ceca 87

Član
 • Broj odgovora

  39
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici ceca 87

Načini kontaktiranja

 • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice ceca 87

 1. ceca 87 je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

  U prvoj trudnoći sam se ugojila 20kg, a sada u drugoj ni grama...jeste da sam tak ušla u 5.mj., ali me pomalo strah što nisam bar kg dobila...Možda zato što imam ćerku od godinu, pa sam aktivna cijeli dan.
 2. ceca 87 je dodao/la post u temi Krvna grupa   

  Da li ste i vi, djeca, negativni takođe? Vidim, ti jesi...A ostali?
 3. ceca 87 je dodao/la post u temi Krvna grupa   

  Uredu je kada majka radja djecu koja su negativna...I ako nema kompikacija sa antitijelima u toku trudnoće...Nisam neupućena, znam za Rogam, znam kada se prima, kada se kontrolišu antitijela...Ali dešava se da nekoj djeci moraju mijenjati krv poslije porodjaja, kada je majka negativna, a dijete pozitivno...Za to sam čula...E, sada, komšinici su oba djeteta pozitivna i ne smije da rađa više, tako mi je rekla, ali nije znala da objasni zašto, jednostavno su joj tako doktori rekli, a ona žena nije upamtila zbog čega tačno...zna da ima neke veze sa tim što antitijela ostaju u tijelu(njenom) tokom cijelog života i da beba može biti ugrožena ako zatrudni...Znači, mene zanima kada se to dešava, da li su majke koje su više rađale rađale djecu koja su negativna ili je nešto drugo u pitanju...Dakle, da li je moguće roditi više djece(ja bih da imam petoro, ako Bog da) ako majka rađa djecu koja su pozitivna?U kom slučaju nastaju kompikacije? Da li samo ako se redovno ne kontroliše ili...Dakle, sve majke koje ja znam, a negativne su imaju ili jeno ili dvoje djece ili su im djeca negativna, pa nemam koga iskusnog da pitam...
 4. ceca 87 je dodao/la post u temi Krvna grupa   

  Ovako, mene su isprepadale neke komsinice kako ni slucajno ne smijem imati vise od 2djece, kao najvise 3,jer sam negativna!E sada, ja sam B-, mm B+, cerka je O- tako da nisam primala Rogam poslije porodjaja. Sada sam trudna, ušla u 5m mj.Komtrolisala sam antitijela i sve je bilo ok! E sada, moze se desiti da mi i ova beba bude negativna, ali ako bude pozitivna...Da li je dovoljno samo da redovno kontrolišem? Uh, u ovoj trudnoci sam osjetljiva jako...A želim još djece i jako bi bila razočarana kada ne bi smjela više da rađam...Da li ima neka mama koja je rodila vise djece, a da je negativna? Ili neka vaša komšinica, sestra...?Upomoć!!!
 5. ceca 87 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  Jao ta pospanost! Prvi znak trudnoće, u mom slučaju! I pad energije, bezvoljnost, ništa mi se ne radi, samo bih leškarila, sve mi teško...tako su protekla prva 3 mjeseca.Mada, za leškarenje baš i nisam imala vremena, ali...Srećno, radi test pa javi!
 6. ceca 87 je dodao/la post u temi Deciji strahovi   

  Moja beba se jako plasi kucnih uredjaja, usisivaca, fena...gleda i mrsti se, place. Pokusavala sam da joj pokazem iskljucen uredjaj, da se igramo...ali opet isto kada ukljucim. Interesuje me da li da ukljucujem kada je prisutna, pa polako,da se privikne ili da jednostavno ne koristim uredjaj kada je ona u prostoriji? Muž mi radi skoro cijeli dan, pa moram često sa njom da obavljam sve poslove po kući.Da li je neko imao slično iskustvo?Da li je riječ o običnom strahu od buke ili je u pitanju nešto više, ne daj Bože?
 7. ceca 87 je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   

  Kod nas kao vrijeme, nekad sunce i toplina, nekad gromovi!
 8. ceca 87 je dodao/la post u temi Da li vam se beba uselila u krevet?   

  Mi svi spavamo zajedno, mm, beba, ja i druga u pupi. Isto tako, zagrlimo se sa bebom, a noge ispod nje sastavimo. Ali zato po danu kada ona spava mi legnemo poslije ručka u dnevni ili uveče dok gledamo tv...eto čisto da se posvetimo malo jedno drugom, promazimo, pročeškamo!A kada svi zajedno pajamo baš nam je fino. Sada razmišljam kako ću kada se rodi 2. beba kupiti neku dječiju fotelju na izvlačenje i staviti je pored bračnog kreveta da uživamo svi zajedno. Možda neke mame misle da bebama treba samostalnost, ali ja mislim da im treba ljubav i da najljepše spavaju kada su blizu mame i tate, ne plaše se ničega, nije problem ako se probude noću...A kada malo porastu onda ćemo oboje u dječiju sobu, neće im biti problem jer će biti zajedno. I menije tako lakše, a i bebe se osjećaju sogurnije i zaštićenije. Recimo sada, moja ćerka se probudi noću, a ja joj samo dam ruku i ona nastavi da spava...Onda, ako je beba prehlađena, ima zapušen nosić, temperaturu, lakše je pratiti ako spavate zajedno i brže ćete reagovati i pomoći bebi!
 9. ceca 87 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  Čestitamooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 10. ceca 87 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

  Jao sad se sjetih kako je mojoj komsinici rekao doktor: "Gospođo, ni u jenoj nije dijete ostalo, pa neće ni u tebi", ahaha...Tako, što neko reče, sve se moramo poroditi!Srećno svima koje to moraju uskoro! Ja imam još dosta vremena da se pripremim!
 11. ceca 87 je dodao/la post u temi Grudi u trudnoći   

  I ja koristim sportske! Sa korpama nikako!A tako su nabujale da je to strašno! Mene nerviraju! Jedino je moj muž oduševljen, he he.
 12. ceca 87 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

  Opa, i na javi i u snu! Opasnica!!!
 13. ceca 87 je dodao/la post u temi Kontracepcija   

  Joj, ja ne bih mogla da živim sa saznanjem da imam spiralu, tj nešto tamo dole, vještačko u mom tijelu, uh...A da pijem pilule neću. Naročito poslije vijesti da su od njih umrle 2 djevojke u Hrvatskoj, neka, hvala. Za sada pravimo bebe, a kasnije samo "prirodna kontracepcija" i izbjegavanje plodnih dana ili kondomi.I, naravno, ako nekada i neplanirano zatrudnim, to je naša beba i rodiću je.Možda nisam moderna, ali moj osjećaj mi kaže da je najbolje da radim tako.
 14. ceca 87 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

  To što ti sanjaš ja ti želim na javi!!!Vjerovatno nisi aktivna zbog trudnoće i normalno je tako nešto da ti nedostaje! Ako ne može baš to onda neko maženje nije na odmet, da malo skreneš misli.Ja sam imala isti problemčić poslije porođaja. Nisam mogla da dočekam...hi hi, baš sam odvratna.Ali, stvarmo sam izbjegavala maximalno u trudnoći, nekako mi nije bilo do toga, pa poslije porođaja nastalo ludilo, ali sam ipak sačekala da sve to lijepo zaraste(2mjeseca), jer sam imala dosta konaca, pa da nešto ne zeznemo.
 15. ceca 87 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

  Draga, opusti se i naspavaj! Treba ti snaga!A i kada dobiješ bebicu budiće te svako 2 h da ručki, pa se pripremi...Svi smo mi došli na ovaj svijet na isti način! Samo hrabro!Ja sam se smijala drugarici koja se istina brzo porodila kada je opisivala porođaj kao u onoj reklami: Uđeš-izađeš i gotovo! Možda će i tebi upravo tako biti!A i meni se sada čini da je isto tako prošlo, mada nije prošla ni godina kako sam se porodila.A ako se nerviras grče ti se mišići, a to nije dobro,trebaš da budeš opuštena da se lijepo otvoriš za porođaj! Zato, popij kamilicu, istuširaj se(poželjno je tuširanje pred spavanje, jer opušta) i u krevet!I srećno, možeš ti to!