SaskaS

Član
  • Broj odgovora

    28
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici SaskaS

  • Rođendan 12/28/70

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice SaskaS

  1. SaskaS je dodao/la post u temi Predlozi za poklone   

    od ovih ponuđenih iz podnaslova, mogu da kažem NE NIKAKO nešto za bebu ili nešto za kuću. Pošto je njoj rođendan, onda treba kupiti nešto baš njoj, bilo šta, ako ne znaš njen ukus što se tiče garderobe ili knjiga, onda možda neka kozmetika, kupke, mleka za telo i sl, ti kod žena teško može da se omaši, uglavnom sve to vole.
  2. SaskaS je dodao/la post u temi Da li ste vozile automobil u trudnoći?   

    ja se vezujem uvek i baš mi je nelogično da trudnice ne smeju da se vezuju. Šta ako dođe do sudara, direktno stomakom udaraš u volan.

    Promenila sam samo način vezivanja, jer onaj deo što ide preko kukova, stavim ispod stomaka, ako se zategne, da se ne zategne preko stamaka.
  3. SaskaS je dodao/la post u temi Roditeljski dodatak   

    na ovoj stranici imaš objašnjeno sve oko dokumenata i nadoknada, nadam se da ćeš uspeti da nađeš šta tražiš
  4. SaskaS je dodao/la post u temi Trudnice posle 35-te godine   

    @Lutkice, ne sekiraj se, nego promeni tog dr, ako ikako možeš. Ne treba ti takva vrsta nerviranja u životu.
    Ja imam 39 g, i niko mi nije rekao ništa u tom smislu ni privatno, a kamoli kod doktora.

  5. SaskaS je dodao/la post u temi Carski rez – nužnost ili trend?   

    kod nas se taj savršen i prirodan proces vrlo često poremeti rutinskom indukcijom, koja ume prilično da promeni tok događaja
  6. SaskaS je dodao/la post u temi Da li ste vozile automobil u trudnoći?   


    joj, ja isto tako komentarisem kad vozim, skroz druga osoba
  7. SaskaS je dodao/la post u temi Da li ste vozile automobil u trudnoći?   

    ja vozim još uvek. Imam dvoje dece koje stalno negde treba voziti, tako da, čak i da neću, morala bih. A i veliko je olakšanje kad ne moram da idem prevozom na posao. Da moram da koristim GSP, preko pola grada, verovatno bih se već odlučila na bolovanje.
  8. SaskaS je dodao/la post u temi Trudnice posle 35-te godine   


    U vezi amnio, ja sam je radila u ovoj trudnoći u 18+3, 10. feb, znači pre oko mesec i po dana. Ovako, dođeeš isped ordinacije u kojoj se radi UZ, prozovu te i legneš na sto. Prvo lekar pregleda bebu, određuje položaj posteljice (za ovaj zahvat je bolje da je posteljica na zadnjem zidu, jer onda ne mora da prolazi iglom kroz nju), govori sestri one uobičajene podatke o veličini bebe i onda uzme špric sa iglom. Sestra steriliše mesto gde joj lekar pokaže da će da ubode i onda ubode i polako izvlači plodovu vodu. To sve traje 1-2 min i ne boli, ama baš ništa. Posle toga, ustaneš, obučeš se i ideš kući. Ja sam radila u Višegradskoj, pa je sestra dala špric MM-u da nosi u Palmotićevu u Institut za mentalno zdravlje, jer oni rade analizu plodove vode.
    Rezultati su bili posle tačno tri nedelje.
    E sad, ja sam se, i pored toga što sam znala teoretski sve ovo što ti sada pišem, toliko uplašila, da jedno 10 noći pre amnio nisam spavala kako treba, budila se pred zoru, pa ne mogu opet da zaspim. Užas. Kad su me prozvali, noge su mi se odsekle. Popila sam jedan bensedin od 2 mg prethodne večeri, mada nemam običaj da pijem lekove za smirenje.
    Čim je sve prošlo, smirila sam se, i naravno odmah rekla Pa zar sam se ja OVOGA plašila? .
    Kad sam došla kući, legla sam u krevet i tako ležeći (pretežno) bila 3 dana. Posle toga sve normalno.
    Da, ja sam još morala da primim injekciju Rhogam-a, jer sam Rh- .

  9. SaskaS je dodao/la post u temi Isplata (refundiranje) porodiljskog bolovanja   

    Još uvek radim, pa ne znam kako će biti ovog puta, ali prethodna dva puta su kod mene u firmi bili više nego korektni.
    Radim u velikoj državnoj firmi, jedina razlika mi je bila što nisam dobijala isplate 2x mesečno, kao kad radim, nego jednom, ali nikakvih kašnjenja nije bilo. Oni su meni uplaćivali kad i ostalim zaposlenima, a posle bi refundirali od socijalnog.
    Nadam se da će tako biti i ovog puta.

    Ja ću raditi još jedno mesec-mesec i po, posle toga ću koristiti GO za ovu godinu i nakon toga mi taman dolazi vreme za porodiljsko odsustvo (28 dana pre termina).


  10. SaskaS je dodao/la post u temi Bolje je poroditi se u 7. ili 8. mesecu??   

    a da ti malo oladis i krenes pozitivnije da razmisljas . to sto mislis da materica nema gde vise, videces da ima i te kako. svaki dan proveden u materici je dragocen i naravno da ce lekari pokusati da sprece prevremeni porodjaj ukoliko krene.
  11. SaskaS je dodao/la post u temi Visok pritisak - carski?   

    A koliki ti je pritisak sa lekovima?
    Meni je u drugoj trudnoći bio povišen pritisak, ali sam ga regulisala lekovima, i pod lekovima nikad nije bio povišen. Porodila sam se prirodno, niko reč nije rekao o carskom. I posle porođaja treba neko vreme piti lekove, jer si i u tom periodu u opasnosti od eklapmsije.
    I sad su mi odmah, čim su izmerili 140/90 dali lekove, i opet kad sam pod lekovima, pritisak mi je ok.
  12. SaskaS je dodao/la post u temi Da li ste radile tokom trudnoće?   

    Ja još uvek radim iz više razloga. Prvi, zato što znam da sam nikakav karakter, i da bih se na bolovanju jako ulenjila i ugojila, kao što sam već dva puta na porodiljskim bolovanjima. Drugi, prija mi da budem sa ljudima, jer kad sam na bolovanju srećem samo komšije iz zgrade, a oni baš i nisu neko društvo za poželeti. Treće, fizički mi je lakše da radim, jer radim sedeći posao, nego da sam kod kuće i da stalno imam neke fizičke poslove, tipa usisavanje, kuvanje, brisanje prašine, pranje prozora. Mislim, to radim i ovako, ali ipak kad si kući, svašta ti padne na pamet, pa radiš i ono što realno ne bi inače.
    I tako, radim, i radiću još neko vreme, ako sve bude ok, jer mi trenutno stvarno ne predstavlja problem.

  13. SaskaS je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    ne znam Jano, čini mi se da prestrogo sudiš. ja sam ovaj put išla i ne znam šta bih uradila da su mi rekli da mi je dete bolesno od bolesti kojoj nema leka. Osudila bih i moje dvoje starije dece i sebe i celu porodicu, a na kraju krajeva i samo (ne daj Bože) neizlečivo bolesno dete na poprilično bedan život, pogotovu u Srbiji. ali oko toga ne vredi raspravljati, čovek ne zna šta mu valja činiti dok se ne nađe u situaciji da odlučuje.
  14. SaskaS je dodao/la post u temi !!! S.O.S.   

    ako je u radno vreme DZ idemo tamo, DZ dežuraju vikendom, osim ako procenim da je stvar ozbiljna i da će me svakako poslati u bolnicu. Onda ili Tiršova (parnim) ili Institut (neparnim datumima).
  15. SaskaS je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    strašno Dijana, baš mi je žao