Munjina mama

Član
  • Broj odgovora

    16
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Munjina mama

  1. Munjina mama je dodao/la post u temi Kandida u stolici   

    Devojke, moje dete ima godinu ipo dana i pet meseci smo se borili sa kandidom u crevima. daktanol, nistatin, probiotici (svi moguci i domaci i strani) u enormnim kolicinama, ali svrab i ojed na guzi su i dalje bili kriminalni, e onda sam otisla kod homeopate (u tom momentu je guza izgledala kao da je sela na ringlu - zive rane) dr koja se bavi homeopatijom je konstatovala enormnu kolicinu kandide (sto je u vise navrata potvrdjeno koprokulturom) mi je dala jedan preparat koji je za kandidu i jos jedan koji je za opste stanje organizma (prvi je trebala da pije deset dana, a drugi mesec). dve tri nedelje se nije desavalo i ja sam ponovo pala u ocaj, jer sam sve prethodno isprobala i vise nisam imala ideju sta da radim dalje, medjutim pred kraj terapije (26-27 dana od pocetka uzimanja preparata) ojed se skroz povukao i kandide smo se resili na moje veliko zaprepascenje i nevericu!!!! zato devojke iskreno i svim srcem preporucujem ODMAH cim dobijete dijagnozu da dete ima kandidu (ne gubite vreme sa bilo cim drugim) nego zovite dr Natasu Ostojic (ordinacija joj je na banovom brdu u Beogradu, ima jako puno dece i mora da se zakaze 5-7 dana ranije, pa valjda to veliko interesovanje pokazuje i kvalitet rada) broj telefona je 065 556 5551, i da posto je moje dete prevremeno rodjeno, skoro godinu dana sam joj davala gvozdje (legofer i ferum lek) medjutim hemoglobin je sve vreme bio nizak, a posle homeopatskog preparata (tog za opste stanje organizma) je bogu fala regulisan. i da, pregled kod dr je 3000 din, a kontrola 2500 din. imajuci u vidu pare koje sam dala za sve lekove i probiotike njena cena je zanemarljiva!
  2. Munjina mama je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   


    naravno da je u toku samog porodjaja saradnja ginekologa i anesteziologa od presudnog znacaja, ginekolog na osnovu pregleda procenjuje koliko je zena otvorena, kako napreduje porodjaj i u kom momentu treba da pocne ,,montaza,, epidurala,

    ali pre nego sto pocne porodjaj i pre nego sto zena donese odluku da li ce se poradjati sa epiduralom ili ne, o svim indikacijama i kontraindikacijama, po meni, je bolje da se konsultuje sa anesteziologom, a ne sa ginekologom.

    ja da sam slusala mog ginekologa, mucila bih se u bolovima 12 sati, ovako sam srecom poslusala anesteziologa i odusevljena sam, svojim iskustvom.



  3. Munjina mama je dodao/la post u temi Vreme za novog bebca!   

    ovo je i moj slucaj! sve bih odmah sutra i trudnocu i bebu i dojenje! al ista mi je situacija po pitanju posla, to je bas grozno sto ne mozes da planiras porodicu kad i kako zelis, nego zavisis od gomile egzistencijalnih faktora! ja sam posle prvog porodiljskog ostala bez posla i sad mi je muka od pomisli da posle nove bebe, moze opet isto da mi se desi. sa dvoje dece, niko me zivi nece primiti u novu firmu, bez obzira na znanje i iskustvo! bas smo diskriminisane!
  4. Munjina mama je dodao/la post u temi Produzetak porodiljskog   

    duzina porodiljskog nije vezana za starost majke, nego za broj dece koju rodi. za trece dete, majka ima pravo na dve godine porodiljskog.
    za prvih dvoje po godinu dana.
    mislim, ali nisam sto posto sigurna, ako su prvo rodjena deca blizanci, porodiljsko traje godinu ipo dana

  5. Munjina mama je dodao/la post u temi Vaspitačice   

    moje dete od maja krece u www.decjisvet.com mislim da oni imaju vise objekata u beogradu i cini mi se i u centru. ja sam juce bila na razgovoru sa vlasnicom i sve mi deluje izuzetno korektrno, cena je samo onako... 240 eur od 7 do 18h ili 180 eur od 7 do 13h, grupe su uzrastne, decu do tri godine cuvaju pedijatriske sestre, a preko tri vaspitaci, imaju puno strucnih saradnika koji dolaze, logopedi, filolozi (engleski tri puta nedeljeno) pedijatar jednom nedeljno, vajar, nutricionista, psiholog, sve ulazi u cenu.
    volela bih i ja da cujem da li ima neko dete koje vec ide u neki od ovih vrtica?

  6. Munjina mama je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   

    O boze! Javljam ako prezivim
  7. Munjina mama je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   

    ma znas sta, ne bih se ja toliko obazirala na to smrkutanje i kasalj, al bre decu koju ja znam da su krenuli u vrtic jesenas, svi su zavrsili po bolnicama sa nekim teskim bolestinama. pa ne mogu da verujem da tako mora.
    ja nisam isla u obdaniste, cuvala me je baka i bilo mi je mnogo stresno da se naviknem na kolektiv kad sam krenula u skoli, zato bih htela da moje dete krene sa socijalizacijom ranije (imamo mi puno malih drugara, al ipak je drugacije druzenje u obdanistu) al kad cujem kakve me bolestine cekaju, vata me panika.
    zato nekako panicno i razmisljam o privatnim obdanistima, jer zamisljam da su tamo manje grupe i nadam se nekako bolja zdravstvena kontrola dece koja dolaze.
    mada mozda je to na nivou naucne fantastike, nemam pojma
    jel tvoje dete ide u obdaniste?
  8. Munjina mama je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   

    Izvinjenje jos jednom! ne znam kako sam uspela da posaljem ,,vrtic,, u ,,epiduralni deo,, stvarno sam amater, priznajem.
    hvala na savetima, cula sam za taj montesori program, bacicu pogled da li ima neki u blizini.
    1. dete hoda i govori (ne koristi bas aktivno nosu)
    2. cena 180 - 250 e mesecno - cvil
    A da li mislis da je imunoloski sistem kod dece 3+, bolje razvijen i da ce mozda proces privikavanja na kolektiv biti bezbolniji? moje dete ima dve i po godine i nikad do sad nije bila bolesna, tako da me nekako najvise hvata panika od tih bolestina, a ne znam da li mogu bilo kako da ih ublazim ili izbegnem?
  9. Munjina mama je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   

    Izvinjavam se ako sam svojim nesmotrenim postavljanjem teme na pogresno mesto izazvala neke probleme u funkcionisanju foruma! Jos uvek nisam bas vest korisnik istog, ali nadam se da to nije razlog za ljutnju ostalih clanova

    sto se vrtica tice, volela bih da moje dete krene od proleca, kako bi izbegli sve zimske bolestine, zato i mislim da bi jedino i mogla da je upisem u neki privatni, gde se nadam da su kriterijumi dosta fleksibilniji i nadam se da nece biti prepreke da podje vec sredinom aprila (u drzavnom obdanistu, mislim da nas ne bi ni primili)

    al posto nam je ovo prvi upis u obdaniste, rado bih cula i iskustva drugih majki, pogotovo na temu privatnih obdanista, dete ima dve i po godine
  10. Munjina mama je dodao/la tema Jaslice, vrtić   

    Privatna obdanista, preporuke, iskustva
    Devojke,
    da li neko moze da mi preporuci obdaniste na Dedinju, Senjaku ili Topciderskoj zvezdi.
    Zivimo blizu Milosevog konaka, za drzavno obdaniste, smo zakasnili, pa bih htela dete da upisem u neko privatno obdaniste...
    Ako neko ima iskustvo na ovoj lokaciji...
    • odgovora
    • pregleda
  11. Munjina mama je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   


    napone neces osetiti kao bol, vec kao pritisak na cmar, nista ne boli, videces! a nadam se da si se videla sa dr. Saskom Zivanovic? ako ti ona bude na porodjaju, opusti se i ponesi novine da ti ne bude dosadno! ma u stvari, caskacete sve vreme, pa ti ni nece biti dosadno, al bolno ti nece biti sigurno. Saska je stvarno za svaku preporuku! cula sam da hvale i nekog dr Slobodana Azlina, pa i ako ti on bude davao epidural, sigurno ce ti biti isto o.k. javi kako je bilo
  12. Munjina mama je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    ja toplo preporucujem epidural! Ne znam u kojoj bolnici planiras da se porodis, ali ako se odlucis za zemunsku, moje iskustvo sa dr. Saskom Zivanovic je ODLICNO!
    a bez epidurala, sestro slatka, ni ne ulazi u porodjajnu salu. imaces sasvim dovoljno muka i posle poredjaja, nema potreba da te jos i porodjaj boli, ako ne mora.
  13. Munjina mama je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Ja sam odusevljena epiduralnom anestezijom. Poradjala sam se u zemunskoj bolnici pre dve godine, tamo je trend kod ginekologa da forsiraju prirodni porodjaj (budalastina). Ja sam insistirala na epiduralu jos od momenta kad sam ostala u drugom stanju.
    Anesteziolog koji radi u zemunskoj je zena zmaj! Sve vreme je bila uz mene, topla, mila, draga osoba, koja je pratila porodjaj i dodavala anesteziju po potrebi.
    Ma ne bih se poradjala bez anestezije, nikad.
    Ne razumem primitivizam nasih zena, a boga mi ni ginekologa, koji ni ne treba da se mesaju u oblast koja pri tom i nije njihova. O epiduralu se treba konsultovati iskljucivo sa anesteziologom.

  14. Munjina mama je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Moja devojčita takodje ima dve godine i stalno pričamo na temu noše i šta se s njom radi, i sve teorijski zna, ali se samo jedan jedini put desilo da sama kaže, ,,oce una piski u nošu,, i od toga smo napravili čitavu žurku, žurili smo u wc, montirali nošu, skidali pelenu, cičali, vrištali i ludo se zabavljali i posle smo puno pričali o tom velikom poduhvatu, ali to se desilo samo jednom, pre neki dan, sad opet neće ni da čuje za nošu.
    ja je ne forsirram, jer smatram da je to kontraproduktivno, svako dete kad je samo spremno počne da sedi, da ustaje, da hoda, da govori, da koristi nošu. ni na šta ne treba siliti decu i biti nestrpljiv.
    mislim da je period skidanja pelena, kod svakog deteta individualan.
    a u te babske priče, piški u nošu od devet meseci, u to stvarno ne verujem, jer ne poznajem ni jedno dete da je tad već skinulo pelene
  15. Munjina mama je dodao/la post u temi Kućni ljubimci u trudnoći   

    Drage buduce mame,

    Svima toplo preporucujem da cim saznaju da su trudne, urade analizu na TORCH, to su cetiri najcesca uzrocnika spontanih pobacaja, a ta analiza u Srbiji uopste nije na listi pregleda koje treba uraditi u toku trudnoce.

    Mene je ocigledno sam Bog pogledao pa mi je trudnocu vodio dr. Sretenovic koji je jedan od retkih koji radi analize po standardima svestke zdravstvene organizacije i odmah mi je na pocetku trudnoce dijagnostikovana TOXOPLASMA GONDI, koja je kao sto rekoh jedan od najcescih uzrocnika spontanih pobacaja i to u poodmakloj trudnoci, a cak i ako ne dodje do spontanog, parazit napada bebu i posledice mogu da budu katastrofalne.

    Od pocetka trudnoce sam bila pod strogim lekarskim nadzorom i terapijom preporucenom od strane ginekologa u saradnji sa dr. Djurkovic Djakovic sa intituta za toxoplasmosu (Institut za humana istrazivanja pri veterinarskom fakultetu) terapija je imala za cilj da spreci parazita da prodre u plodovu vodu i napadne plod.

    Sreca pa je cela trudnoca, sem stalne briga, prosla bez posledica, po moje dete.
    Una - munja sad ima dve godine i nije bila ni prehladjena od kad se rodila.

    Predrasuda je da Toxoplasmu prenose macke. Macke jesu prenosnici, ali drugim domacim zivotinjama, tako da macke prenesu parazita kravama, svinjama, i mi unosom nedovoljno termicki obradjenog mesa, dobijemo toxoplasmu.
    Kao dokaz toj teoriji je i cinjenica da ja nikad nisam imala kucnog ljubimca, a ipak sam ,,srecni dobitnik,, toxoplasme.

    Planiram drugu trudnocu, tako da cu sada pre zaceca otici na institut da uradim analize i vidim sta mi dr Djurkovic Djakovic preporucuje.

    Zato buduce mame, toplo preporucujem, da budete sto bolje obavestene o trudnoci i svemu sto moze da vas zadesi u njoj (ne treba naravno dozvoliti da vam paranoja poremeti uzivanje u trudnoci, ali oprez nikad nije na odmet) a test na TORCH obavezno uradite, cim vam se zaplavi test na trudnocu