Sany

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Sany

  • Rođendan 07/20/79

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice Sany

  1. Sany je dodao/la post u temi ESERIHIJA KOLI   

    Da, poceli smo sa antibiotikom odnosno popila je jednu dozu od 3ml a urin sam joj uhvatila nekih 5h posle toga. I ne, nije mi rekla da sacekam pet dana vec samo da moramo zavrsiti terapiju deset dana i ponoviti nalaze. Nije mi rekla verovatno jer nije moj pedijatar, upali smo kod nje jer je moja na bolovanju bas od tog dana bila, baksuz! To sto kazes spolja nije mi rekla, al' sad povezujem pitala me je jesam li prala dete pre urinokulture! Al' naravno nije mi ni to rekla! Uzas

  2. Sany je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   


    Ja ovako nesto slicno radim, samo sto meni nisu rekli da ta mokra pelena ne sme preko usiju
    Za vikend je bila katastrofa; posto ima eserihiju koju smo utvrdili tek nakon vikenda; dobila je visoku temperaturu. Ustvari probudila se sa laganom drhtavicom, ja izmerim 37.4 a ona pocne sve jace da se trese, koci, pocnu usnice da joj modre, raspremim je - modri celo telo, odmah u hitnu! Temperatura skoro 39 i nakon deset minuta njihovog hladjenja alkoholom, mokrim hladnim oblogama (u medjuvremenu dva cepica iskaki i daju joj sirup) temperatura dostigne 40 Stave joj i treci cepic i pocne da spada. I sve ovo se izdesava u roku od 15 min, od budjenja do T 40, sreca sto mi je dom zdravlja ispred nosa.
    I tu zakljucim da hladjenje ne obara temperaturu, alkohol i hladna voda su sok za organizam, samo teraju da se organizam jos vise zagreva.
    E od tada ja kombinujem neke svoje metode. Sutradan joj se nakon tri minuta merenja pokaze 39.4 i verovatno je bila i veca al' nisam smela cekati. Eferalgan cepic u guzu, drzala sam je mozda minut-dva samo da ga ne izbaci i ujedno natopila alkoholom vatu i gurnula joj pod pazuh (vise ih straha, samo da ucinim jos nesto jer mi nije pri ruci bila topla voda a sama kuci). Odmah pod tus, temperatura niza stepen-dva nego za kupanje i to petnaestak minuta kvasenja, u lavorce mlaka voda i pelena koju sam kvasila i drzala joj na glavi dok sam merila temperaturu. Par puta sam to ponavljala i svaki put je temperatura padala za otprilike 5 stepeni. Inace noge su joj bile ledene pa sam ih masirala i obula joj carapice, a posle tusiranje samo je ogrtala peskiricem po grudima i nogicama.
    Grozno, ne ponovilo se vise, skratilo mi je pola zivota, ta dva dana pod temperaturom isla sam kao zombi po kuci.
  3. Sany je dodao/la post u temi ESERIHIJA KOLI   

    Nista ja od ovoga ne iskoristi. Obisla sam sve zive apoteke i pedijatre, niko brusnicu ne preporucuje pre godinu minimum i tek sa godinu i po. A caj (onaj nemacki) tek od tri godine. Strah me sad ista da joj dam. Kazu samo sto vise tecnosti, supica da to izbaci mokrenjem.
    E sad cula sam bakterija ne podnosi kiselu sredinu, da joj uvedem visnju. Bila je mala kad je bila sezona, a posle nisam htela da joj uzimam zaledjene. Neznam, mozda bi i to pomoglo. Citruse ipak ne sme pre godinu dana.
    U svakom slucaju nalaz je pokazao samo 10.000 eserihije i to i nije toliko strasno, kaze pedijatar minimalno. Antibiotik ipak ostaje deset dana pa opet kontrola urina. Curica mi je super trenutno, vesela, raspolozena (antibiotik deluje) jedino me strah za dalje da se ne vrati eserihija.
  4. Sany je dodao/la post u temi ESERIHIJA KOLI   

    Idem odmah da ih vadim!!! Imam neke dve dinje u frizideru, jupiii

  5. Sany je dodao/la post u temi ESERIHIJA KOLI   


    Pile, a je l' mogu ja te dinjine semenke da sacuvam, je l' ok tako sasusene da potopim? Posto uskoro necu naci svezu da kupim. A to za vlazne moracu i ja isto tako da ih skroz izbacim i da je perem svaki put pre povijanja.
  6. Sany je dodao/la post u temi Voda za bebe   

    I moja curica je na vrucinama pila i do 200ml. A evo zadnjih dana jako slabo, neznam da l' popije i 50ml. Nekad cak i manje. Ja se sve nadam da je vecina stvari kod beba individualna u svakom slucaju cesto je nudim.
  7. Sany je dodao/la post u temi Avatar   

    Test, test
  8. Sany je dodao/la post u temi ESERIHIJA KOLI   

    Hvala Ana

  9. Sany je dodao/la post u temi ESERIHIJA KOLI   

    Pa nisam nigde citala da se to uvodi u prvoj godini pa zbog toga. A znas kako ne idu jagode i sta jos pre prve pa sam ja nekako tu povezala i brusnicu. A i vidim da u postovima majke pominju da se bebi smeju davati neke kapi al' se ne pominje uzrast. Nasla sam veceras na nekom forumu da tih kapi ima samo u Hrvatskoj.
    Sutra cu da je uzmem, hvala. Ne znam samo da li cu uspeti naci svezu pa da joj spremim i kasicu, a caj cu uzeti u svakom slucaju.

  10. Sany je dodao/la post u temi ESERIHIJA KOLI   


    Sad citam vase postove i nije mi jasno odakle je moja mala zakacila. Sve je pocelo sa crvenim grlom i kasljanjem, mozda zbog pada imuniteta. Urin je pokazao povecanu sedimentaciju i dr odmah dala antibiotik jer kaze organizam ne moze da se izbori. I nas isto uhvati vikend i odnesemo privatno urinokulturu, veceras stigao rezultat - eserihija. A inace za vikend temperatura jednom bila i 40 Dr nam radi tek sutra popodne i mene vec hvata panika. Mala mi ima nepunih deset meseci. Uvek pazim sto se tice brisanja i pranja, brisem je vlaznim samo kad piski, a kad kaki obavezno je perem. Nije mi jasno nista. Suprug podigao rezultate i otisao na posao pa neznam ni koji je broj eserihije.
    Je l' zna neko od kada bebi sme da se daje brusnica, mislila sam da joj odmah sutra uvedem? Molim vas, pomoc