Alexxia

Član
  • Broj odgovora

    14
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Alexxia

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Alexxia

  1. Alexxia je dodao/la post u temi Tata na porođaju   

    Sigurna informacija za sve vas koje planiraju da se porode u Visegradskoj:
    Za prisustvo supruga potrebni su brisevi nosa i grla (cisti naravno) ne stariji od 10 dana, i treba da se plati 5000 dinara. Onda to treba da odobri nacelnik klinike (valjda...).
    Tako da, obavite sve na vreme da beba ne pozuri pa da ne stignete da zavrsite sve.
    Imaju dva boxa za porodjaj u prisustvu izabrane osobe. I zbog toga izmedju ostalog, treba sve zavrsiti na vreme.
    SRECNO!!!
  2. Alexxia je dodao/la post u temi Poslednji pregled pred porodjaj   

    Nadam se da si dobro i lako prosla... pisi nam kad dodjes sebi, kako je bilo.
  3. Alexxia je dodao/la post u temi Bebina težina   

    Ustvari, sam porodjaj zavisi najvise od obima glave bebe. Tezina nema toliko veze, ako je glava manja. Moj sin je imao obim glave 38cm, sto je za 5 cm vise od cerke koja je imala 33cm... zato je jedva izasao!
  4. Alexxia je dodao/la post u temi Bebina težina   

    Haha, ima i toga! Moj sin je ostao veliki, iako je dr pedijatar govorila da ce se do godinu dana izjednaciti sa svojom generacijom. Kad je napunio godinu rekla je: "auu, ovaj ti nece biti ispod dva metra kad poraste!"
    Tako da sada cerka ima 8 i po sin 6 i po i iste su visine, tezine i isti broj cipela nose pa me stalno pitaju da li su blizanci!!
  5. Alexxia je dodao/la post u temi Bebina težina   

    Lekari nikada ne mogu da vam kazu tacnu kilazu bebe. Ja nosim trecu bebu i po svim merama sitnija je za nedelju dana nego sto bi trebali po gestacijskim nedeljama. Moram da priznam da me to ni malo ne brine na protiv... A evo zasto: u drugoj trudnoci moj sin je bio uvek malkice veci nego sto bi trebalo. Pred porodjaj mi je moja doktorka reka ovako: " Beba je malo veca, negde oko 3kg 900gr, najvise. Ali ipak imaj u vidu da svaki UZ gresi plus/ minus 500gr" (!??) Malo sam bila u soku... porodjaj je bio prirodan, nije dugo trajao iako je bio indukovan (oko 3h ukupno) ali su kontrakcije i naponi bili duplo bolniji nego prvi put (cerka je rodjena sa 3kg 400gr)...zasto? Ispostavilo se da je sasvim u pravu bila moja doktorka... sin je imao 4kg i 350gr!!! Taman za oko 500gr razlike...
    Zato se sada radujem sitnijoj bebi!
  6. Alexxia je dodao/la post u temi Trudnice posle 35-te godine   

    Zavisi koliko imas godina. Sa svakom godinom vise rizik od daunovog i drugih sindroma se povecava. Double test nije dovoljan dokaz da je ne treba raditi jer je on samo statistika (ne dijagnostika) i tacnost se krece oko 60%. Ja nosim trece dete i nikada ne bih rizikovala kada su takve stvari u pitanju. Radila sam AC iako su mi svi drugi testovi bili ok, samo zbog godina (38). Ja sam misljenja da je treba uraditi posle 35-36 godine.
  7. Alexxia je dodao/la post u temi Lekovi u trudnoći   

    Moja doktorka kaze da je do 6 punih nedelja beba zasticena od skoro svega i da dotle lekovi tesko mogu da uniste plod. Ja sam to pitala kada sam u drugoj trudnoci cesto pila brufene na pocetku, nisam ni znala da sam trudna ( a i u ovoj sam isto tako pa je sve ok). Tako da nemoj unapred da brines, sacekaj da cujes sta ce reci doca. Ja ti zelim sve ok!
  8. Alexxia je dodao/la post u temi Emocije u trudnoći   

    Meni je ovo treca beba i uvek sam u svakoj trudnoci bila pozitivna pa i sada. Jedini moj problem je sto imam stalnu potrebu da vreme provodim uz partnera i da mi on posveti 101% svog slobodnog vremena, sto sam opet svesna da je nemoguce i (da budemo realni) nenormalno...
    Tako da ga cesto zbunjujem kada se uvredim ili me pogodi nesto, rasplacem se a on gleda i nije mu jasno zasto!?
    Hihihi.... znam da sve to prolazi, pa se ne brinem previse.
    Jedino sto nekada kada sam nervozna uhvatim sebe kako mrcvarim decu pa se odmah trgnem i odem na neku drugu stranu!
  9. Alexxia je dodao/la post u temi Trudnice posle 35-te godine   

    Uglavnom su misljenja lekara da bi svaka zena posle 35. godine trebalo da je uradi jer sa godinama raste i rizik od Daunovog i drugih sindroma. Ima zena koje zbog rizika ne zele da je urade, ali ja sam misljenja da je treba uraditi.
  10. Alexxia je dodao/la post u temi Trudnice posle 35-te godine   

    Pozdrav svima, evo ja imam punih 38. godina i ovo mi je treca trudnoca. Imam cerku od 8 i sina od 6 godina.
    Daco, nemas zasto da se brines, osim toga bitno je da budes pozitivna i opustena u trudnoci. Samo slusaj lekare (narocito ako imas svog doktora u koga imas poverenja) i sve ce biti ok.
    Ja sam radila amniocentezu, nije nista strasno niti mnogo bolno. Traje ne vise od 5 minuta (ukupno od ulaska do izlaska iz ordinacije). Rezutati su super i nosim devojcicu.
    Po meni najbitnije za svaku trunicu: biti pozitivna, truditi se da se hranis zdravo i da se sto vise kreces (ako je sve ok). I sto dalje od ljudi koji su zavidni, pakosni i zele da te iznerviraju, rastuze i uplase!
  11. Alexxia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam u 26. nedelji trece trudnoce i iako ne radim imam puno obaveza oko starije dece (8 i 6 godina) pa mi je vec sad pomalo tesko. A mozda su i godine u pitanju ...
    Nosim devojcicu koja je jedna zivahna beba vec sada.
    Ja ne pijem nista od preparata osim folne kiseline i od skoro feroglobina, jer mi je gvozdje pocelo da pada. Trudim se da se dobro hranim, sto ne uspevam bas redovno i uvek, ali doktorka kaze da je bebica kao zmaj!
    Pijem i metildopa za visok pritisak, koji je pod terapijom sasvim ok.

    ... i vec dobijam ponekad one napade da mi je dosta trudnoce i da bih da se sto pre porodim... a ima jos toooliikoo da se guraaa...
  12. Alexxia je dodao/la post u temi Šećer u trudnoći   

    Ja sam u 26. nedelji, danas sam radila OGTT a poslali su me zbog pozitivne glukoze u urinu. Inace, secer u krvi mi je od pocetka trudnoce bio izmedju 4.9 do 5.2 ... Test sam radila sa 100 gr glukoze i vadjenje u toku 3h. Rekli su mi iz laboratorije kada sam uzela rezultate da su uredu. Moze li mi neko reci koje su referentne vrednosti za ogtt sa 100gr? Bas bih volela sama da uporedim rezultate, a na papiru iz lab. nema referentnih vrednosti.
    Inace, ovo mi je treca beba, u drugoj trudnoci (pre 6 godina) isto sam imala pozitivnu glukozu u urinu pa me niko nije poslao na ogtt...??