melita

Član
  • Broj odgovora

    80
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la melita


  1. Strasno!Jako mi je zao mama Bojane,ne mogu da verujem sta citam,zar u 21.veku da se desavaju takve stvari???

    da je samo videla svoje bebice....

    Iskreno saucesce porodici i prijateljima.


  2. Svaka zena i njen organizam su prica za sebe. Neka se oporavlja od porodjaja (prirodnog ili carskog) duze sa komplikacijama, poteskocama... a neka brzo i bez problema. Sve zavisi od organizma same zene ali i od postupaka samog lekara. Otisla sam kod lekara na obicnu kontrolu, bez ijednog bola, kontrakcije, bez ikakvog nagovestaja za porodjaj. Doktor mi je u toku pregleda rekao da sam otvorena pet prsta i da ostajem u porodilistu. Ukljucili su mi indukciju i posle svega sat vremena pukao mi je vodenjak i dobila sam bolove, posle tri sata su me prebacili u porodjajnu salu, i tu sam se mucila jedno pola sata. Dosao je doktor, pregledao me i poslao me na hitan carski rez. Njegovo objasnjenje, kad sam se probudila, na pitanje zasto Carski rez, on mi je odgovorio da je vodenjak pukao, a da beba uopste nije krenula i da sam dobila obicne bolove ali ne i napon da rodim bebu. Moje misljenje je da meni uopste nije bilo vreme za porodjaj iako su prosla samo dva dana od predvidjenog termina, jer ja nisam osecala ama bas nista kad sam posla kod doktora na kontrolu. Oporavak mi je prosao solidno. Izasla sam posle pet dana iz porodilista. Kad god pomislim na to zao mi je sto se nisam porodila prirodno, jer sam sigurna da nema nista lepse u zivotu od tog samog cina. Zanima me da li je moguce da zena posle prvog carskog reza, drugi put rodi prirodnim putem? Da li je imala neka takvo iskustvo? Zaista bih zelela da sa drugim detetom pokusam prirodno.

    Cao draga,i ja sam se porodila carskim,moj porodjaj je tekao slicno kao tvoj,a i dan danas sam ubedjena da nije trebalo da se porodim tog dana ali.... <_<

    imam par poznanica koje su imale carski a jedna se nakon carskog porodila prirodno,kao da nista nije bilo pre toga!nikada necu zaboraviti reci moje doktorke:"ako sacekas 2godine do sledece trudnoce mozes i prirodno da se porodis"

    To je individualno kao i sve ;)

    pozzz


  3. Ja sam do 8-og meseca prokuvavala pa sam presla na cesmovacu da se navikava polako,a sad posto je toplo praktikujem da joj dajem flasiranu,zbog bakterija valjda :D a i ko ce se nakuvati te silne vode!


  4. Kad moj bebac pridje postolju ventilatora, ja kazem glasno i odsecno NEEEEE, on se okrene, pogleda me i pocne da place. Onda saceka 5 sekunde i ponovo isto uradi. I ja ponovim neeee. Ponovo plac. To bi tako trajalo do beskraja, da ja ne pridjem i sklonim ga. Eee, onda nastupa plac sto sam ga sklonila.. Uhhhh..

    Lakse je kad se malo pozalim.. :P

    Auuuu pa ti ko da cuvas i moje dete,ISTI SU!sve to isto i ona radi,plus je sad i prohodala sama pa vise ne mogu da je lovim :angry: dok se okrenem ona je na trecem stepeniku,pici riba gore <_< ,isto tako reaguje kad viknem NE,a kad pokusam da je sljapnem po guzi okrene se i rukom mi onako nesto dokazuje u prevodu svadja se :angry:,sta da ti kazem cutim i trpim dok ne bude malo jos razumnija pa da stelujemo mi to polako :lol:


  5. Bila jednom jedna zabica koja je zivela u jednom carstvu sa prelepim vrtovima. U sredini vrta je veliki zamak okruzen prelepim brezama koje svojim krošnjama prave hlad nad malim jezerom.

    Jezero je bilo veliko, sa vodom čistom u kome se ogledalo Sunce.

    Iz jezera je virio prelepi mali cvet žute boje. Pored jezera se nalazila Čarobna šuma u kojoj su ziveli veseli patuljci. Patuljci su napravili jednu malenu kolibu u kojoj je bilo zanimljivih korpica, napravljenih od ...

    VEEEELIKIH..... :lol:


  6. Pa da ,samo kateter,ali meni su skinuli tek posle nekoliko dana,... I ja sam bila prikljucena na infuziju

    a da i infuzija al to iscuri pa vade!al se lepo osvezava od te infuzije :lol::lol:


  7. pozdrav svima, ja sam nova i u panici :D

    ...meni su rekli da moram na carski jer sam imala intervenciju na srcu i sada dok citam sta ste sve pisale hvata me panika :( ...moze li neko da mi kaze koliko cevcica ce da visi iz mene posle CR? ...mene to najvise plasi :( ..i pomisao da cu da cujem ono "sestro makaze!" :(

    Ne brini,samo jedna od katetera i to ti ako je sve ok izvade posle nekoliko sati(bar su meni tako)bitno je da ti ne stoji dugo jer onda osecas potrebu da ides u wc i moras da se kreces a samim tim je oporavak laksi ;) .ja nisam imala problem sta cu cuti jer sam se porodila pod totalnom anestezijom.bez panike nista to nije tako strasno! :)


  8. Evo mene,ako sam vam nedostajala :lol: Ovo vise nije normalno!Bili smo na svadbu i posto smo ja,muz i dever smo otisli u restoran jer dok sam se spremila ja,pa muz i dete dok sam odvela kod majke.Vec je bilo 12 sati i onda smo ih cekali jos pola sata kad eto ide svekrva i kaze mi:"Mnogo ti je lepa haljina ista si Samanta Foksica!"I onda mi sapnu "fuksica".Toliko sam bila zatecena i iznervirana da nisam znala sta da radim!Gledam one ljude,mladenci stigli glupo da pravim skandal!A isto tako vec duze vreme mi kao u sali pokaze srednji prst!E a onda ja njoj pokazem dva :lol: I nikom nista,sve ok.A sada u subotu opet imamo svadbu,ljudi su zvali sve iz kuce ali moja majka radi popodne i ne moze da cuva Ognjena.A nikome drugom necu da ga ostavim na cuvanje jer nemam poverenja.I ja joj kazem da necu da idem i ona kaze ides ja cu da ga cuvam.Ja opet kazem da necu da idem ona opet isto!I onda ja pobesnim i kazem da ako sam rekla ne to je ne!Onda se ucutala.I rekao je moj muz da Ognjena ne nose u njihovu sobu jer ne menjaju posteljinu po mesec dana a stavljaju ga na krevet.Ne,opet ona tera svoje!A rekla je jednoj zeni da se plasi od mene da je ne bijem!I to sam cula licno da je rekla.

    jao Sanjice ja se tako slatko ismejem kad ti dodjes sa novim materijalom o sveki.Znam da tebi nije smesno,al zena je urnebes stvarno!LUJKA TOTALNA! :lol:

    Nemoj da se nerviras,nije vredna toga!IGNORISI koliko mozes. :(


  9. Drage moje, hvata me panika od porođaja! Dr mi je rekao da će najverovatnije biti CR, zbog mioma koji imam! Kaže da bi to bilo najbezbolnije po mene i bebu a i svaku sledeću bebu!

    Mnogo me je strah!!!

    Nemoj da se bojis,znam kako ti je,nije to nista strasno!ja sam imala priliku da iskusim cari prirodnog porodjaja i carskog(krenuo prirodni a zavrsio se carski),veruj mi da je meni manje bolan bio ceo oporavak od carskog nego one nesrecne kontrakcije koje sam trpela dok sam lezala vezana na indukciji!samo je bitno da se psihicki pripremis,odes obavis to i uzivas sa svojom bebicom!Doktor najbolje zna sta je dobro po vas!OPUSTI SE!znam da je to lakse reci nego uraditi ali probaj!ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj,podrska je tu :wub:


  10. Oprosteno ti je. :) Ajde sada, jos uvek cekam rec na NA. Necu sama da se igram. ;)

    NAkovANJ :)


  11. Internet je čudo :lol:Hvala ti od srca.. :)

    Stvarno jeste.ja nikada nisam verovala da tako nesto moze da opstane,ali eto ti si me razuverila ;) .zelim vam svu srecu! :rolleyes:


  12. uuuuf vi trudnice....sve vam se prasta.

    KEzaVA(mislim na rec)


  13. Taaaaakileeeend,vrati se i daj novu rec, :angry: ovo je bilo naredjenje :lol:


  14. evo i mene...

    Mi smo se upoznali na poslu,radili u istoj firmi na razlicitim mestima ali nekako smo se stalno sretali,nisam posebno obracala paznju na njega jer sam bila u dugoj vezi koja je manje-vise pucala.stalno smo vodili neke bezvezne razgovore posle kojih ja odlutam i duze vreme razmisljam o njemu.Kada sam uhvatila sebe da ja(lenstina) jedva cekam da odem na posao sve mi je bilo jasno :wub: kada je video da delimo ista osecanja poljubio me je U MAGACINU! :lol: vidjali smo se tako krisom,sto je bilo jos sladje,dok ja nisam ostavila bivseg!i eto nas sad srecni ko i tada!


  15. Hvala mame :) .Videcu sutra kakvo je stanje nakon terapije sodom.ako nista probacu taj Nistatin.Ne bih bas da je vodim u dispanzer za to,pokupice tamo raznorazne bacile.


  16. probala sam sodom i gazom al mi neda ni da joj pridjem ustima sa tim,vristi a ne bih bas na silu :( .videla sam na netu da je za to dobar daktanol al ne bih na svoju ruku da joj dajem,sta vi mislite?Probacu sa sodom kad bude malo raspolozenija!HVALA! :)