iwanna

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici iwanna

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice iwanna

  1. iwanna je dodao/la post u temi Bolovi, grčevi, zatezanje stomaka   

    ja tupe bolove imam bukvalno od prvog mjeseca trudnoce, kada mi je zakasnila menstruacija. konstantno mi se ponavljaju, i do sada sam dizala paniku vise puta, cak 2 puta zavrsila u hitnoj i nije se nista desilo.
    pored tupih, imala sam i ostre pri dnu stomaka vise sa desne strane . ljekar kaze da je to sve zbog sirenja materice. pri tom nisam pila gynipral sve do neki dan kad su mi rekli da definitvno moram poceti jer je 8. mjesec najrizicniji zbog bebinih pluca
    sad sam u 33 nedjelji, i odbrojavam dana do 35, kad ulazim u bezbjednu zonu.
    tako da ne znam sta bih vam rekla, ali vjerujem da ni jednoj nije svejedno kad osjeti pritisak i bolove u stomaku. ne treba paniciti, nego leci i vise odmarati, posto je ocito da se materica opterecuje.
    pozdrav svima
  2. iwanna je dodao/la post u temi Bolovi, grčevi, zatezanje stomaka   

    drage moje i mene boli od samog pocetka trudnoce.
    nekad su to ostri bolovi u dnu stomaka, a nekad tupi i konstantni u krstima i jajnicima. kao da sam se prehladila ili da trebam dobiti.
    svaki put kad ih osjetim legnem i ne micem sve dok ne prodju. kada odem kod ljekara spomenim ih, i do sada je sve bilo ok. kontrakcije nikad nisu vidjene na ultrazvuku, a grlic je zatvoren. jedne prilike sam imala tupi bol u ledjima i i doljem dijelu stomaka 2 dana i na kraju sam otisla na pregled i nikakve kontrkacije nisu vidjene a stomak je bio mek.
    sljedece sedmice ulazim u 8. i nadam se da ce sve biti ok i dalje.
    nije jednostavno kada ste trudni i osjetite bilo kakav bol. uvijek mozak alarmira i zena se zabrine. shvatam da je to briga za dijete jos u stomaku. ja se sa tim borim i dalje mada je do sada Bogu hvala sve bilo ok.
    pozdrav svima, i pisite svoja iskustva

  3. iwanna je dodao/la post u temi Glavobolja u trudnoći   

    ma da, to ti je tipicna migrena. ja sam sad u 7. mjesecu jos, za 7 dana 8. ali kako vrijeme odmice imam utisak da sam pocela vladati situacijom. a borim se sa migrenom jos od srednje skole. svaka promjena u organizmu i oko njega prouzroci mi glavobolju.
    imam osjecaj kako ne pijem lijekove da me glava boli manje, a i nekad zna proci samo od sebe, kad povratim ili kad nesto pojedem sto mi odgovara. to je obicno neka corbica ili slicno. meni citrusi nikako ne pomazu, imam osjecaj da mi je od njih jos gore, jer mi samo jos pojacaju kiselinu u stomaku.
    svako je jedinka sama za sebe, pa moras skontati sta ti najvise odgovara. znam da su svi ti analgetici ili ne daj Boze antimigrenici jako stetni u trudnoci.
    pijes li kafu?

  4. iwanna je dodao/la post u temi Glavobolja u trudnoći   

    ista sam takva
    nisi napisala u kojoj si sedmici trudnoce.
    moja kuma je i nakon trudnoce nastavila dojiti sve do danas, a danas beba ima 1,4 godine i dalje ne pije lijekove kada je zaboli glava. i glavobolje su se smanjile i prodju same od sebe, tako da ne brines puno. samo treba izdrzati. lezi. zamraci sobu, pokusaj zaspati. meni kada dodje mucno, povratim i nekad me prodje sama od sebe, a nekad kad odspavam. pomaze mi caj od kamilice ili od nane, zavisi sta ti vise odgovara.
    pozdrav
  5. iwanna je dodao/la post u temi Sve o prevremenom porođaju   

    drage moje citam ovo iznad i vidim da ima jos slucajeva poput mene
    i meni je propisano mirovanje jos od 4 mjeseca. naime, ja imam miom koji je na pocetku trudnoce bio 2 cm, a do sada je pod uticajem hormona dogurao do 8 cm.
    zbog njega sam stalno u panici od prijevremenog poroda. propisan mi je bio ginipral, koji sam ocajno podnosila i morala sam prestati.
    nisam do sada imala nikakvih kontrakcija, mada mi je prisutan konstantan pritisak u zdjelici i cesto imam bolove kao da trebam dobiti. ginekolog kaze da je to normalno. sad stavljam 2 vaginalete utrogestana prije spavanja. to je puno bolje nego ginipral u kombinaciji sa izoptinom i stalnim glavoboljama koje mi je ginipral izazivao.
    dogurala sam do 31+2 i u petak idem opet na pregled pa cemo vidjeti i kakvom je stanju grlic i da li je bilo kontrakcija.
    imam 33 godine i ovo mi je prva trudnoca i nada se da cu dogurati do 35. nedjelje. tada su rekli da se beba moze roditi bez ikakvih posljedica.
    drago mi je da sa nekim mogu podijeliti iskustvo, jer po cijeli dan lezim, a svi su zaposleni, a ja konstantno sama u kuci u vodoravi (((
    eliki pozdrav drage moje i javljajte se sa iskustvima
  6. iwanna je dodao/la post u temi Glavobolja u trudnoći   

    ja sam prije trunoce imala ozbiljnu migrenu povezanu sa niskim krvnim pritiskom i hormonina. pila sam jake lijekove protiv toga.
    kada sam ostala trudna prva 3 mjeseca glavobolje skoro da su prestale. ponekad me je znalo zaboliti i to dosta jako, sve sam trpila, i do danas trpim, nisam niti jednu tabletu protiv bolova popila. mada sam nekada imala takve glavobolje da mi je mucno od njih.
    moj savjet ti je da pokusas izdrzati, i da vratis film unazad i pokusas utvrditi uzrok glavobolje. vjerovatno je nizak ili visiok pritisak koji se u trudnoci javlja. ako je nizak pij dosta tecnosti, a ako je visok konsultuj se sa ljekarom.
    glavobolje su grozne, ali pokusaj izdrzati, samo se sjeti bebice i da to radis zbog nje i dobices snagu
    pozdrav i javi kako napredujes, ja sam sad u 31 sedmici
  7. iwanna je dodao/la post u temi Grudi u trudnoći   

    to ti je vjerovatno upala dojke, ali obavezno se konsulutj sa ginekologom. meni je pomogao list kupusa, i otvrdline se potpuno prosle za sada, ali kolostrum jos nisam dobila. trenutno sam u 31 nedjelji.
    pozz, ivana
  8. iwanna je dodao/la post u temi Grudi u trudnoći   

  9. iwanna je dodao/la post u temi Grudi u trudnoći   

    bolje je sad, upala se povukla, jos malkice osjecam otvdlinu, ali svaki dan je sve manja. stavljala sam obloge od rakije i list svjezeg kupusa. to pomaze rekle su mi babice na kursu za trudnice, a i mama mi je potvrdila
    je li nekome krenuo kolostrum u ovom periodu?
    pozdrav
  10. iwanna je dodao/la tema Zdravlje   

    Grudi u trudnoći
    pozdrav svima. imam 32 godine i trudna sam po prvi put.
    trenutno sam sam u 28 nedjelji. prije 3 dana dok sam se tusirala u ogledalu sam primijetila crvenu fleku iznad bradavice na desnoj dojci. kad sam opipala to mjesto, osjetila sam otvrdnuce tkiva ispod koze. doktor mi je rekao da je to upala. otvrdnuce se vrlo brzo procelo prosirivati prema gornjem dijelu dojke.
    malo mi je cudno da se mpala dojke desava tako rano. da li je neka od vas imala slican problem? pozzzz
    • odgovora
    • pregleda