba se smestila, otvorena oko 2 prsta i rekla mi je da u porodilište krenem kad počnu kontrakcije ili pukne vodenjak,ono što sam ranije učila na vežbicama. Pre toga sam bila u NF da otvorim karton početkom osmog meseca ujedno uradila ultrazvuk i tamo mi je neki dežurni doktor rekao dođi samo u terminu porodjaja..Pošto su u DZ rekli da ne idem dok ne krene porođaj , u porodilište stižem dva tri dana posle termina kada su počele kontrakcije. I tamo doktor neki pregleda to što sam prikupila od dokumenata, traži poslednji ultrazvuk, iznervira se što sam donela iz osmog meseca, kaže ta beba može sada da ima i pet kila. Očekivala sam da će mi tamo uraditi ultrazvuk ali nisu . Sve u svemu dobro je sve prošlo, ali eto nekako mi nije bilo baš prijatno u toj situaciji. Ipak osloniš se na to šta ti kažu i šta ti traže da uradiš ...Tako da ću sada malo više povesti računa , naći ću verovatno nekog doktora u porodilištu za koje se budem odlučila, čisto da budem sigurnija.
  6. andjelica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Hvala na savetu, nisam znala da to tako ide, odjednom. Dobro sam procenila, danas se i nije upiškila, češće sam joj nudila nošu , u početku se malo nećka, ali ipak obavi ako treba. I pohvalim je naravno. Ma navići će se već. Epa super, ne mogu da verujem da smo se onda već otarasili pelena.... Ovaj ceo paket nek čeka drugu bebu kad malo poraste Eto koliko nisam to ni planirala Uostalom imaćemo manji trošak.
  7. andjelica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Meni se dešavalo da moju držim bez pelene u toku dana i upiški se tako par puta u toku dana na primer , i ponovo joj stavim pelenu jer sam kapirala to je ionako svrha pelene. Sad čitajući komentare vidim da je normalno i ako se dete upiški , i tako treba izdržati par dana, da bi se odviknulo . To nisam znala. Inače noću joj ne stavljam već duže vreme, tek je ujutru stavljam na nošu i to obavi, kada joj se kaki kaže kak, bude čak i srećna kaže bravo, vidi mama ... sa tim nemamo problema, jedino to upiškavanje. Da li da joj skinem pelene ili da čekam da ona sama kaže kad će na nošu ? Još jedno pitanje , ako skinemo pelenu , da li ne bi trebalo više nikad da joj stavim? Inače mislim da je pravo vreme za odvikavanje, jer često kaže neću pelenu, i onda joj obučem gaćice.
  8. andjelica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Sejla 28.12.2011 (malo poranila, srećno!)
    Miva 1.1.2012.
    cazablanka 11.01.2012
    Vladana 14.01.2012.
    Ivanchica 18.01.2012
    mama Vanja 30.01.2012.
    Maki-D 01.02.2012.
    Ancili 04.02.2012.
    Malisa 26.02.2012
    Ivana84 27.02.2012
    Markova mama 28.02.2012
    danica:-) 29.02.2012
    andjelica 05.03.2012
    sweet baby 08.03.2012
    OljaNS 14.03.2012.
    Woman 14.03.2012.
    Milanka 14.03.2012.

    Pozdrav svima, eto da se upišem i ja! Brzo mi protiče ova trudnoća , imam malu ćerkicu pa se zanimam sa njom po ceo dan, ali sigurno će mi se poslednji mesec odužiti kao i prošli put , u iščekivanju...Jedva čekam da se družimo sa malim batom!


  9. andjelica je dodao/la post u temi Porodiliste "Narodni Front" - Beograd   

    Porađala se pre dve godine u Frontu i planiram uskoro opet tamo. Nisam imala nikakvu vezu i zadovoljna sam u principu, najbitnije je da sve prođe kako treba.
  10. andjelica je dodao/la post u temi Epiziotomija   

    Mene su malo secnuli ali mi je i grlić pukao tako da je bilo dosta ušivanja i jeste malo neprijatno ali mora da se izdrži Problem mi je bilo što mesec i ne znam koliko dana me je bolelo kada duze stojim na nogama, valjda i unutra dok se ne vrati sve na svoje mesto i dok nije zaraslo, stvarno ne znam, ali znam da me je to mnogo brinulo. Takodje sam imala problem sa tim koncima, nisu hteli sami da ispadnu...čekala sam čekala i na kraju otprilike posle mesec dana otišla do doma zdravlja i doktorka kad je videla kaže počeli su da urastaju i jako je bolelo kad ih je vadila, kaže da sam sačekala još malo još bi gore bilo i kaže kao da ne bi ona mnogo čačkala oko grlića da odem u bolnicu gde sam se porađala i da tamo vide šta će. Odem ja do N.fronta , doktorka neka dezurna kaže ne bi smelo tu ništa da se dira, konci se ne vade , sami ispadaju Tako da mi ništa nije bilo jasno u vezi tih konaca , jedino mi je bilo drago što me i ona nije pregledala jer sam se plašila da će opet biti bolno...Ne razumem zašto se dešava to urastanje , da li je neko imao slično iskustvo?
  11. andjelica je dodao/la post u temi Pentaxim ili redovna vakcinacija?   

    Primila je prvi put one drzavne i kajem se, prvo sto sam pomislila kad sam izasla iz doma zdravlja sledeci put pentaxim,imala je sutradan temperaturicu 37.5 crvenilo na ruci ali se povuklo, cula sam bila da neka deca imaju reakciju i na pantexim pa reko ajde mozda je sve to slicno, razmisljala i o toj materijalnoj strani ...ali sledeca dva puta kupujem sigurno pentaxim, ma necu da mucim dete bezveze...da je bodu vise nego sto moraju i da guta ono gorko, ma nema sanse, pomislila sam da ce joj se zgaditi i kasika i gutanje za ceo zivot...i jos dva puta to da prozivljama...strasno
  12. andjelica je dodao/la post u temi Siroki povoj - da ili ne?   

    Stavljala sam bebi prva dva meseca sirok povoj,cula sam da ukoliko nisu u redu kukovi stavlja se nesto posebno sto fiksira noge a da tu pelene ne pomazu puno... ...ultrazvuk smo radili sa tri meseca i sve je bilo u najboljem redu...