supermiš

Član
  • Broj odgovora

    23
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici supermiš

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice supermiš

  1. supermiš je dodao/la post u temi Pidzamice :)   

    Cure, dobili smo pidžamicu od kume. To nam je prva, ali nije samo zbog toga posebna. Ima strašan natpis: "Ako mislite da sam ja dobar frajer, čekajte da vidite mog tatu". Mm se oduševio. Kaže, kao da je on birao.
  2. supermiš je dodao/la post u temi Bartolinijeva žlezda   


    Znam o čemu pričaš. Moja sestra je imala isti problem. Dva puta joj se žlezda zagnojila. Prvi put kada je imala 21 god. Sećam se da joj je sve bilo zabranjeno: vožn ja bicikom, nošenje tanga gaćica, korišćenje dnevnih uložaka... Drugi put joj je lekar rekao da je jedino rešenje odstranjivanje žlezde, jer će se stalno vraćati isti problem, ali da je suviše mlada i da mu je žao. Koliko sam upućena, u pitanju je žlezda koja obezbeđuje vlažnost vagine, pa ako je odtrane, moraće da koristi lubrikate. Sećam se da su bolovi bili nesnosni kad god je trebalo da piški. Jaukala je. Evo, sad već 4 god. nema problema. Naravno, eliminisala je od svojih navika sve što bi molo doprineti iritaciji. Smešno mi je što joj najviše nedostaju tanga gaćice, pošto ima pozamašnu kolekciju. Ne sme da nosi, a još uvek ih kupuje. Eto, možda ti nešto iz ovog opisanog iskustva pomogne.
  3. supermiš je dodao/la post u temi Kontracepcija   


    Molim te, Enav, opiši mi kako to izgleda, kakva je procedura, gde si to uradila i sta je sve potrebno od nalaza (za ugradnju spirale). Unapred hvala!
  4. supermiš je dodao/la post u temi ! SOS   


    Ja sam imala problem sa oslabljenim imunitetom i u trudnoći i posle porođaja. Po preporuci lekara, koristila sam IMMUNAL, oralni rastvor za jačanje imuniteta i u mom slučaju bio je delotvoran. Ovaj lek (zapravo suplement) je na biljnoj bazi (od biljke Ehinacea). Postoje i tablete, mislim da se baš tako zovu - Ehinacea. Nadam se da sam ti pomogla. Pozdrav!
  5. supermiš je dodao/la post u temi Kakav je osećaj postati majka?   


    Baš si lepo ovo rekla. Potpisujem!
  6. supermiš je dodao/la post u temi Voda za bebe   


    I ja sam osetila neki neprijatan miris par dana posle otvaranja, u pitanju je voda ROSA. Prijateljica koja je tehnolog po struci savetovala mi je da koristim onu u staklenoj ambalaži. U pitanju je navodno ambalaža - plastika.
  7. supermiš je dodao/la post u temi Težina i visina beba po mesecima   


    Mi smo imali istu težinu i dužinu kao vi kad smo se rodili. Sada sa devet meseci, teški smo 10kg i 100 gr, a dugački 78. Dr kaže da je to o.k. za uzrast, čak smo malo teži nego što treba. Meni moj dečak izgleda ni debelo, ni mršavo. Mami je savršen!
  8. supermiš je dodao/la post u temi Vaspitavanje beba od 6+ meseci   


    Hvala ti na odgovoru.
  9. supermiš je dodao/la post u temi Vaspitavanje beba od 6+ meseci   


    I mi imamo iti problem sa izbijanjem zubića. Zanima m,e koji gel koristiš?
  10. supermiš je dodao/la post u temi Vaspitavanje beba od 6+ meseci   


    Vidim da imaš neki problem sa dokazivanjem i zato ću biti direktna. Ovo nije škola, mi nismo đaci, ovde svako im pravo na svoje mišljenje. Možda sam malo gruba, ali poštujem te kao i ostale članice foruma. Ne želim da čitam takve stvari, već pozitivnu razmenu mišljenja i iskustava. Razmisli malo o tome.
  11. supermiš je dodao/la post u temi Nosiljke za bebe   


    Da li možda misliš na "kengur" nosiljku? Prema savetu pedijatra, posle trećeg meseca, ali isljučivo da beba bude okrenuta licem ka tvom. Mi smo prestali da je koristimo jer imamo preko 10 kg.
  12. supermiš je dodao/la post u temi Nadimci   

    Mm mi je još dok smo se zabavljali dodelio nadimak, da ne kažem novo ime, LJUBINKA (od "ljubavi" izvedenica). I tako, ostadoh ja Ljubinka. A uzvraćam najčešće sa LJUBIŠA, Matori kokac i sl. Inače se "mamamo i tatamo" otkad smo postali roditelji. To mi je baš simpatično.
  13. supermiš je dodao/la post u temi Novi Sad   


    Moj ginekolog je dr Boris Stojančić, ali ako ti smeta što je muško (nemoj se ljutiti, znam da ima žena kojima to smeta, pa zato kažem) dr Božana Stepanov je takođe super. Ja sam zadovoljna oboma. Dr Stojančić mi je vodio i trudnoću.

    Što se tiče lekara opšte prakse, moj lekar je bila Nadica Živančev, ali ne mogu je baš pohvaliti. Za ostale ne znam. Dr Živančev je malo čudna. Jedino što kod nje nikad nije gužva.

    Eto, nadam se da sam ti malo pomogla. Pozdrav!
  14. supermiš je dodao/la post u temi Pravopis   

    Slažem se, isto to sam i ja rekla, pa je to protumačeno kao "arogancija".
  15. supermiš je dodao/la post u temi Koji od kucnih poslova vam najteze pada?   

    Tačno je da pojedinih članica na forumu ima gotovo svugde, i da neke mame više pišu i komentarišu pitanja i odgovore, ali to je stvar ličnih afiniteta. Što se tiče vremena za net, sve je stvar organizacije, bar je to moje mišljenje. Ja uglavnom čitam, šta je aktuelno, o čemu se piše, komentariše... Retko kada nešto i napišem. Dakle, mame, samo pišite. Dragocena su svačija iskustva. Svako ko reakcije na svoje komentare shvata lično, nema šta da traži na forumu. E, da! Kuvanje! Najomraženiji posao!