micy

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la micy


  1. onosto sam ja ja procitala u literaturi je da je tu glavna caka upravo ta masaza! nigde nisam procitala da se koristi odredjena vrsta ulja,vec lubrikant,a poenta je upravo u tom,,rastezanju`` medjice,a ne sredstva kojim se maze.

    pitala sam patronaznu sestur koja mi vodi skolicu za trudnice,ona za to nije cula i smatra da to nema nekog efekta.to sve zavisi od tvoje koze i organizma.

    treba pokusati,mada sam cula da u nekim porodilistima ni ne cekaju vec te odmah secnu.

    Da,masaža kreće od 35.ned.I to ću da probam,samo da dodje ta 35.ned.Imam još 2ned da sačekam. :)

    poZzz


  2. sto se tice mazanja pre porodjaja zaista ne znam ali mislim da ne moze da skodi,a posle porodjaja naravno da moze jer ono i sluzi za zarastanje rana i ujedno je brani od infekcija..uostalom sve se to moze procitati na bocici kantarionovog ulja kupljenog u apoteci :rolleyes:

    Nama je tu info dala babica na vezbama za trudnice,ali ne znam koliko je delotvorno. Nju ne racunam,posto je njoj na porodjaju drugarica-babica sat vremena sirila medjicu da joj ne bi radili epiziotomiju.

    Kako god ja pocela sa mazanjem pa cu javiti rezultat za koji mesec :rolleyes:


  3. Cao svim mamama :rolleyes:

    Interesuje me da li je neka od vas mazala kantarionovo ulje od 7.mes trudnoce u predelu medjice?Cula sam da mazanje 3-4x dnevno moze lepo da razmeksa medjicu pa epiziotomija nije ni potrebna. :rolleyes:

    Kakva su vasa iskustva?